Staycation – thuis op vakantie doe je zo!

Tijdens deze, voor mij nog steeds, onwerkelijke periode, waarin we nog niet mogen reizen, moeten we er thuis maar een feestje van maken. Dan maar staycation! Gelukkig zijn er zat manieren om vanuit huis toch dat vakantiegevoel te krijgen, even te escapen uit reality! Met deze 10 tips beleef je thuis je ideale vakantie.

01. Inspirerende reisboeken, -films en -series

Het is stiekem misschien best wel lekker om vanuit je comfortabele bank ‘op reis te gaan’. Je hoeft je zeker niet te vervelen want er zijn zat boeken, films en series gemaakt die je meenemen op avontuur! Ik schreef al eerder een lijstje met super inspirerende reisfilms! En ook van het lezen van en bladeren door reisboeken waan je je even op die fijne locaties! Ook kun je aan boord stappen van deze virtuele treinreizen en prachtige tochten beleven! 

02. Leer een taal

Om je op je volgende reis perfect voor de bereiden is het nu de tijd om een nieuwe taal te gaan leren. Je kunt met de app Duolingo op een leuke manier een nieuwe taal onder de knie krijgen. Verschillende niveaus en tests zullen de woordenschat en grammatica bijbrengen. 

03. Maak een culinaire wereldreis 

Probeer thuis eens iets nieuws, maak een wereldgerecht klaar en reis! Geuren en smaken kunnen je terugbrengen naar mooie momenten! Maak bijvoorbeeld bobotie, burrito’s, ramen of paella! Zo ben je weer even terug op reis. En eet lekker vers fruit! Haal zomers fruit in huis zoals watermeloen, frambozen, mango en aardbeien. Je kunt hier natuurlijk ook ijs van maken of een smoothie!

Pizza

04. Een dagje naar de spa tijdens je staycation

Voor ultiem relaxen ga je natuurlijk graag een dagje naar een prachtige spa. Gelukkig kun je thuis ook aardig dat gevoel krijgen. Schiet in je badjas, doe een lekker maskertje op, lak je tenen en vingernagels, scrub je lijf en trakteer jezelf op een hele lange douche of spring lekker in een warm bad! Steek nog wat wierook aan en zet een ontspannen muziekje op en je merkt niet eens dat je gewoon thuis bent.

05. Zo min mogelijk online tijdens je staycation

Tijdens je vakantie is het lekker om af en toe even off the radar te zijn, zorg dus dat je niet te veel en te lang aan je laptop of telefoon gekleefd zit. Sowieso blijft werkmail uiteraard helemaal uit!! Blijf tijdens je staycation zoveel mogelijk van je telefoon af.

06. Maak een legpuzzel van je favo destination

Iets waar ik zelf altijd heel erg van kan ontspannen in puzzelen. Sinds ik een klein meisje was kon ik mij al uren vermaken met zo’n ding. Nu hoor je er meer mensen over, soms zijn puzzels zelfs gewoon uitverkocht! Ik hou er van om mooie reisafbeeldingen te puzzelen, dan ben ik toch even met mijn hoofd bij de bestemming! Tijdens een staycation is puzzelen al helemaal een perfecte bezigheid, want je hebt er lekker de tijd voor!

Puzzels maken in je staycation

07. Werk aan je summer body

Ondanks dat we nog niet weten wanneer we weer op reis mogen dus die bikini body misschien nog even niet nodig is, is het wel prettig om er aan te blijven werken. Als je het nu opgeeft dan is de weg naar een killer body laaaang wanneer je het straks weer moet gaan oppakken. Blijf dus in beweging en train thuis! Online zijn er ontzettend veel lessen te volgen, van dansen tot yoga en van total body workouts tot gladiator workouts; voor ieder wat wils! 

08. Tover je tuin of balkon om

Maak het voor jezelf comfortabel en zorg voor een heerlijk plekje buiten. De zomers worden steeds warmer dus we kunnen daar gelukkig steeds meer van genieten. Hang bijvoorbeeld een hangmat op voor dat Caribische gevoel!

tuin paradijsje

09. Speel spelletjes

Geef toe; wie neemt er geen spelletjes mee op reis? Waarom doe je die spelletjes dan eigenlijk nooit thuis? Neem lekker eens de tijd voor een uitdagend spel en kruip niet op de bank met de tv aan. 

10. Maak een fotoboek van je laatste reizen

Ik begin altijd gelijk wanneer ik terug ben van een reis met het uitzoeken van mijn foto’s en met het maken van een online fotoboek. Ik vind het zo tof om m snel in huis te hebben en dan aan de hand van mijn foto’s mijn reis te vertellen aan anderen. Nu weet ik dat het bij velen er in schiet, zodra je thuis bent zijn er weer zo veel dingen die ‘moeten’, dat het maken van een fotoboek vaak blijft liggen. Maak er nu toch eens tijd voor. Je zult ook zo blij worden van de herinneringen die weer voorbij komen!

fotoboeken maken in je staycation

Welke tips zijn voor jou essentieel voor een staycation? Waarmee vermaak jij je zo zodat je een vakantiegevoel krijgt? Ik ben benieuwd!

22 gedachten over “Staycation – thuis op vakantie doe je zo!”

  1. Wat heb je weer een leuk artikel geschreven! Zoveel leuke tips. We moeten er in deze tijd het beste van maken en hiermee is het allemaal wat leuker!

  2. in tijden dat we krap bij kas waren, gingen we ook wel eens niet op vakantie. Niks aan de hand, want alles is wat je er zelf van maakt! Leuke ideeen heb je

    1. Helemaal waar! Je moet er zelf iets van maken en dat is al gauw goed eigenlijk 🙂 . Top om te horen dat je er altijd iets van hebt kunnen maken!!

  3. binnen een paar weken komen ze ons terras aanleggen en dan gaan we die gezellig maken voor het thuisblijven. ook wat dingen kopen voor ons zoontje zodat hij zich kan vermaken in de tuin

  4. Wat een leuke tips en ideeën allemaal! Wij gaan zo af en toe als het mooi weer is naar het water (aan de rivier) is ook goed vertoeven.

  5. Wat een leuke tips! Ik vind het heerlijk om een vakantie thuis te hebben. We zijn momenteel druk bezig met het opknappen van de tuin. Dit betekend helaas ook dat het nu nog een puinhoop is maar het word zo mooi. Daar gaan we in het najaar en volgend jaar flink van genieten

Geef een reactie