Bezoek de kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht.

Hou je van de kerstsfeer en gezellige kerstmarkten? Bezoek dan de kerstmarkt in Maastricht. Normaal gesproken, zonder kerstmarkt, is Maastricht al een heerlijke stad voor een dagje uit of een weekendje weg, maar nu wordt het omgetoverd tot een kerststad met gezellige kraampjes en fonkelende lichtjes. 

Winterparadijs

Vanaf het moment dat je het station verlaat waan je je in het winterparadijs. De gehele stad is verlicht en in kerstsfeer aangekleed. Je kunt in Maastricht sowieso al uren lang shoppen en dwalen door de vele straten. Strijk af en toe neer op een van de gezellige terrasjes voor een drankje en een hapje. 

Maar in de kerstperiode is er een extra reden om Maastricht te bezoeken. De stad ziet er nog gezelliger uit dan anders. Overal lichtjes, kerstbomen en andere kerstdecoratie. Met als hoogtepunt de kerstmarkt op het Vrijthof! 

Magisch Maastricht

Een heerlijk sfeertje hangt er. Slenter langs de verschillende kraampjes. Voor ieder wat wils. Ben je nog op zoek naar kerstdecoratie, kun je op het Vrijthof zeker slagen! Bezoek het Dickens Village en koop de leukste kerstartikelen! Ook om je warm te houden tijdens deze koude dagen kun je genoeg inslaan, van warme sokken tot mutsen en handschoenen. 

Houd je van lekker eten? Ook dan kun je je geluk niet op! Churros, wafels, chocola, noten, worst.. het houdt niet op! Doe een food tour langs de verschillende leuke kramen en ga met een goed gevulde maag weer op huis aan. Ook kun je van alles lekkers inslaan om cadeau te geven, alles wordt mooi voor je ingepakt en is een feestje om te geven. 

Schaatsen 

Baal je er van dat er op de sloten nog niet geschaatst kan worden? Ook dan ben je in Maastricht op de juiste plek, je kunt er namelijk schaatsen midden op de kerstmarkt. Of kijk je er liever naar met een glaasje gluwein in je hand? Van 10.00 tot 23.00 kun je hier oefenen voor het echte werk! Voor de kleintjes onder ons zijn er schattige plastic zeehonden die helpen je stabiliteit te houden.

Het huis van de kerstman

Je vindt op het Vrijthof ook het Huis van de Kerstman. Hier kun je op de foto met de man met de lange witte baard. En neus eens rond in zijn kamer waar je bijvoorbeeld ziet hoe alle kerstcadeautjes door de kerstelfjes worden ingepakt. 

Lichtroute Magisch Maastricht

Zodra het donker begint te worden is het nóg mooier in Maastricht. Door de stad heen lichten zoveel fonkelende lampjes op, wat zorgt voor een adembenemend schouwspel. Er is een route door de stad gemaakt die langs een aantal bezienswaardigheden van Maastricht. 

Oh er zijn zoveel leuke kerstmarkten! Bij welke ben jij geweest? Ben je al eens op de kerstmarkt in Keulen geweest?

16 gedachten over “Bezoek de kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht.”

  1. Wauw wat een mooie stad is Maastricht. Ik ben er nog nooit geweest omdat het vanuit bovenin Groningen best een heel eind rijden is. Toch wil ik er ooit nog wel heen en door deze foto’s denk ik dat ik volgend jaar rond de kersttijd moet gaan!

  2. Ik heb niks met kou, maar de foto’s zien er wel warm uit. Gezellig met al die lichtjes en mensen. Mijn vrouw is er helemaal weg van. We lazen laatst ook in een blog dat er vlakbij Maastricht grotten waren met een kerstmarkt. Daar wilde we volgend jaar proberen te kijken en dat is dus ook goed te combineren met Maastricht. Aangezien dit voor ons 200 km rijden is wordt het dus i.c.m. een hotelletje. Nog een aanrader voor ons?

  3. Pingback: De vliegende kerstshow in Bochum - Globalizious Bezoek de kerstmarkt!

Geef een reactie