Prachtige uitzichten in Peru, Vinicunca – Rainbow Mountain

Rainbow Mountain - Peru

Ben je al even gewend aan de hoogte in Peru? Maak dan een onvergetelijke dagtour naar Vinicuna, oftewel Rainbow Mountain. Vroeg in de ochtend (zo rond 3/4 uur) verlaat je Cusco naar het beginpunt van de tour, een klein dorpje in het Vilcanota gebergte, op 4326 meter hoogte. Onderweg maak je nog een stop bij een locaal restaurantje om heerlijk te ontbijten. Een goede bodem is belangrijk voordat de tocht start.

Te paard

Mocht je minder goed ter been zijn of moeite hebben met de hoogte is het mogelijk om de tocht te paard af te leggen. Bij de start staan er genoeg Peruanen met paarden die je kunt huren. Maak een mooie afspraak en je hebt n paard aan de haak geslagen. Mocht je het eerst willen proberen zijn er ook nog genoeg onderweg te vinden waarmee je nog een mooi dealtje kunt sluiten. Echter moet je het laatste stuk nog wel lopen, dit is voor de paarden niet meer te doen.

Rainbow Mountain - Cusco

Rainbow Mountain - Cusco De tocht naar het hoogtepunt op 5020 meter is zwaar. Je zal naar adem moeten happen en echt rustig moeten lopen, maar het is elke stap waard. Onderweg waan je je in de mooiste landschappen, ontmoet je lieve locals en kom je veel lama’s en alpaca’s tegen. Tijdens een wandeling van ongeveer 4 uur ga je richting de top. Verwacht onderweg geen faciliteiten of luxe. Af en toe kom je een ‘hokje’ tegen met een gat in de grond, wat dient als toilet. Een paar snacks kun je kopen onderweg, maar een hele maaltijd ga je er niet vinden. Neem dus iets mee voor onderweg, zodat je wat energie tot je kunt nemen.

Vinicunca

De naam Vinicunca komt uit het Quechua, de belangrijkste voertaal van het Incarijk, Vinicunca betekent ‘zeven kleuren berg’. De berg komt aan de regenboogkleuren door mineralen die hier in de grond zitten: koper, ijzer en malachiet. Het gebied waar je Vinicuna kunt bezoeken is een beschermd natuurgebied waar de grondstoffen dus niet ontgonnen worden, daardoor blijven de mooie regenboogkleuren bestaan.

Rainbow Mountain - Cusco

Rainbow Mountain - Cusco

Wanneer je na ongeveer 4 uur bijna bij de top blijkt te zijn, heb je nog steeds niet het idee dat je op het eindpunt bent gearriveerd. Het feit dat de paarden niet meer verder naar boven kunnen en de locals de toeristen opwachten, doet je dan toch geloven dat je er bijna bent. Een kleine klim van een paar minuten staat nog tussen jou en het prachtige uitzicht. Wanneer je je omdraait sta je ineens oog in oog met het prachtige natuursverschijnsel van de ‘zeven kleuren berg’.

Uitzicht op Rainbow Mountain

Geniet van het prachtige uitzicht over Rainbow Mountain voordat je de weg naar de vallei weer inzet. Aangezien je op een flinke hoogte bent kan het goed koud zijn boven. Zorg er voor dat je gekleed bent in verschillende lagen zodat je onderweg je kleding kunt afwisselen. Door de inspanning die je moet leveren om deze tocht te maken krijg je het goed warm onderweg, maar zorg dat je iets bij je hebt om boven aan te trekken.

Lees hier meer tips over een reis naar Peru.

27 gedachten over “Prachtige uitzichten in Peru, Vinicunca – Rainbow Mountain”

 1. Als ik ooit naar Peru ga staat dit zeker op mijn bucket list. Het zal een zware klim zijn, maar zo te lezen is dat het meer dan waard. Ik zal maar alvast gaan trainen zodat ik in ieder geval wat conditie heb tegen die tijd!

 2. Wat een prachtig natuurverschijnsel! Ik ben niet bekend met Peru maar dit maakt mij wel erg nieuwsgierig. Deze tour zou ik dan zeker willen doen!

 3. Ohhh, ja, die rainbow mountain zou ik ook zó graag met eigen ogen willen zien! Ik heb er een paar weken geleden een heel gaaf drone filmpje van op de Facebookpagina van m’n blog gedeeld. Heel veel mensen weten niet dat het bestaat of denken dat het niet echt is. Het lijkt me zo gaaf!

  1. Er is zeker heeel veel moois te ontdekken in Zuid Amerika. Als je er heen gaat dan echt n bezoek brengen aan de Rainbow Mountain, je zal er geen spijt van krijgen 🙂 .

  1. Het is zo’n fantastisch land!! De hoogte is even wennen, maar vond ik goed te doen. Ik heb geen last gehad van hoogteziekte gelukkig. Als je maar zorgt dat je rustig acclimatiseert voordat je echt gaat hiken enzo.

 4. Dit lijkt me echt prachtig! De klim lijkt me pittig, maar als je dan dit uitzicht hebt dan maakt dat het helemaal waard lijkt. Echt een bijzonder gezicht die bergen met al die kleuren.

 5. Pingback: Wie is Globalizious - Globalizious

 6. Pingback: Ontdek Cusco - dé topstad stad in Peru! - Globalizious

 7. Pingback: Reisroute Peru voor 2 tot 3 weken

Geef een reactie