De Highlights van Yellowstone NP

In 1872 was Yellowstone  het eerste park in Amerika dat tot National Park werd gedoopt. Natuur en wildlife-freaks kunnen hun geluk niet op. Het nationaal park heeft een oppervlakte van bijna 9000 km² en bevat ruim 800 km verharde wegen en dubbel zoveel kilometers in wandelpaden.  Je ziet er veel kleurrijke landschappen, spuitende geisers, kolkende modderpoelen en veel wildlife. Lees hier wat je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan dit nationale park.

Old Faitfull Geyser

De Old Faithfull Geyser mag je absoluut niet overslaan tijdens een bezoek aan Yellowstone NP. Dit is de beroemste geiser van het park. Deze geiser spuit om de 90 minuten water en stoom de licht in. Wetenschappers kunnen precies voorspellen wanneer dit gebeurt, je kunt er echt de klok op gelijk zetten. Zorg dus dat je op de genoemde tijd bij de geiser bent. Let wel, je bent niet alleen… Zorg dat je op tijd bent zodat je een mooi plekje kunt scoren voordat het natuurgeweld losbarst. 32.000 liter kokend water wordt omhoog gespoten, tot een hoogte van bijna 60 meter! Het hele spektakel duurt ongeveer 5 minuten. 

Morning Glory Pool

Als je de Upper Geyser Basin Trail wandelt dan heb je een van de mooiste wandelingen in Yellowstone te pakken. De trail is 7 kilomter lang en brengt je langs vele geothermische gebieden. Onder andere passeer je de Morning Glory Pool. Je kunt van dichtbij in de diepte van deze geiser kijken. Geniet ook hier weer van de fenomenale kleuren.

Grand Prismatic Spring Yellowstone

Grand Prismatic Spring

Op veel plekken in Yellowstone NP zie je felgekleurde hot springs. De populairste en grootste heetwaterbron is de Grand Prismatic Spring.Dit is de grootste bron (zo’n 75 bij 90 meter) van Amerika en de meest gefotografeerde van de wereld. Door bacteriën, zonlicht en de temperatuur van het water wordt de kleur gevormd. Het water is zo heet dat je er brandwonden van kunt krijgen wanneer je het aan zou raken. Maak een wandeling wandeling langs de prachtige intense kleuren, al loop je het risico dat het zicht door de stoom die van het water af komt wordt belemmerd. Het mooiste is het om van bovenaf de Grand Prismatic Spring zien, maak een hike naar het uitzichtpunt vanaf waar je kunt genieten van het prachtige kleurenpalet.  

Grand Canyon of the Yellowstone

Niet alleen in Arizona vindt je een Grand Canyon, ook in Yellowstone NP is een Grand Canyon te bezichtigen. Het vulkanisch gesteente in de wanden van Yellowstone NP is in de loop der eeuwen van zwart naar geel en oranje verkleurd. Er loopt een 32 km langer kloof door het park waar verschillende watervallen in uitkomen. Bewonder de 94 meter hoge Lower Yellowstone Falls vanaf uitkijkpunt Artists Point, of wandel naar de waterval toe via de steile Uncle Tom’s Trail. 

Mammoth Hot Springs

Een bijzonder landschap zul je zien bij de Mammoth Hot Springs. Je waant je in een totaal andere wereld. Omgeven door heetwaterbronnen loop je tussen de terrassen die wel zestig meter hoog kunnen zijn. Door verschuivingen onder het aardoppervlak verandert het gebied snel. Door de stromingen van de hete bronnen veranderen de kalkterrassen continu.

Steamboat Geyser

Ben je echt helemaal weg van geisers? Bezoek dan de Steamboat Geyser. Dit is de grootste geiser ter wereld. Als deze uitbarst haalt hij een hoogte van wel 90 meter. Een eruptie kan wel 40 minuten duren. Helaas laten deze heftige erupties lang op zich wachten. Er zitten vaak vele jaren tussen. Enkele meters de lucht in komt wel vaker voor. 

Buffalo Yellowstone

Spot veel wildlife

Tijdens je bezoek aan Yellowstone zul je absoluut herten en bizons tegenkomen. Rond zonsopkomst of -ondergang heb je de meeste kans op het spotten van een grizzlybeer, black bear of wolven. Wanneer je met  je auto op de weg richting het park stilstaat dan is er een grote kans dat er wildlife te spotten valt langs de weg. Pas wel op, volg altijd de instructies van de rangers en blijf op veilige afstand. 

Good to know

* Bezoek Yellowstone NP tussen juni en september
* Verblijf er minimaal 3 dagen, 5 dagen is perfect
* Yellowstone NP heeft 5 ingangen: Noord, noordoost, oost, zuid en west  
* Volg weg Grand Loop Road. Deze, ruim 200 km lange weg, lijdt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden
* Reserveer je accommodatie op tijd
* Zorg dat je in het bezit bent van een ESTA-verklaring voordat je aan boord stapt van het vliegtuig

40 gedachten over “De Highlights van Yellowstone NP”

  1. Wow, die eerste (uitgelichte) foto. Hij is echt onbewerkt? Wat een waanzinnig prachtige kleuren. Verder ben ik ook erg onder de indruk van de foto van de bizon. Heel mooi. Nu zou een trail niets voor ons zijn (met een dochtertje van 6 jaar), maar wie weet ooit…

  2. Wat is het prachtig he, ik ben er nu 2 keer geweest, een keer met warm weer in Juli denk ik en 1 keer in Mei, toen lag er nog heel veel sneeuw, er kwamen toen beren op zoek naar voedsel. Zo bijzonder.

  3. Wow, wat een prachtige foto’s joh! Die kleuren alleen al… echt zo prachtig om te zien. Ook die waterval trekt onmiddellijk mijn aandacht. Misschien dat we ooit die kant op gaan want het is zeker wel een bestemming wat ons aantrekt.

  4. Wauw wat een prachtig park zeg! Ik wilde dit graag bezoeken maar tijdens onze rondreis lag het park iets te ver naar het noorden gelegen, dus hebben het overgeslagen. Het lijkt me zo gaaf om eens te bezoeken! Prachtige foto’s ook.

  5. Prachtige foto’s! Yellowstone staat hoog bij ons op de lijst als we ooit nog de kans krijgen om met de jongens een rondreis te gaan maken in Amerika. Dat is echt een hele grote droom van ons.

Geef een reactie