Reizen in zomer 2020, waar kunnen we naartoe?

reizen in zomer 2020

Inmiddels lijkt het er dan toch echt van te gaan komen; we mogen weer reizen in zomer 2020! Het kabinet gaat het reisadvies voor reizen binnen Europa vanaf 15 juni versoepelen. Alleen ‘noodzakelijk reizen’ zal worden aangepast naar ‘let op, veiligheidsrisico’s’, dit wil zeggen dat reizen niet direct wordt afgeraden maar dat er nog wel risico’s zijn. Hiermee krijgen we wel weer de mogelijkheid de grenzen te verlaten.

Corona-wereldkaart

Aangezien de nieuwsberichten elkaar in rap tempo opvolgen is het soms moeilijk bij te houden wat nu de laatste stand van zaken is. Gelukkig wordt dit door kenners continu in de gaten gehouden. Op de website www.covidcontrols.co wordt in één wereldkaart weergegeven naar welke landen weer gereisd mag worden. Naast die info vindt je er meer interessante statistieken. Op de interactieve kaart vindt je bijvoorbeeld het aantal actuele besmettingen en in hoe verre landen in lockdown zitten.

ANWB

De reiswijzer van ANWB heeft een soortgelijk overzicht als hierboven genoemd, echter geven zij nog uitgebreidere informatie. Je vindt hier namelijk per land specifieke informatie over de maatregelen die er van toepassing zijn. Zo lees je over aangescherpte regels voor accommodaties, horeca, bezienswaardigheden enz.

ANWB houdt echter de regels van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan en geeft bepaalde landen nu nog als ‘dicht’ aan omdat er vanuit Nederland niet naar gereisd mag worden. Echter wanneer de versoepelingen ingaan zal dit wel mogelijk zijn.

Lekker reizen in zomer 2020?

Kun je niet wachten om te vertrekken? Houd er wel rekening mee dat er ieder moment veranderingen kunnen optreden. Het kan toch zijn dat wanneer je aankomt op je vakantieadres dat je 2 weken in quarantaine moet, dat grenzen plotseling toch weer dichtgaan en je het land niet zomaar weer uit kunt en bekijk goed wat een eventuele annuleringsverzekering dekt. En realiseer je dat je reis misschien niet zal zijn zoals je verwacht; overal zal afstand gehouden moeten worden, in sommige landen zijn mondkapjes zelfs ook buiten verplicht en check goed op bovenstaande sites wat de regels voor horeca, accommodaties en bezienswaardigheden zijn!

Durf je het misschien toch nog niet zo aan, je kunt ook in Nederland zat leuke dingen doen!!

44 gedachten over “Reizen in zomer 2020, waar kunnen we naartoe?”

 1. het zal een rare zomer worden, wij gaan altijd op de bonnefooi maar hadden voor nu alles geregeld ( voor de eerste keer, zal je altijd zien) en zijn dit nu aan het veranderen, ik weet niet wat we nu gaan doen, thuis blijven? Europa? We zullen het zien.

 2. Ik vind het allemaal maar spannend hoor…benieuwd hoe alles gaat lopen..denk dat wij thuis blijven dit jaar

 3. Ik ging normaal eind augustus naar Londen voor een concert. Concert is al verzet naar volgend jaar en vrees dat ons citytrip ook niet zal doorgaan

 4. Ik houd niet zo van reizen. Ik ben 2 jaar geleden naar Griekenland geweest en dat was erg leuk. Maar na een weekje ben ik dan ook weer blij om naar huis te kunnen. Wij vieren dus lekker vakantie in eigen tuin.

  1. Gelukkig is er in NL ook meer dan genoeg tofs te doen. Er zijn prachtige plekken en meer dan genoeg leuks om te gaan ontdekken!

 5. Nou wij balen als een stekker, we hadden begin dit jaar een rondreis USA geboekt. Daar willen we met de huidige omstandigheden niet meer naar toe, maar dat is geen grondige reden om de reis te annuleren….een jaar wachten met een voucher is ook geen optie, we hebben voor de vakantie van dit jaar gespaard en geboekt. Dus het wordt nog afwachten of de reisorganisatie zelf komt met een annulering.

  1. Wat is dat inderdaad ontzettend balen zeg! Heb je zo lang gespaard en uitgekeken naar zo’n prachtige reis en dan zal het waarschijnlijk niet doorgaan. Wanneer zouden jullie vertrekken? Ik werk zelf in toerisme en wij zijn alles in ieder geval tot haf juli aan t annuleren helaas.

 6. Wij hadden een vakantie naar Turkije gepland. Ik ga helaas niet meer op vakantie vind het te riskant. Mochten we toch gaan dan gaan we de reisapp van rijksoverheid gebruiken. Heb hem al gedownload.

 7. Wij gaan deze zomer verhuizen, dus een vakantie zit er sowieso dit jaar niet in. Maar anders zou ik toch het risico niet durven nemen en een jaartje lekker in eigen land blijven. Het wordt toch een prachtige zomer!

  1. Laten we inderdaad hopen dat het hier in NL een prachtige zomer wordt, dan is t helemaal niet erg om in Nederland te blijven. Succes met de verhuizing!!

  1. Heerlijk als je je hier ook goed kunt vermaken. Dat kan niet iedereen.. (gelukkig ook maar, want anders had ik geen werk haha).

 8. Ik hou gelukkig niet zo van reizen dus mis het reizen ook niet echt. Ik moet bekennen als ik wel van reizen had gehouden had ik in deze tijd ook niet zo snel durven gaan reizen. Want voor je het weet zit je vast in een vreemd land

  1. Het is nu inderdaad allemaal nog erg spannend… Helemaal goed dat jij je dus lekker hier kunt vermaken, dat is ook erg fijn!!

 9. Kaart ziet er ondertussen gelukkig alweer anders uit. Zelf zou ik nog niet te ver gaan, zodat je zeker weet dat je weer terugkomt. Zelf over twee weken naar Leeuwarden en Schiermonnikoog! Misschien later in augustus nog een tripje naar een stad in Duitsland. Stiekem toch wel zin om echt even weg te zijn van huis.

Geef een reactie