Yes! Nieuwe fotoboeken van Het Fotoalbum

Fotoboek testen

Ik had de mogelijkheid een fotoboek van Het Fotobalbum te testen. Ik heb het ontwerpprogramma en de service en kwaliteit mogen testen. Zelf maak ik al jaren fotoboeken bij een andere aanbieder, maar ik sta zeker ook open voor het ontdekken van andere bedrijven.

Met plezier ben ik aan de slag gegaan met het maken van 2 verschillende boeken. Allereerst een boek naar aanleiding van de superfotogenieke stedentrip naar Marrakech en ik maakte een fotoboek naar aanleiding van de heerlijke vakantie in de bergen van Zwitserland.

Vastloper

Allereerst selecteer je het gewenste formaat voor je fotoboek en gemakkelijk kun je de foto’s importeren die je uiteindelijk in je boek wilt. Wat ik onhandig vond is dat ik niet te veel foto’s in 1 keer kon laden, wanneer ik bijvoorbeeld een map met 35 foto’s importeerde liep het programma vast en kon ik geen foto’s meer slepen naar mijn lege paginas. Zodra ik het programma afsloot en opnieuw opende ging het een paar foto’s goed, maar dan stond het weer vast… Ik leerde dus dat ik maar een foto of 15 moet selecteren per keer.

Lay-out’s

Wat ik wel heel prettig vond is dat het programma je veel layout-mogelijkheden geeft. Je kunt aangegeven hoeveel foto’s je op een pagina wilt plaatsen en je kunt kiezen uit tientallen layouts. Wat ik dan wel weer lastig vond aan het programma is dat de foto’s niet aan elkaar worden uitgelijnd. Ik ben gewend dat het programma aangeeft wanneer de foto precies gelijk is aan andere foto’s op de pagina, dat is natuurlijk ook wat je uiteindelijk wilt. Maar met wat meer inzoomen op de pagina’s kom je daar ook wel weer uit.

Vrij snel had ik uiteindelijk de 2 boeken in elkaar en bestelde ik ze. 1 boek mat afgedrukt en 1 boek glanzend, zodat ik mooi de verschillen kon zien. Helaas is er geen mogelijkheid het boek platliggend te laten afdrukken.

Pakketjes

Aangezien ik 2 boeken had besteld verwachte ik 1 pakketje, wat dan waarschijnlijk niet door de brievenbus zou passen. Wanneer het pakket wordt verzonden krijg je nog de mogelijkheid aan te geven dat je het op een bepaald moment of op een andere locatie wilt afhalen, dat vond ik persoonlijk erg handig, aangezien ik er dus vanuit was gegaan dat er een pakketje bezorgd zou worden.

Prachtig!

Uiteindelijk vond ik 2 kleine pakketjes in de brievenbus! Perfect. Los van elkaar paste ze in de brievenbus en ik hoefde het pakketje dus niet ergens anders op te halen, dat is fijn. Eenmaal opengemaakt werd ik er nog blijer van. Wat een mooie kwaliteit. De foto’s zij mega helder en prachtig van kleur! Ik moet eerlijk toegeven dat ik, voor de prijs die het boek kostte, ontzettend verrast ben met de kwaliteit van het boek. De pagina’s zijn precies geprint zoals de bedoeling was (soms wil het qua marges nog wel eens tegenvallen). Ik kan een fotoboek van hen absoluut aanraden! 

* dit betreft een samenwerking

76 gedachten over “Yes! Nieuwe fotoboeken van Het Fotoalbum”

 1. altijd zo fijn als het eindresultaat prachtig is geworden. Zelf nog nooit fotoboeken besteld, maar wel al foto’s laten afdrukken op canvas en aluminium. beiden met een mooi resultaat.

  1. Hahah jammer wel!! Ik probeer m altijd gelijk te maken zodra ik thuis ben.. dan zit ik er ook nog helemaal in en vind ik t t leukste om te maken.

 2. Ik maak altijd fotoboeken na een vakantie en vind het super leuk om te doen. Hetfotoalbum heb ik ook meerdere keren gebruikt, de prijs is echt laag en dat is fijn. De kwaliteit vind ik wel net iets minder dan bijvoorbeeld pixum en het programma van hetfotoalbum vind ik gewoon ronduit vervelend werken. Toch was ik ook blij verrast met mijn fotoboek van hetfotoalbum. Leuk artikel, je boeken zien er mooi uit 🙂

 3. Goed om te weten. Wil binnenkort weer een fotoboek maken over onze huwelijksreis alleen is Apple met zijn service gestopt en daar was ik al jaren klant.

  1. Ahh nou als je op zoek bent naar een budget-boek kun je zeker hier bestellen! Het programma vond ik wel heeel vermoeiend.. en de pagina`s kunnen niet platliggend..

 4. Ik houd erg van fotoboeken. Daar kijk ik toch meer naar dan als mijn foto’s alleen op een scherm te zien zijn. Toch zijn veel van die programma’s drama. Dan lijkt deze, op een paar minpuntjes na, wel fijn dus ga het binnenkort eens uitproberen.

 5. Yes fotoboeken maken is erg leuk. Alleen het kost best veel moeite dat programma is vervelend. Na een tijdje heb je zeker een goed resultaat. Ze zijn erg leuk en goedkoop.

  1. Ik ben er ooit aan begonnen.. om mijn ‘waarbenjij.nu-verhalen’ te bundelen.. maar heb t uitneselijk nooit afgemaakt. Wel n projectje voor ooit nog eens….

 6. Wauw, je boek is echt tof geworden! Ik maak ook van een grote reis altijd 1 boek, met een selectie van de mooiste foto’s. Is al eens leuker om boven te halen dan een hele encyclopedie hé?

Geef een reactie