De Groene Bollenschuur; overnachten in de Bollenstreek.

Centraal gelegen in de prachtige Bollenstreek is in 2019 een bed & breakfast geopend, De Groene Bollenschuur. Ik heb mogen ervaren hoe fijn het is om hier te verblijven en deel je graag mijn bevindingen.

De Groene Bollenschuur

Geschiedenis bollenschuur

Eigenaren Kees en Marieke leerden elkaar tijdens hun studie in Groningen kennen, reisden samen de wereld over en hielden ontzettend veel van de sociale contacten die zij onderweg opdeden. In 2011 trouwden zij en inmiddels hebben ze 3 kids; Willem, Hidde en Faas.

In 2012 is het idee ontstaan om een bed & breakfast te beginnen, in Hillegom, waar Kees oorspronkelijk vandaan komt. Hij kende een prachtige locatie, midden tussen de bollenvelden en heeft zijn ideeën met de eigenaar van de grond en de bollenschuur die daar op stond gedeeld.

Het heeft wat tijd gekost, maar uiteindelijk hebben ze de 120 jaar oude originele bollenschuur “De Hartebaan” herbouwd en konden zij in 2019 hun eigen bed & breakfast openen!

Bed & Breakfast De Groene Bollenschuur

De Groene Bollenschuur telt 5 kamers, beschikbaar voor 2 personen (en kunnen eventueel een extra bed op de kamer krijgen voor een kind). Een van de kamers is rolstoeltoegankelijk en aangepast voor invaliden.

kamers van De Groene Bollenschuur

De kamers zijn zeer ruim, zo’n 30 m2, beschikken over een eigen badkamer en de kamers gelegen op de begane grond hebben een eigen terras. Er zit sowieso een grote tuin aan het complex vast waar je kunt genieten van mooie bloemen (in het voorjaar de tulpen natuurlijk – buiten dit seizoen is er van alles anders geplant). Je kunt in de tuin ook voetballen sporten of lekker met een boekje relaxen.

De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Snel internet, televisie, een kledingkast en een lekker zitje om even bij te komen van je to do’s in de omgeving. Ook aan de details is gedacht, het ziet er allemaal piekfijn uit, mooie accessoires, fleurige bloemetjes en er ligt wat lekkers op de kamer als je aankomt!

Ontbijt bij De Groene Bollenschuur

Wanneer je verblijft bij De Groene Bollenschuur verblijf je op basis van logies en ontbijt. Alleen al voor het ontbijt kan ik je aanraden minimaal 1 nacht te verblijven. Het ontbijt is namelijk super!! Heel erg uitgebreid en vers.

Wat zo leuk is, is dat zij nog origineel materiaal van de oude bollenschuur hebben gebruikt. De tafels in de ontbijtruimte bijvoorbeeld, evenals de nachtkastjes en de plankjes in de badkamer komen uit de oude bollenschuur. Ook de kast met foldertjes, spelletjes en puzzels is gemaakt van oude materialen.

Voor meer info of het maken van een reservering klik hier.

Omgeving bollenstreek

Vanuit je verblijf bij De Groene Bollenstreek in Hillegom kun je van alles ondernemen. Het is de perfecte locatie midden in de Bollenstreek. Zowel voor de natuurliefhebber als voor de stadsfan is er genoeg te doen.

Noordwijk strand

Je kunt er voor kiezen om met mooi weer (of wanneer je houdt van een onstuimige wandeling) naar de stranden en duinen van Noordwijk en Langevelderslag te gaan. Hou er rekening mee dat het met mooi weer druk kan zijn, ga dan op tijd, of huur een fiets bij De Groene Bollenschuur.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Vlakbij de Groen Bollenschuur liggen de Amsterdamse Waterleidingduinen. In dit duingebied wordt drinkwater voor de stad Amsterdam gewonnen. Jaarlijkst stroomt er zo’n 50 miljoen kubieke meter drinkwater door dit gebied, van zo’n 34 km2 grond. Sinds 1853 wordt hier water gewonnen, daarmee is het het oudste waterwingebied van Nederland. Het is er heerlijk om te wandelen. Je kunt langs het zweefvliegveld lopen en zult geheid veel herten tegenkomen!

Steden bezoeken

Hillegom is dus centraal gelegen in de Bollenstreek. Het ligt precies tussen Haarlem en Leiden. Deze twee steden zijn zeker een bezoekje waard. Je kunt eventueel met de trein vanuit Hillegom rechtstreeks naar deze twee steden.

Niet echt een stad, wel een schattig dorpje, vlakbij Hillegom is Kaageiland. Een pittoresk plekje midden in de Randstad.

De Tulperij

Keukenhof en meer bloemen!

In het voorjaar is het in de Bollenstreek altijd druk aangezien er veel toeristen op af komen om de indrukwekkende Keukenhof te bezoeken. Tussen maart en mei is deze bloementuin geopend. Buiten het Keukenhofseizoen kun je alsnog genieten van mooie bloemen. Je kunt bijvoorbeeld langs bij De Tulperij in Voorhout. Er zijn nog meer pluk- en showtuinen in de omgeving te vinden.

Op pad met Renzy.nl

Ik werd door Marieke geattendeerd op Renzy.nl, gevestigd in Lisse binnen 5 km vanaf mijn huis. Zij bieden tours met een elektrische Renault Twizy aan, dat is nog eens een toffe activiteit!

Wil je meer tips voor leuks in Nederland, klik dan hier.

​Disclaimer: ik ben op uitnodiging van De Groene Bollenschuur verbleven in hun B&B. Zoals jullie van mij gewend zijn deel ik mijn eerlijke bevindingen.

2 gedachten over “De Groene Bollenschuur; overnachten in de Bollenstreek.”

  1. Pingback: Overnachten in De Groene Bollenschuur - Thriving Magazine

  2. Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious

Geef een reactie