De vliegende kerstshow in Bochum

Kerstmarkt Bochum

Net over de grens, vlakbij Dortmund, op zo’n 225 km van Amsterdam ligt het plaatsje Bochum. Gelegen in het Ruhrgebied was Bochum vroeger een grauwe industriestad, maar de afgelopen decennia heeft het zich ontpopt tot een hippe metropool en is het een gezellige studentenstad geworden. Naast dat er veel leuke winkelstraten en genoeg lekkere eettentjes te vinden zijn in Bochum heeft het ook een leuke kerstmarkt, en wel eentje met een vliegende kerstshow!

Bochum

Het centrum van Bochum kent een aantal leuke punten. Op het Bermuda-Dreieck vindt je gezellige eettentjes en veel uitgaansgelegenheden. In de zomer zit het plein ’s avonds altijd gezellig vol, met slechter weer geniet je binnen van de sfeer in de hippe cafe’s en restaurantjes. Ga lekker lunchen bij Naehrstoff Reich. Bochum heeft een botanische tuin, kent verschillende musea en heeft 2 overdekte winkelcentra. Dus ook wanneer het geen mooi weer is is Bochum een leuke plek om te bezoeken. Daarnaast vind je in Bochum de musical Starlight Express, de langslopende musical van Duitsland!

Kerstmarkt bochum

De kerstmarkt

In het hartje van het centrum van Bochum vindt je de kerstmarkt. De Bochumer kerstmarkt kent meer dan 200 kraampjes met kerstartikelen, etenswaren en drinken. Je kunt hier makkelijk een dag doorbrengen en je vergapen aan al deze lekkernijen en hebbedingetjes. Maar deze kerstmarkt heeft nog een aantal kernmerken die het net iets bijzonderder maken:

De vliegende kerstshow

Al jaren is de vliegende kerstshow in Bochum een begrip! Dit is echt het hoogtepunt van de kerstmarkt. Dagelijks om 17.00 en 19.00 uur vliegt de kerstman met zijn slee over een koord op 33 meter boven de kerstmarkt langs. Voor kinderen wordt er nog een show opgevoerd wanneer de kerstman op aarde is aangekomen.

Middeleeuwen Bochem

Middeleeuwse markt

Rondom de Pauluskerk in het centrum van Bochum kun je terugreizen naar de tijd van de middeleeuwen. Je vindt op dit deel van de markt historische instrumenten, oude spelletjes, ambachtslieden, herbergiers en een aantal reizende muzikanten. Waan je helemaal terug in deze tijd.

Lichtsculpturen Bochum

Grote lichtsculpturen

Verspreid over de kerstmarkt staan levensgrote, lichtgevende sculpturen. Terwijl je wandelt over de markt zie je op verschillende plaatse reusachtige lichtsculpturen staan. Leuk om vast te leggen wanneer het schemerig wordt. Ook zijn er verschillende sprookjesfiguren afgebeeld.

Plasticvrij Bochum

Plasticvrije kerstmarkt

Bochum gaat met de tijd mee en heeft dit jaar besloten pastic zo veel mogelijk te verbannen van de kerstmarkt. De eetkraampjes geven je geen plastic bordjes en bestek meer mee. Bij de overige kraampjes wordt gestimuleerd op het gebruik van een eigen herbruikbare tas. In de bars en cafes wordt gewerkt met een koffiemok die je kunt hergebruiken. Bij je eerste drankje betaal je een soort borg voor je mok, overal waar je komt kun je opnieuw drinken bestellen en krijg je dit weer in een mok. Wanneer je de kerstmarkt verlaat kun je de mok weer inleveren en ontvang je je borg terug, of je kunt er voor kiezen de mok te houden als aandenken aan de kerstmarkt.

Informatie kerstmarkt Bochum

Genoeg redenen voor een bezoekje aan deze kerstmarkt! De markt is in 2019 geopend van 12 november t/m 23 december. Dagelijks in de markt open van 11.00 uur tot 22.00 uur. De vliegende kerstshow is elke dag te zien om 17.00 uur en 19.00 en duurt ongeveer 10 minuutjes.

Gruss von Bochum

Vorig jaar bezocht ik de kerstmarkt in Maastricht, ook zeker een bezoekje waard in 2019!

Is het je opgevallen hoe mooi groot de foto’s zijn bij dit bericht trouwens? Laats heb ik samen met Webprof mijn site onder de loep genomen, gekeken naar SEO en gezorgd dat de snelheid beter wordt. Vanaf nu ga ik mooie, grote en scherpe foto’s plaatsen en hoop ik dat mijn site beter gevonden gaat worden in Google door de tips die ik heb gehad! Ben je ook op zoek naar iemand die jouw site kan bouwen/optimaliseren voor het beste resultaat, maak dan zeker een afspraak met Webprof!

1 gedachte over “De vliegende kerstshow in Bochum”

  1. Pingback: Samenwerken met mij? – Globalizious

Geef een reactie