Ontdek Voorne-Putten in een weekend

Op 30 minuten rijden vanaf Rotterdam vind je een van de Zuid-Hollandse eilanden: Voorne-Putten, een hele leuke plek om in het najaar te ontdekken. Je vindt hier brede zandstranden, groene natuurgebieden, historische havens en vestingsteden. Ik verbleef er een weekend en neem je mee langs de hoogtepunten van dit diverse eiland!

Zandwacht

In 2015 werd de Zandwacht, van kunstenaarscollectief Observatorium geopend. Dit bijzondere sculptuur is in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam gemaakt als bekroning van de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Het sculptuur staat midden in de duinen op het strand van de Maasvlakte en bestaat uit diverse elementen van verschillende grootte. Het visualiseert de stadia van de duinvorming, dat door de verstuiving van het zand steeds van vorm veranderd.  

Pluktuin Oostvoorne 

Heb je altijd al je eigen boeket willen samenstellen en verdwaal je graag in dolhoven? Dan moet je naar de Pluktuin in Oostvoorne! Voordat je begint met je boeket is er bij nog de uitdaging van hun maisdoolhof! Een prachtig hoog complex met maisvelden zijn zo opgesteld dat je er met een poldersafari op uit kunt. Word jij er dol van of vind je snel de uitgang? Ik had even nodig kan ik je vertellen.. 😉
Ruim 100 bloemensoorten staan tot jouw beschikking in de pluktuin. Pluk je favorieten en maak een prachtig boeket! Heb je hulp nodig met het schikken van jouw boeket, dan helpen de dames van de pluktuin je graag een handje.

Vesting Brielle en Hellevoetsluis

Als je slentert door de vesting van Brielle en Hellevoetsluis dan komt de gezelligheid je tegemoet. Kleine pleintjes, knusse barretjes, fleurige bloementjes, historische panden, gezellige havens… het houdt niet op. Leuk om te lunchen of een gezellig plekje te zoeken voor koffie, bijvoorbeeld bij Koffiemeid in Brielle.

IJsboerin

Als je fan bent van ijs dan raad ik je een bezoek bij de IJsboerin in Rockanje aan. Op deze familieboerderij wordt ijs geproduceerd van eigen koeien. Je geniet er van vele smaken, kunt van alles leren over het ijsmaakproces tijdens een rondleiding en je hebt zelfs de mogelijkheid om met de koeien te knuffelen! Naast ijs vind je er overigens ook heerlijke gebakjes en koffie & thee.

Brunotti Beach Club 

Voor de sportievelingen onder ons kun je bij Brunotti Beach Club, aan het Oostvoornse meer allerlei watersporten beoefenen. Zo kun je er surfles volgen, een surfplank huren en zelf het meer op, of suppen. Dat laatste deed ik een uurtje. En ondanks dat een uurtje niet zo lang lijkt ben je je toch behoorlijk intensief aan het inspannen. Je moet goed balans houden op de plank, zeker met wat golven door de wind of door voorbijkomende surfers. Als je eenmaal goed staat is het toch ook wel weer rustgevend.

A Seal

Vlakbij, net over het water, rij je het buureiland Goeree-Overflakkee op, waar je nog een paar mooie uitstapjes vindt. Zo kun je een bezoek brengen aan de zeehondenopvang A seal in Stellendam. 
Er worden jonge en zieke zeehonden opgevangen. Ze worden verzorgd en kunnen aansterken totdat ze weer gezond zijn en weer in staat zijn om in het wild te kunnen functioneren. Je leert er alles over het leven en leefgebied van de zeehonden, kunt ze er voeren en uitgebreid dichtbij (achter glas) bekijken.  De opvang ligt aan het Haringvliet en naast de Haringvlietsluizen, een mooi punt met uitzicht over het water. 

Vogelobservatorium Tij 

Aan de rand van het Haringvliet, naast de haven, ligt een bijzonder vogelobservatorium. In 2019 is hier door Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten een reuzenei ‘gelegd’. Alleen al de route naar het observatorium is prachtig aangelegd, je loopt net door de jungle. Een mooi aangelegd pad lijdt je door deze groene omgeving naar het ‘ei’. Een kunstwerk van 8 meter hoog en 11 meter lang. Vanuit dit ei heb je een 360-graden uitzicht over de Haringvliet en de Haringvlietsluizen, aan de rand van vogelreservaat Scheelhoek. 

Verblijf op Voorne-Putten

Ik heb tijdens mijn verblijf op Voorne-Putten geslapen in Badhotel Rockanje. In dit heerlijke hotel, dat als een Amerikaanse lodge aanvoelt, kun je je prima een paar dagen vermaken. Naast de fijne kamer vind je in het restaurant een open haard waar het heerlijk is om een wijntje te drinken na een drukke dag. Wil je nog wat energie kwijt spring dan in het grote zwembad en trek nog een paar baantjes.

Het hotel is op loopafstand van het strand en de duinen van Rockanje, waar je lekker nog even uit kunt waaien. Je kunt er heerlijke wandelingen maken door de rustgevende natuur. Bij terugkomst kun je lekker in het hotel dineren, je vindt een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils!

Dus, ben je op zoek naar een veelzijdige locatie om in het najaar te bezoeken? Denk dan aan Voorne-Putten! Of ga je liever naar een andere locatie in Nederland?

1 gedachte over “Ontdek Voorne-Putten in een weekend”

  1. Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious

Geef een reactie