Bezoek Mexico City zeker wel!

Mexico-City is de hoofdstad van Mexico en een heuse wereldstad. Verschillende verhalen die we over de stad heb gelezen en gehoord doen ons twijfelen aan een bezoek aan deze stad. Toch plannen we hier een aantal dagen, waar we achteraf geen seconde spijt van hebben gehad! Het krioelt er van de mensen, het verkeer is overweldigend en qua must sees kunnen we eigenlijk niet kiezen… Een heerlijk begin van een mooie reis door Mexico! Bezoek Mexico City dus zeker wel!

Zocalo

Het Zocalo is het centrale plein van de stad, elke stad in Zuid-Amerika heeft zo’n plein. Dit plein is een van de drie grootste ter wereld. Ook in Mexico is dit een plek waar je de hele dag door van alles kunt zien. Het is een levendig plein waar muzikanten, goochelaars, ballonnenverkopers, dansers en noem maar op te vinden zijn. Geen moment van de dag is het plein leeg. Rondom het plein vindt je ook een aantal belangrijke gebouwen, zoals het Nationaal Paleis, de kathedraal en het parlementsgebouw. 

Templo Mayor

Vanuit het Nationaal Paleis wandel je vanuit de achterkant van de kathedraal via een loopbrug over de ruïnes van Templo Mayor. De tempel middenin het historische centrum van de stad komt uit de tijd van de Azteken.

Musea

Tijdens een bezoek aan Mexico City kun je veel musea bezoeken. Een interessant museum voor kunstliefhebbers is uiteraard het Frida Kahlo-museum. Dit museum wordt door velen de trots van Mexico genoemd. Breng ook een bezoek aan het Nationaal Museum voor Antropologie, voor de prehispaanse Mexicaanse geschiedenis van de Azotheken, Zapotheken en Mixtheken. Alleen al van buiten is het Palacio de Bellas Artes een must! Het is een belangrijk instituut als het gaat om schone kunst. Wil je een mooi uitzicht op dit prachtige gebouw? Scoor dan een drankje bij de winkel Sears, op de 8e etage.  

Paseo de la Reforma

Dit is een belangrijke straat in het centrum van Mexico. Net als op het Zocalo, is er op Paseo de la Reforma altijd iets te beleven. Wanneer je hier wandelt kun je goed kennismaken met de Mexicaanse cultuur. Het is er wel een van de drukste plekken van de stad. Houd hier rekening mee en let goed op je spullen. 

La Condesa en La Roma

Ben je een shopper en koop je graag souvenirs, dan mag je de wijken La Condesa en La Roma niet overslaan. Hier vindt je talloze boetiekjes waar je je moet inhouden niet te veel te kopen. Ook art fans kunnen hun hart ophalen. Er zijn veel trendy producten te koop! Ook voor foodies is dit een ware heaven! Restaurantjes te over! Geniet in de tussentijd van de prachtige architectuur die deze wijken rijk is.

Piramides van Teotihuacan

Op zo’n 40 km buiten Mexico City vindt je overblijfselen van de eerste grote beschaving van Mexico, de Teotihuacanen. Een volk waarvan weinig bekend is en dat helaas verloren is gegaan. Wel kun je nog een bezoek brengen aan hun stad met graftombes en piramides.

Met een halve dagexcursie vanuit Mexico City te bezoeken, maar wat deze plek nog specialer maakt, is dat je er met een luchtballon overheen kunt vliegen!

Eet taco’s

Houd je van tacos’s? Mexico-City is een walhalla voor taco-liefhebbers. Echt op elke hoek van de straat heb je de mogelijkheid taco’s te bestellen. Volgens de locals eet je bij Los Chilangos de lekkerste. Ik moet zeggen, ze waren absoluut ontzettend smakelijk!

Vervoer in Mexico-City

Een van die verhalen die we hadden gelezen ging over het vervoer in deze overvolle wereldstad. Er is een metrosysteem waar dagelijks zo’n 4 miljoen mensen van gebruik maken. Een ritje kan als overweldigend ervaren worden. Eigenlijk is het net als in andere steden prima te doen. Je kunt een soort OV-chipkaart kopen die je zelf kunt opladen voor het aantal ritjes dat je van plan bent te gaan maken. De routes worden overal duidelijk aangegeven en ook de perrons en vertrektijden zijn duidelijk.

Reis je als vrouw(en) alleen zorg dan dat je in de eerste 2 wagons stapt, deze zijn namelijk speciaal voor vrouwen. Mannen zijn hier niet welkom. Dit geeft wellicht een prettig gevoel Zorg ook dat je niet met al je juwelen en dure apparatuur de metro in stapt. Stop alles weg zodat je zo min mogelijk interessant bent voor anderen.  

Reis je liever met een taxi? Laat je hotel er dan eentje voor je bellen, of vraag ze om een nummer van een ’taxi seguro’, hierdoor wordt een bezoek aan Mexico City aangenamer.

Geef een reactie