Magical Puebla

In de meeste standaard rondreizen door Mexico wordt Magical Puebla alleen aangedaan als middagtrip onderweg van Mexico City naar Oaxaca. Wij hebben er een nachtje geslapen, en dat is zeker aan te raden. Puebla is een super fotogenieke stad met een heerlijk wandelcentrum. Trek er een volle dag voor uit om de gezellige steegjes, gekleurde straatjes, leuke marktjes en mooie huisjes te ontdekken.

Cultureel centrum

Het centrum van Puebla is de laatste jaren uitgegroeid tot een stad vol met creativiteit, cafeetjes en culturele voorzieningen. Ondanks het feit dat Puebla ruim 1,5 miljoen inwoners telt, merk je daar in het knusse centrum niks van. Het heeft zeker zijn charmes niet verloren. Te voet kun je het centrum van Puebla in een dag verkennen. Het is een stad die zowel historische gebouwen heeft, maar ook een moderne, creatieve kant. Naast de verschillende kerken kent Puebla ook leuke kunstgalerijen en leuke boetiekjes.

Zocalo

Zoals ik eerder al schreef, beschikt elke Mexicaanse stad over een Zocalo. In Puebla vond ik misschien wel de leukste Zocalo. De sfeer op dit centrale plein is heerlijk. Het Zocalo in Mexico City is ontzettend groot en niet zo gezellig. Puebla daar in tegen heeft een knus Zocalo. Je vindt er een fontein, veel groen en een hoop vermaak. Waar men in Mexico City vooral veel onderweg lijkt, en oversteekt, wordt er in Puebla tijd genomen om tot rust te komen en te genieten. Overal zijn bankjes geplaatst en die worden ook volop gebruikt. Heerlijk!

Kerken

Puebla (en omgeving) was ooit een belangrijke plaats voor het katholicisme. Er wordt gezegd dat Puebla en het nabijgelegen Cholula kerken hebben voor elke dag van het jaar… Of het er echt 365 zijn hebben we niet geteld, maar het zijn er zeker veel. Het centrum van Puebla lijkt overspoeld door kerken, bijna elke straat die je in kijkt heeft wel een kerk. Ook al heb je wellicht niks met kerken, het is bijzonder om te zien hoe zo’n kleine stad zoveel kerken heeft.

Kathedraal van Puebla

Aan het Zocalo vind je misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Puebla, de kathedraal. Met zijn 69 meter hoge torens is dit een van de hoogst in Mexico. De barokke façade is opvallend in het centrum. Niet alleen vanaf de buitenkant een opvallend object, ook van binnen, met veel houtsnijwerk en goedbewaarde muurschilderingen. 

Biblioteca Palafoxiana

Puebla heeft de oudste bibliotheek van heel Midden & Zuid Amerika. Het is opgericht in 1646 en was de eerste public library. Het beschikt over ruim 40.000 boeken uit de 15e tot 20e eeuw. Niet alleen de collectie boeken is imposant, ook het interieur is prachtig. Een pareltje!  

Musea

Puebla beschikt over een aantal interessante musea zoals het Museo Amparo (met een collectie van pre-Spaanse en koloniale kunst en tijdelijke tentoonstellingen) en in het oude klooster Santa Monica vindt je een religieus kunstmuseum. 

(Markt) El Parian

Velen hebben het over de Parian Markt, maar Parian betekent markt en komt uit het Tagalo (wat wordt gesproken in de Filipijnen). Het is dus overbodig om het El Parian Mercado te noemen, dan heet het namelijk De Markt Markt.  

Barrio de Xanenetla (el barrio magico) 

De wijk Xanenetla is, zoals ik al eerder beschreef in Malang in Indonesië, een kleurrijke achterstandbuurt. Vroeger was het er gevaarlijk en kon men na een bepaalde tijd niet meer veilig hun huis verlaten. Ondanks dat het momenteel een fijne wijk is, heeft het zware tijden gekend. Door een groep kunstenaars die de wijk heeft voorzien van street art is de sfeer in de wijk omgeslagen. Doordat er veel bekijks is, is de onrust in de wijk de laatste jaren afgenomen en heeft het plaats gemaakt voor een fijne, gemoedelijke buurt, waar je rustig doorheen kunt wandelen en kunt genieten van de street art.  

Zoals ik eerder zei, wordt Puebla vaak als middagtrapje aangedaan, maar zoals je kunt zien is er ontzettend veel te doen. Minimaal 1 nacht verblijven in Puebla is dus echt een must! A pasarlo bien! 

Laatst heb ik samen met Webprof mijn site onder de loep genomen, gekeken naar SEO en gezorgd dat de snelheid beter wordt. Vanaf nu ga ik mooie, grote en scherpe foto’s plaatsen en hoop ik dat mijn site beter gevonden gaat worden in Google door de tips die ik heb gehad! Ben je ook op zoek naar iemand die jouw site kan bouwen/kan optimaliseren voor het beste resultaat, maak dan zeker een afspraak met Webprof!

Geef een reactie