Wie is Globalizious?

Liz Globalizious


Mijn naam is Lizzie, of Liz (vandaar GlobaLizious). Eigenlijk al voordat ik was geboren was reizen op mijn lijf geschreven Nog niet zo lang geleden kwam ik er achter wat erop mijn geboortekaartje staat … Dat is toch niet te geloven? Mijn ouders wisten dat zij hun passie voor reizen aan mij zouden doorgeven.

Met mijn ouders heb ik dus altijd al veel gereisd. Vooral stedentrips binnen Europa en weekjes naar familie in Zwitserland en Frankrijk waren jaren terugkerende rituelen. Aangezien mijn vader in een bollenbedrijf werkte en in de zomer nooit op vakantie kon, hebben we vaak korte tripjes gemaakt binnen Europa. Daar komt dus mijn drang van ‘meerdere keren per jaar op vakantie’  vandaan. Je gaat daar toch blijkbaar aan wennen… 

‘Zo, ben je weer in het land?’ hoor ik tegenwoordig geregeld als ik mensen tegenkom die ik niet zo vaak zie, alsof ik altijd weg ben… Oké ik ben misschien wat vaker dan gemiddeld in het buitenland, maar de meeste tijd van het jaar ben ik gewoon aan het werk in Nederland hoor. En tijdens die tijd maak ik mooie plannen zodat ik mij weer realiseer waarom ik ook alweer geld aan het verdienen ben.

Naast dat ik aan het werk ben breng ik veel tijd door met familie en vriendinnen. Lekker eten vind ik erg belangrijk en muziek heb ik continu aanstaan. Ik ben veel bezig met fotografie (vooral met mijn Instagram account) en ben veel bezig met schrijven.

Het is precies 10 jaar geleden dat ik mijn eerste blog schreef online, toen ik een maand Engels ging leren op Malta. Het wordt nu wel eens tijd om wat meer te gaan doen met alle ervaringen die ik in m’n hoofd heb zitten, vandaar deze website! Ik hoop dat ik wat over kan brengen en anderen kan inspireren.

De reizen die ik heb gemaakt de laatste jaren:
2020: Colombia
2019: Zwitserland, Mexico, Zwitserland, Costa Rica, Porto, Zuid-Spanje
2018: Zwitserland, Cruise Mediterranen, Cuba 
2017: Zwitserland, Guatemala, Belize, Cruise Mediterranen, Thailand 
2016: Zwitserland, Peru, Bolivia
2015: Amerika
2014: Zwitserland, Turkije
2013: Studeren Amerika, Canada, Frankrijk, Spanje
2012: Stage Malaga, Lissabon

Liz Cartagena

2 gedachten over “Wie is Globalizious?”

Geef een reactie