Hotspots in Leiden!

Leiden

Voordat we het vliegtuig weer in mogen stappen hebben we nu de mogelijkheid om plaatsen dichtbij huis te ontdekken! Vandaag neem ik je mee naar Leiden. Je zult Leiden vast kennen als studentenstad, maar weet je ook hoe leuk het centrum van Leiden is? Langs de grachten met mooie panden, oude kerken en pleinen. Ontdek hier welke hotspots in Leiden je niet mag overslaan!

De Burcht

De oudste, nog bestaande burcht van Nederland vind je in Leiden. Je kunt de burcht nog dagelijks bezoeken en beklimmen. De muren van de burcht zijn 6 meter hoog en geven een fantastisch uitzicht over de stad, vanaf welke kant je ook kijkt! 

Uitzicht vanaf de Burcht Leiden

Hortus Botanicus

Net als in veel steden is ook in Leiden de Hortus Botanicus zeker een bezoek waard. Midden in het centrum van de studentenstad kun je genieten van de vele tinten groen en een oase aan rust. Het is de oudste botanische tuin van Nederland, opgericht in 1950. 

Museum voor Volkenkunde

Hopelijk zijn de musea binnenkort weer open en ben je er weer van harte welkom. Als reisliefhebber mag e tijdens een dagje in Leiden zeker Museum voor Volkenkunde niet overslaan. Je maakt hier kennis met verschillende culturen van over de hele wereld. Naast een super interessante vaste collectie heeft het museum ook wisselende exposities. 

Korte Galgenwater

Van dit pand wordt gezegd dat het het een van de meest gefotografeerde huizen van Leiden is. Ik snap ook wel waarom. Wat een prachtig gebouw, die luikjes en kleurtjes zijn super! 

Korte Galgenwater rode huisje Leiden

Hofjeswandeling

Leiden kent ruim 30 schattige, rustgevend hofjes, midden in het centrum. Maak een wandeling langs deze leuke locaties. Google Maps zal je langs de hofjes kunnen leiden. Deze mag je zeker niet overslaan: Jean Pesijnhofje, het Loridanshofje en het Eva van Hoogeveenhofje. 

Hofjes Leiden

Het roze huisje

Dat Leiden over mooi pandjes beschikt wist je vast, maar dit is echt wel een pareltje; het Roze Huisje. Aan de Groenhazengracht vind je dit 54m2 huisje dat is gebouwd in 1635. Als je aan de overkant van de gracht staat heb je, bij rustig weer een mooie weerspiegeling in de gracht. 

Roze huisje

Pieterskerkhof

Dit straatje is een van mijn favorieten in Leiden. Overal waar je kijkt is het leuk. Wandel hier lekker doorheen en schiet af en toe wat mooie plaatjes, van verschillende hoeken. De huisjes langs deze straat zijn zo mooi! 

Huur een bootje voor hotspots in Leiden vanaf het water

Een van de leukste dingen in Leiden vind ik toch wel het huren van een bootje. De stad leent zich ontzettend goed te ontdekken vanaf het water. De kleine grachtjes door het centrum zijn heel erg gezellig en geven je een andere kijk op de stad. Op zomerse dagen zul je niet de enige zijn die de stad vanaf het water bezoekt, maar de sfeer die er dan hangt is fantastisch! Bij Bootjes en Broodjes kun je een leuke sloep huren! 

Shoppen

Leiden kent heel veel leuke winkels! Naast de gebruikelijke grote ketens zijn er ook toffe boetiekjes en concept stores. House of Items op de Pieterskerk-Choorsteeg 18 is een van mijn favorieten! Pluum is ook een aanrader en Wonderful Nature mag je ook niet overslaan! 

Paco Ciao 

Dit bohemian chique restaurantje in Leiden is een lust voor het oog. Paco Ciao heeft dezelfde eigenaar als Tulum Tulum en De Branding – Winterlodge in Noordwijk. Als je het interieur in je opgenomen hebt is het tijd voor eten en drinken! En ook dat is een lust voor het oog, de borden en kopjes worden prachtig opgedekt en het is bijna zonde om het naar binnen te werken. 

Lot en de Walvis

Bij mooi weer kun je hier lekker buiten zitten, met zicht op de haven. Is het wat minder, dan zit je binnen ook zeker niet verkeerd. De hele dag door kun je hier aanschuiven voor wat lekkers. Het leuke aan dit restaurant is dat elke ruimte een andere stijl heeft. 

De Waag

Een heerlijk café midden in het centrum van leiden. Lekker voor een lunch, borrel of diner. De Waag is gevestigd in een historisch pand en heeft een mooi interieur. 

De Waag

Happy Tosti

Hou je van tosi’s? Dan is Happy Tosti the place to be! Met een lekkere koffie of huisgemaakt sapje kun je hier lekker ontbijten of lunchen! De inrichting is ook super tof, je kunt zitten op een van de schommels! 

Roos

Nog zo’n instawaardig plekje in Leiden is Roos. De prachtige fruit bowls, smoothies en sandwiches zullen er voor zorgen dat je super snel trek krijgt! 

Ken jij nog meer toffe hotspots in Leiden die niet overgeslagen mogen worden tijdens een dagje daar? Die hotspots hoor ik natuurlijk super graag!! Of ga je liever naar een andere stad in Nederland?

Straatje

24 gedachten over “Hotspots in Leiden!”

  1. Jaaaaa, Leiden is zo leuk! Ik woon er 10 minuten vandaan. Wat heb je dit mooi gedaan, echt een goed overzicht. Hou je van Thais eten? De beste Thai is Sisaket, vlakbij het station. Heel klein, niet echt luxe qua inrichting, but the best food! Liefs!

  2. Leuk! Binnenkort ga ik met mijn kleintje weer eens naar Leiden voor Naturalis. Kunnen we daarna nog een mooi rondje door de stad! Naturalis past volgens mij ook wel in je artikel 😉

  3. Ik ben een keer in Leiden geweest voor een trouwerij en toen maar weinig kunnen zien, deze foto’s doen me echt beseffen dat ik echt eens heen moet gaan, want wat ziet het er leuk uit. En wat een goede tips allemaal!

  4. Pingback: Verken West-Nederland vanuit de Stadsherberg in Alphen aan den Rijn – Globalizious

Geef een reactie