Fascinerende landschappen vanuit de Bernina Express

Bernina Express

Dat Zwitserland een goed treinnetwerk heeft is algemeen bekend. Ondanks de kou en sneeuw blijven treinen zelfs in de winter daar vrijwel altijd op tijd rijden. Het land kent een aantal prachtige treinroutes. Ik neem je graag mee aan boord van de Bernina Express, op een prachtige tocht naar Italië.

Fascinerende landschappen

Tijdens je rit zie je grote variatie in het landschap. Van het hooggebergte op de Berninapas tot het Mediterrane sfeertje van Poschiavo, gelegen in het dal net voor Tirano. Wanneer je de reis in de zomer maakt kun je zowel van besneeuwde bergtoppen als volop groene zomerse gebieden genieten. De reis in de winter neemt je mee langs verschillende ondergesneeuwde topplekken. 

Reisroute

De reis start in het Domlesch-dal, waar je verschillende kastelen zult spotten, waaronder Schloss Ortenstein. Via het Solis-dal reis je over het wereldberoemde Landwasser-viaduct, een prachtig bouwwerk van 65 meter hoogte met een enkel spoor. De route vervolgt zich door de prachtige Zwitserse natuur. 

Een stop wordt gemaakt bij Alp Grum. Dit op 2091 meter hoogte gelegen station heeft een adembenemend uitzicht over het Valposchiavo-dal en gletsjer Vadret da Palü. Je hebt even de tijd om te genieten van het natuurschoon. De keerlussen van het Brusio-viaduct zijn ook absoluut een hoogtepunt van de treinreis. 

Uiteindelijk duurt de rit van 122 kilometer zo’n 4 uur. Onderweg passeer je 55 tunnels, 169 bruggen en veel viaducten. Het hoogste punt waarop de trein rijdt is 2253 meter.

Trein Bernina Express
Trein Bernina Express

Comfortabel reizen met panoramaramen 

Het is zeker comfortabel reizen met de Bernina Express. Zowel de 1e als 2e klas rijtuigen beschikken over panoramaramen tot aan het dak, waardoor je optimaal kunt genieten van de uitzichten. De trein is voorzien van airco en er komt geregeld een minibar voorbij voor wat lekkers onderweg. in de 1e klas zit je wat ruimer, maar reis je in de 2e klas dan zul je dit ook zeker als comfortabel ervaren. 

Dorpjes Bernina Express

Unesco-werelderfgoed

Er wordt gezegd dat deze treinrit tot de mooiste ter wereld behoort. Het is niet voor niets door Unesco is opgenomen in de lijst van werelderfgoederen!! Klaar voor deze rit?

Tickets boeken

Tickets dien je van te voren te reserveren via Rhatische Bahn. De reis kost zo’n 60-70 per enkele reis. Zorg dat je heen en terug niet op dezelfde plek in de trein zit zodat je van beide richtingen van het uitzicht kunt genieten!

En als je dan toch in Zwitserland bent kun je ook dit ondernemen!!

Bernina Express Uitzicht

13 gedachten over “Fascinerende landschappen vanuit de Bernina Express”

  1. Zo mooi! Wij gaan heel vaak naar Zwitserland om te wandelen en te klimmen en ik ben getrouwd met een treinen gek, dus we staan wel altijd op het station ( om foto’s te maken) maar in de trein zelf zitten we weinig. Deze tocht lijkt me heel erg mooi! Wie weet!

  2. Een paar jaar geleden hebben we deze trein voorbij zien komen tijdens ons verblijf in Zwitserland, daarna inderdaad informatie hierover opgezocht en hij staat inderdaad op ons lijstje om ooit nog eens te doen. Lijkt me prachtig om op die manier door zo’n land te reizen.

  3. Waw, wat een mooie reis lijkt me dat. Zo veel natuur en zo een prachtige uitzichten. Nooit over gedacht om eens een reis per trein te maken, maar nu ik dit zie, twijfel ik toch.

Geef een reactie