Virtuele treinreizen voor tijdens de Corona-tijd.

Bernina Express

Persoonlijk houd ik heel erg van treinreizen. Ik vind het een hele relaxte manier om me te verplaatsen en te genieten van adembenemende uitzichten. Je zit vaak een stuk comfortabeler dan in een vliegtuig of bus, hebt meer bewegingsruimte en kunt vaak beter het uitzicht tot je nemen. