De kleurrijke sloppenwijk van Malang op Java

Malang Java

In Malang, Oost-Java, vindt je een wijk vol kleurrijke huizen. Er zijn vrouwen die eten en drinken verkopen, spelende kindjes die je lachend en zwaaiend aankijken en inwoners die graag met je op de foto willen. Welkom in Kampung Warna Warni, wat kleurrijk dorp betekent. Op het eerste gezicht een fantastisch en vrolijk gezicht, echter bevindt je je in een sloppenwijk.

Hartje Malang

Studentenproject

De wijk Jodipan was bepaald niet zo kleurrijk en vrolijk. Er stonden slecht onderhouden huizen en overal was rommel. Men leefde er onder slechte omstandigheden. Een groep communicatiestudenten kreeg de opdrachten de levensstijl van de inwoners van deze sloppenwijk te bevorderen.

Daken Malang

Omgetoverd tot kleurrijk dorp

De studenten besloten het dorp op te knappen en begonnen met verven. Niet alleen de huizen kregen kleur, ook de trappen en straten werden voorzien van alles wat vrolijkheid creëert. Lokale kunstenaars gingen aan de slag het dorp op te knappen. Zelfs in de lucht hangen kleurrijke paraplu’s en ballonnen om de boel op te vrolijken.

Hit op Instagram

Het dorp werd een ware hit op Instagram. Al snel vonden vele toeristen de wijken en mag dit tegenwoordig niet meer ontbreken op een reis door Java. Menig toerist zul je zien zoeken naar de wijken, die in een dal liggen langs de hoofdweg in Malang, langs het spoor.

Locals Malang

Omzet

Er wordt inmiddels omzet gedraaid door de bewoners. Wanneer je een nieuwe wijk betreed dien je ‘entree’ te betalen, omgerekend zo’n 15 eurocent. Je krijgt een sleutelhanger als bedankje en aandenken. Ook kun je overal wat drankjes en snacks kopen en wordt uiteraard ontzettend gewaardeerd wanneer je nog een extra centje achterlaat voor deze bewoners. Bezoek Malang dus zeker op je rondreis door Java.

37 gedachten over “De kleurrijke sloppenwijk van Malang op Java”

  1. Wat goed dat er zo’n draai aan is gegeven en als je ziet wat kleur doet. Kan de entree prijs niet verhoogd worden naar de maatstaven vd toerist? Dan kunnen deze mensen nog veel meer doen!

  2. Pingback: Tegalalang-rijstvelden, 50 tinten groen - Globalizious

  3. Pingback: Reisroute Java - in 1,5e week - De highlights van Java - Globalizious

Geef een reactie