Verken West-Nederland vanuit de Stadsherberg in Alphen aan den Rijn

Op zoek naar een heerlijke locatie om in de watten gelegd te worden en om West-Nederland te ontdekken dan is de Stadsherberg in Alphen aan den Rijn de perfecte plek. Ik neem je graag mee tijdens een fantastisch verblijf op deze hele fijne locatie! Ook in coronatijd een fijne plek!

Van glamping tot Stadsherberg

Midden in het centrum van Alphen aan den Rijn hebben Laura en Niels in 2019 een prachtig pand gekocht aan de Raadhuisstraat. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit het mooiste pand van Alphen aan den Rijn. Zij hebben de voormalige hoofdmeesterswoning uit 1895 volledig gerenoveerd en opgeknapt tot boutiquehotel.

Ervaring in het vak hebben ze al, ze kochten 20 jaar geleden namelijk een camping in Frankrijk. Hier bouwden ze een luxe kampeerervaring met safari-tenten, iets wat nog weinig voorkwam in die tijd. Na deze glamping opgezet te hebben kochten ze vlakbij een vervallen zeventiende-eeuwse boerderij waar zij in ruim twee jaar tijd een complex realiseerde met boutique-appartementen, een restaurant en een woonwinkel.

Inmiddels zijn zij terug in Nederland en gingen ze op zoek naar een nieuwe uitdaging, die vonden zij in het prachtige pand waar inmiddels de Stadsherberg in is gevestigd.

All about the details

De Stadsherberg in Alphen aan den Rijn beschikt over 11 kamers die alle 11 anders zijn gedecoreerd, stuk voor stuk super stijlvol. Het is duidelijk dat Niels en Laura oog voor detail hebben. De kamers zijn om door een ringetje te halen. Pastelkleuren, rotan-accesoires, hexagon spiegels, droogbloemen en ga zo maar door. Overal waar je kijkt is het mooi. Het is met passie ingericht, dat straalt er van af.

Of je nu verblijft in een romantische comfortkamer, een ruime deluxe kamer boekt of een familiekamer met bedstede wil, het is overal absoluut een feestje voor het oog. Iedere kamer beschikt over een ensuite badkamer (met ook daar te leuke tegels en accessoires), met inloopdouche, toilet en wastafel. Alle kamers hebben een Swiss Sense kingsize bed van 1.80 bij 2.10. Als dat geen fijne nacht wordt dan weet ik het niet.

Restaurant de Stadsherberg

Naast een lust voor het oog wil de maag ook wat. En ook daarvoor ben je bij de Stadsherberg aan het juiste adres. Er is namelijk ook een restaurant onderdeel van het boutiquehotel. Ideaal in deze coronatijd dus want je kunt dineren op de kamer. Een heerlijk diner wordt vers voor je bereid en is om je vingers bij af te likken.

Wanneer meer mogelijk is kun je ook eten in het gezellige restaurant beneden of kun je, met mooi weer, buiten (overdekt) eten of voor de deur van het boutiquehotel gezellig neerstrijken.

Alleen al voor het ontbijt moet je verblijven bij de Stadsherberg(!). Ik heb inmiddels op aardig wat plekken ontbeten en dit ontbijt komt wel hoog in mijn lijstje ‘lekkerste ontbijtjes ooit’, zo ontzettend uitgebreid en vers. Ik krijg gelijk weer terug nu ik dit schrijf!

Uitvalsbasis voor West-Nederland

Nu vraag je je wellicht af wat je kunt ondernemen vanuit deze fijne locatie? De Stadsherberg is de ideale locatie om West-Nederland te verkennen. De ligging van Alphen aan den Rijn is namelijk super centraal in de Randstad. Het ligt maar 19 km vanaf Leiden en met een half uurtje sta je op het strand van bijvoorbeeld Noordwijk of ben je in Utrecht. Uiteraard is Alphen aan den Rijn zelf bekend van vogelpark Avifauna en het Archeon. Daarnaast ligt het in het Groene Hart en kun je wandelen tot je er bij neervalt. Ik maakte zelf de wandeling in Aarlanderveen langs de Molenviergang.

1 gedachte over “Verken West-Nederland vanuit de Stadsherberg in Alphen aan den Rijn”

  1. Pingback: Neem een break bij Stadsherberg Alphen aan den Rijn - Thriving Magazine

Geef een reactie