Reisroute Peru voor 2 tot 3 weken.

In 2016 ben ik 4 maanden in Zuid-Amerika geweest, in Peru en Bolivia om precies te zijn. Een deel van deze tijd heb ik doorgebracht in Cusco, Peru, als vrijwilliger in n naschoolseopvang. Voordat ik daar aan de slag ben gegaan heb ik een prachtige rondreis gemaakt door West-Peru. Ik geef je graag een beschrijving van een mooie route door dit fantastische land! Ik ben echt verliefd geworden op de diversiteit. Het land heeft zoveel te bieden. Elke dag weer waande ik mij in een waar paradijs. De ene plek nog mooier dan de andere. Fantastisch! Ik kan iedereen aanraden Peru te bezoeken. Deze route is in ongeveer 2 tot 3 weken uit te voeren.

* Lima 

De meeste reizigers komen aan in Lima. De hoofdstad van Peru. Verblijf in de wijk Miraflores. Hier vind je leuke restaurants en winkels. Dit is een van de veilige wijken van de stad. Ga ’s avonds naar het Circuito Mágico del Agua voor een mooie licht en watershow. Blijft niet te lang in deze stad. Acclimatiseer, maar vervolg je reis dan richting het zuiden.

* Paracas

Daal af richting het zuiden van Peru. Stop 1 is Paracas, een plaatsje aan de kust. Bezoek vanaf hier met een tour per boot de bijzondere Ballestaseilanden. Dit is een beschermd natuurgebied waar je veel dieren zoals zeeleeuwen, pinguïns, pelikanen en Peruaanse aalscholvers zult zien. In 2 uur tijd vaar je om het eiland heen en kun je deze dieren van aardig dichtbij bekijken.

* Huacachina 

Midden in de woestijn, rondom een oase ligt her dorpje Huacachina. Inmiddels erg toeristisch, maar mag je niet overslaan! Er zijn leuke accomodaties rondom de oase waar je kunt genieten van her prachtige weer en kun je twee gave excursies met elkaar combineren.

Met een buggy scheur je de zandduinen over, op zoek naar de hoogste toppen, met de meest wijdse uitzichten. Eenmaal op zo’n top heb je de mogelijkheid met een board naar beneden de stijle duinen af te boarden. De een doet die liever liggend, de ander probeerde overeind te blijven en al ‘sandboarend’ beneden te komen. Een absolute must voor de actievelingen! Sluit de dag af met wat drankjes in het gezellige centrum van Huacachina en ontwaak in de oase.

* Nazca

Vlieg over de mysterieuze Nazca-lijnen. Tot op de dag van vandaag is het een raadsel waarom en hoe deze ooit zijn gemaakt. Ga Aa boord van een klein vliegtuigje en vlieg over de lijnen heen. Dit is de beste manier om het te overzien. Een fantastische ervaring. De piloten laten je weten waar je moet kijken en welke figuren je moet zien.

Kijk je niet zo uit naar dat vliegen, dan is er de mogelijkheid vanaf een uitzichtpunt een stukje te bekijken, maar je ziet veel minder en de echte experience is toch wel het vliegen!

* Arequipa

Bezoek vervolgens Arequipa, de witte stad. Deze stad ligt op 2325 meter en heeft n zalig klimaat. Zorg absoluut dat je het Santa Catalina-klooster niet overslaat. Een schitterend klooster midden in deze mooie stad. Geniet van de kleine straatjes en mooie gebouwen. Je waant je in een totaal andere wereld wannee je hier binnen stapt. Ook de Plaza de Armas van Arequipa zul je zeker moeten bezoeken. Persoonlijk 1 van mijn favoriete pleinen in Peru.

* Colca Canyon 

Bekijk van te voren of je vanuit Arequipa een meerdaagse tour naar de Colca Canyon wilt maken of dat je naar Chivay vertrekt. Ik heb zelf vanuit Arequipa een tour gemaakt met twee overnachtingen. Bezoek een van de, met 900meter, diepste kloven ter wereld. Dit is de plek om de condors van dichtbij te zien. Een adembenemend tafereel!

