Unieke tiny houses bij Tiny Kot

Tiny houses zijn populair! Niet alleen in Nederland. Net over de grens met Belgie vind je, in Westhoek, Tiny Kot. Een complex met unieke, one of a kind, tiny houses. Zo geplaatst dat je privacy en ruimte hebt en niet bij anderen naar binnen kijkt. Alle tiny houses bij Tiny Kot zijn uniek en volledig verschillend. Wij sliepen in maar liefst drie unieke tiny kots en nemen je mee naar deze huisjes! 

Plant Kot

Laat de eigenaar van Tiny Kot nou bloemsierkunstenaar zijn! Hij ging volledig op in het inrichten van het Plant kot. Het zal geen verrassing zijn als ik zeg dat deze accommodatie vol staat met planten. Zelfs voor de inrichting van het toilet had hij inspiratie! Naast alle planten is het Plant Kot ook nog eens heel knus ingericht. Boven is een gezellige woonkamer. Vol ket sfeervolle kaarsjes. De keuken, bevindt zich eveneens boven, en is volledig ingericht om lekker te kunnen koken. Zowel boven als beneden is een tweepersoonsbed. Je kunt dus met 4 personen overnachten. Het Plant Kot heeft een ruime badkamer met douche en een apart toielet. 

Boeken Kot

Het zal je natuurlijk niet verbazen dat het Boeken Kot vol staat met boeken! Allemaal op thema. Zo vind je in de keuken de leukste kookboeken. In de woonkamer vind je inspiratieboeken, denk bijvoorbeeld aan reisboeken of boeken over architectuur. Ook hier is aan het toilet én aan de slaapkamer gedacht. Aan jou om de inhoud van deze boeken te visualiseren. Net als het Plant Kot kun je met 4 personen in twee aparte kamer overnachten, heeft het Boeken Kot een volledig ingerichten keuken, een ruime badkamer en een apart toilet. 

Pomp Kot

Het Pomp Kot is totaal anders dan bovenstaande huisjes. Vroeger werd dit gebouwtje gebruikt om het water van de vijver naar de fabriek te pompen. Daarna werd het gebruikt als schuilhok voor diverse dieren. De eigenaren van Tiny Kot hebben dit pandje in 2020 volledig gerestaureerd en super knus ingericht. In tegenstelling tot bovenstaande kun je in het Pomp Kot met 2 personen verblijven. Je slaapt op een vide boven de gezellige leefruimte. In deze leefkamer vind je een klein koelkaste, gaspitje, een waterkoker, koffiezetapparaat en keukengerei. Verwacht hier geen sterrenmaaltijd, maar een gemakkelijk te bereiden maaltijd. Buiten bij het Pomp Kot vind je een verwarmde buitendouche. Ook is het toilet buiten, waar het met allerlei lampjes supergezellig is. Er ligt een terrasje voor het huisje waar je uren kunt turen naar vogels en vissen. 

Hottub en sauna 

Alle huisjes bij Tiny Kot hebben een hottub. Deze kan, naar wens, al op temperatuur zijn als je aankomt. Je kunt er dan direct in plonsen. Je kunt ook (tegen betaling) een mobiele hout gestookte barrelsauna huren. Deze wordt naar je Tiny Kot gereden en is tijdens jouw verblijf alleen voor jou te gebruiken. 

Alpaca’s 

Vanaf het terrein van Tiny Kot kun je wandelen met de alpaca’s die van de eigenaren zijn. Je zult geheid een avontuurlijke wandeling hebben met deze eigenwijze beesten. Ook kun je in de omgeving van Tiny Kot fijn fietsen of wandelen zonder alpaca’s. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de historische stad Ieper. 

Ben je benieuwd naar de andere Tiny Kot’s? Neem dan zeker een kijkje! Ben je op zoek naar meer tips voor België? Ik heb ze verzameld! Wil je deze en meer toffe locaties gebundeld hebben in een mooi boek? Bestel dan One Night Stay nu!

2 gedachten over “Unieke tiny houses bij Tiny Kot”

Geef een reactie