San Cristobal de las Casas; backpackerswalhalla van Mexico

Centrum San Cristobal de las Casas

San Cristobal de las Casas wordt ook wel het backpackerswalhalla van Mexico genoemd. In deze stad vind je backpackers die voor een paar dagen bedachten te bleven, maar weken of maanden later nog steeds SCC niet hebben verlaten… Ben je op doorreis en kom je vanaf Mexico Stad, dan moet je wellicht je verwachtingen van deze stad wat bijstellen.

Maya Markt

Uiteraard heeft San Cistobal ook een aantal kleurrijke markten. De Maya-markt is de bekendste en grootste van de stad. Het is een wirwar aan kraampjes, langs verschillende kerken en je vind er de meest kleurige spullen. Locals uit de omliggende dorpen bieden hun producten aan tegen schappelijke prijzen. Er is veel waar je niet langs kan lopen zonder te denken dat je het wilt hebben en ook nodig hebt, andere kraampjes kun je weer wat sneller voorbij want zijn te kitcherig voor woorden. Maar ben je op zoek naar souvenirs, neem dan zeker de tijd om over deze markt te struinen. Afdingen is belangrijk op een markt als deze, soms best lastig, bekijk deze tips om het makkelijker te maken. 

Centrum San Cristobal de las Casas

Av. 20 de Noviembre & Real de Guadeloupe

Je zal het met mij eens zijn als ik zeg dat de leukste straten van SCC Av. 20 de Noviembre en Real de Guadeloupe zijn. Vrijwel de gehele straten zijn verboden voor auto’s, het zijn dus een echte wandelstraten. Je vindt er eindeloos veel winkeltjes, cafeetjes en barretjes. Het is hier altijd druk maar de sfeer is heel prettig. De straten liggen midden in het historisch centrum van de stad. Ga eens wat eten of drinken bij Viña del Bacco! 

Kathedraal San Cristobal de las Casas

St. Christopher kathedraal 

Ook SCC beschikt over een verscheidenheid aan kerken, maar deze mag je niet overslaan. De geel, oranje- en roodkleurige kathedraal is kenmerkend voor SCC. Het plein voor de kathedraal is gezellig druk en altijd voorzien van muzikanten, goochelaars en andere vormen van vermaak. 

Kerk San Cristobal de las Casas

Uitzicht over de stad vanaf Iglesia de Guadelupe

Als je een stad bezoekt is het altijd leuk een mooi uitzichtspunt op te zoeken. Als je de trappen naar de Iglesia de Guadelupe kunt trotseren heb je vanaf boven een mooi uitzicht over de stad. 

Canyon de Sumirdero

De uitgestrekte omgeving van SCC

Er zijn veel verschillende dingen te ondernemen in de omgeving van San Cristobal. Zo kun je een klein bergdorpje bezoeken of naar een van de watervallen gaan. Het dorpje San Juan de Chamula is een aanrader, hier leven de Tzotzil-indianen die er spirituele praktijken op nahouden. Dit dorpje is al eeuwenlang autonoom en heeft een eigen leger en politie. Wil je de natuur opzoeken, bezoek dan de Cascadas (watervallen) El Chiflon op zo’n 2,5 uur rijden van de stad. Ook kun je een boottocht maken door de canyon Sumidero. In ongeveer 2 uur tijd vaar je door de kloof heen en spot je (als je geluk hebt) bijvoorbeeld krokodillen en apen. 

Uitzicht San Cristobal de las Casas

Eeriljk is eerlijk, ik moet toegeven dat ik na Puebla en Oaxaca ontzettend veel van SCC verwachtte, aangezien ik er van te voren heel veel over had gelezen. Maar ik ben van mening dat wanneer je Puebla en Oaxaca al hebt bezocht SCC qua stad wat tegenvalt. Het authentieke, fotogenieke miste ik. Dat waren juist de dingen waar ik in Puebla en Oaxaca zo door was verrast. Aan de andere kant bezoeken veel reizigers SCC vanuit een reis in Yucatan. Dan is SCC de eerste koloniale stad die je aandoet en dan kan ik me weer wel voorstellen dat je er optimaal van geniet. De omgeving van SCC is daarentegen fantastisch en qua dagtrips zijn er keuzes te over! Dus een bezoek aan SCC is niet verkeerd, let alleen op je verwachtingen. 

Laats heb ik samen met Webprof mijn site onder de loep genomen, gekeken naar SEO en gezorgd dat de snelheid beter wordt. Vanaf nu ga ik mooie, grote en scherpe foto’s plaatsen en hoop ik dat mijn site beter gevonden gaat worden in Google door de tips die ik heb gehad! Ben je ook op zoek naar iemand die jouw site kan bouwen/kan optimaliseren voor het beste resultaat, maak dan zeker een afspraak met Webprof!

Geef een reactie