Vakantiegevoel in huis, zo doe je dat!

De zomervakantie komt langzaam dichtbij. Kijk jij al uit naar je vakantie? Vast wel! De tijd vliegt, zo ook de tijd óp vakantie. Voor je het weet is het alweer voorbij. Eenmaal weer thuis ben je jammergenoeg zo snel weer uit die vakantieroes. Zonde is dat! Hoe hou je dat nou vast? Met deze tips haal je het vakantiegevoel in huis!

vakantie in eigen tuin

Tover je tuin of balkon om tot een exotische bestemming 

Maak het vooral thuis comfortabel en zorg dat je in je tuin (of op je balkon) lekker kunt genieten. Wat geeft jou dat ultieme vakantiegevoel? Een hangmat ophangen brengt je bijvoorbeeld al gauw in zomerse sferen. Plant wat vrolijke plantjes zodat je wat leuks hebt om naar te kijken. Zet een leuke Caribische parasol op en schenk je lievelingscocktailt in. Een mooie schildering op je muur of schutting zorgt er ook voor dat je weer even terug bent op dat idyllische plekje! Met de verf Sigma facade topcoat matt creëer je binnen no time een stukje paradijs in je tuin of op je balkon. Deze verf is speciaal voor buiten!

Hang een wereldkaart aan de muur

Bij mij al jaren een van mijn fijnste accessoires in huis; mijn mooie wereldkaart! Regelmatig sta ik er even bij stil en droom ik weer weg, zo veel toffe herinneringen komen weer naar boven! Je vindt deze wereldkaarten in alle soorten, maten en materialen; voor elk interieur is er wel iets passends! 

Bestel vakantiefoto’s en hang ze op 

Een foto aan de muur zal er ook voor zorgen dat je alles om je heen even vergeet en het moment weer herbeleeft. Druk je vakantiefoto’s af en hang ze op in huis op prominente plekken.

fotoboeken maken in je staycation

Blader door je fotoboeken

Niet alleen aan de muur zul je foto’s hebben maar als reisfreak heb je ongetwijfeld ontzettend veel fotoboeken gemaakt. Neem af en toe eens de tijd om eentje uit de kast te halen en er rustig doorheen te bladeren. Vaak blijven er van een reis bepaalde dingen in je geheugen, maar bij het bladeren door je boek komen er veel meer toffe herinneringen terug! 

Zet je vakantieplaylist aan voor een vakantiegevoel in huis

Er is weinig anders wat zo veel herinneringen terug laat komen dan muziek. Zet een muziekje op wat je doet denken aan een mooie reis. Countrymuziek laat mij bijvoorbeeld weer even door Amerika reizen, de Latinmuziek maakt dat ik terug wil dansen in Peru of Colombia! Ik kan me even helemaal verliezen in deze fijne vibes. 

cocktails maken in huis

Maak je favo cocktails 

Ok, er is natuurlijk niks fijners dan je favo cocktails aan de bar te bestellen en voor je gemaakt zien worden, maar ook thuis kun je toch dat heerlijke drankje drinken. Ga op zoek naar de perfecte ingrediënten en ga zelf aan de slag; pak die cocktailshaker!! 

Haal je vakantiekleding uit de kast voor een vakantiegevoel in huis

Dit klinkt misschien echt als een cliché, maar het is waar! Bepaalde kleding dragen kan een mens vrolijker maken! Laat dus niet je items in de kast totdat je weer op vakantie gaat, maar draag het nu thuis ook! Dat fleurige zomerjurkje waarin je jezelf over de boulevard in Monaco ziet flaneren mag ook zeker wel gezien worden in Nederland. Je zult je zeker fijner voelen wanneer je dit gaat dragen. 

Verf je muur in een vakantiekleur

Herinner je je die paarse lavendel uit Frankrijk? Of de fleurig gekleurde huisjes uit tropische landen? Het heldere water of het prachtige zand? Wat dacht je er van om een muur in je kamer te verven in precies die kleur? Er is Sigma verf in iedere kleur dus zeker ook in de kleur van jouw vakantieherinnering!

Pizza tuin voor vakantiegevoel in huis

Bourgondisch eten

De luxe van dagelijks uit eten gaan vind ik persoonlijk een van de fijnste dingen op vakantie. Maar thuis kun je net wat meer aandacht besteden aan lekker eten en jezelf verwennen, daar hoeft het natuurlijk geen vakantie voor te zijn. Schaf bijvoorbeeld het kookboek Reishonger aan en maak een culinaire wereldreis!

Ga op ontdekking in eigen land

Het voorbereiden van een reis is vaak al zo leuk. Uren internet afstruinen op zoek naar leuke tips en toffe hotspots, ik kan er dagen mee vullen. Maar dit hoeft niet alleen voor je verre reis, je kunt ook op zoek naar nieuwe plekjes in Nederland! Struin het internet af op zoek naar jouw interesses. In welke stad staat het museum met moderne kunst waar je graag eens naar toe zou willen? In welk natuurgebied kun je heerlijk wandelen? Waar is het best beoordeelde Peruaanse restaurant van Nederland? Ga op ontdekking in eigen land en krijg weer die echte vakantiekriebels!!  

Wat helpt jou om een vakantiegevoel in huis te halen?

3 gedachten over “Vakantiegevoel in huis, zo doe je dat!”

Geef een reactie