Romantisch overnachten bij Landgoed Duin & Kruidberg

Stap in een andere wereld bij Landgoed Duin & Kruidberg, dé buitenplaats van Amsterdam. Midden in de drukke Randstand ontsnap je uit de dagelijkse sleur en begeef je je in een waar sprookje! Daar wil je toch meer van weten? Lees dan verder!

Historie Duin & Kruidberg

Het huidige Landgoed Duin & Kruidberg in vogelvlucht: In Santpoort ontstond halverwege de 19e eeuw Landgoed Duin & Kruidberg. De destijds bekende politicus en veelvoudig minister, Floris Adriaan Baron Van Hall voegde twee voormalige landgoederen samen; Landgoed Duin en Berg en Landgoed Kruidberg. In 1895 kochten Jacob Theodoor Cremer en zijn echtgenote Annie Hogan voor HFL 164.400 het landgoed van de erfgenamen van Van der Hucht. 

Zij maakten er toentertijd het grootste woonhuis van Nederland van. Na het overlijden van Cremer en Hogan werd het landhuis bewoond door hun zoon, daarna kende Landgoed Duin & Kruidberg diverse functies. Zo fungeerde het tijdens de oorlogsjaren onder andere als Rooms Katholieke kerk en pastorie. Het werd gebruikt als huisvesting voor Duitse officieren volgden verpleegsters van het Rode Kruis daar hun opleiding. Ook was het landgoed het opvangcentrum voor repatrianten uit Nederlands-Indië. Pas in 1948 kreeg het landgoed voor het eerst een hotelfunctie. De rijke historie is terug te zien in het hotel. Je voelt direct dat er veel is gebeurt op deze plek.

Hotel Duin & Kruidberg

Tegenwoordig zijn er 75 kamers in Landgoed Duin & Kruidberg. 31 kamers zijn nog in klassieke stijl, 44 hotelkamers zijn modern ingericht in 5 verschillende thema’s en bevinden zich in de aangrenzende vleugel. Alle kamers hebben heerlijke bedden, een ruime badkamer met douche. Sommige kamers beschikken ook over een ligbad. Er zijn familiekamers waarbij twee kamers met een tussendeur van elkaar gescheiden zijn.

Wellness bij Landgoed Duin & Kruidberg

Je vindt bij Duin & Kruidberg ook nog eens 350 m2 aan wellnessfaciliteiten! Alleen daarvoor heb je er al een overnachting nodig! Je vindt er diverse sauna’s, een voetenbad, stoomcabine en heerlijke ligbedden in het binnendeel. Daarnaast is er op het terras een whirlpool en zijn er ook buiten nog een aantal sauna’s. Je komt geheid helemaal zen terug!

Restaurant

Dan kun je ook nog eens heerlijk eten bij Duin & Kruidberg. De hele dag door kun je er terecht voor lekkere gerechten en bijpassende drankjes. Als je overnacht en ontbijt in het hotel kun je genieten van een ruime keuze aan broodjes, beleg en dranken. Lunchen doe je met prachtig uitzicht op de tuin, je bent er echt even uit. Schuif je aan voor het diner dan kun je rekenen op fine dining, met een Frans georiënteerde keuken, die je zal verrassen! Er is ook nog een hele mooie bar in het hotel!!

Omgeving Landgoed Duin & Kruidberg

Natuur

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt Landgoed Duin & Kruidberg in de natuur. Het ligt middenin Nationaal Park Zuid Kennemerland. Hier kun je uren wandelen, hardlopen en fietsen. Je loopt door (stuif)duinen, over strand, langs heide, bossen en duinmeren. Je komt er paarden, herten, konijnen en vele vogels tegen. Wanneer je het landgoed ook bezocht, het Nationaal Park is altijd fantastisch mooi!

Strand

Landgoed Duin & Kruidberg ligt vlakbij de stranden van IJmuiden en Bloemendaal. Fijne plekken om lekker uit te waaien in het voor- en najaar, en in de zomer te genieten van de zon!

Stad

Haarlem ligt op steenworp afstand van Landgoed Duin & Kruidberg en is echt een bezoek waard tijdens je verblijf. Bekijk de blog over Haarlem die ik eerder schreef. Hierin heb ik de ins en outs voor je verzameld. Je mag deze 10 tips zeker niet overslaan!

Ben je op zoek naar meer leuke plekjes in Nederland? Die heb ik voor je!

2 gedachten over “Romantisch overnachten bij Landgoed Duin & Kruidberg”

  1. Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious

Geef een reactie