Geniet van de prachtige natuur en deze speciale dieren. Een tocht met een gids brengt je langs nog een aantal plekken waar je uitzicht hebt over de immense vallei.

* Titicaca

Op de grens met Bolivia ligt op 3800 meter het hoogst bevaarbare meer het wereld, het Titicacameer. Boek een meerdaagse tour en verblijf op de eilanden in het meer. Waarschijnlijk is Uros een onderdeel van je tour. Dit rieten eiland wordt door veel toeristen bezocht en wordt door sommigen daarom gezien als poppenkast. Toch is het bijzonder dit eiland te bezoeken en te zien hoe er wordt geleefd.

Het is mogelijk te overnachten bij locals op het eiland Taquile. Geniet hier van prachtige uitzichten en zonsop- en ondergangen.

* Cusco 

Verblijf minimaal 3 nachten in Cusco als je de meeste highlights in en rond de stad wilt bezoeken. Eigenlijk is dat nog te weinig tijd, maar je zal voor een aantal dagen keuzes moeten maken.

Koop de toeristenkaart waarmee je toegang krijgt tot een aantal bijzondere plekken in en rondom de stad. Maak een dagtocht naar de Valle Sagrado (de heilige vallei) en bezoek Vinicunca, Rainbow Mountain.

* Machu Picchu 

Cusco is ook het beginpunt voor je tocht naar Machu Picchu. Ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis door Peru. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit wereldwonder te bezoeken. Of je nu de klassieke Inca Trail loopt, de Salkantay trek maakt of gewoon met de trein Machu Picchu bezoekt, dit mag je absoluut niet overslaan. Geniet van prachtige uitzichten, ga terug in de tijd en ervaar 1 van de wereldwonderen.

Bekijk naar aanleiding van je budget en reistempo/reisdagen wat de beste mogelijkheid is om Machu Picchu te bezichtigen. Lees dit bericht met meer info over Machu Picchu.

Vanaf Cusco vlieg je terug naar Lima of eventueel nog door naar de jungle mocht je dat nog toe kunnen voegen aan je reis. Ik ben zelf niet de jungle in geweest. Ik ben geen fan van insecten dus vermeid dit soort gebieden liever. Van anderen goede verhalen gehoord, dus hou je er van dan is het absoluut de moeite waard bijvoorbeeld Manu nog te bezoeken…

Op zoek naar leuke accommodaties? Bekijk dan deze tips van Op reis met Co!

Lees hier meer van mijn tips voor een reis door Peru!

72 gedachten over “Reisroute Peru voor 2 tot 3 weken.”

  1. Wat een fantastische dingen heb je gezien daar zeg! Ik wist helemaal niet dat er woestijn in Peru is haha. En die foto van Machu Picchu is ook al zo mooi …

  2. prachtige foto’s ! en een veel dingen lijken me ook heel mooi. Maar ik ben niet zo’n voorstandster van millieuvervuilende activiteiten als vliegen en met een buggy scheuren. De reis zelf is al vervuilend genoeg 🙂

  3. Peru, zucht. Mijn droomreis. Ik probeer al een jaar of 6 mijn vrouw te overtuigen dat we hier Ech heen moeten. Maar ja, ze wil niet. Banfg voor het ongewisse…..

    Maakt niet uit, eens gaat het gebeuren. Jouw lijstje bewaar ik voor de gelegenheid!

    1. Ja dat zekerrrr!! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het niet meer weet.. maar Peru is een goedkoop land! En doordat ik n tijd op 1 plek zat en daarbij alle maaltijden kreeg heb ik nog minder uitgeven dan wanneer je blijft reizen..

  4. Pingback: Wat is jouw favoriete vakantie bestemming? Deel 18 | ElsaRblog

Geef een reactie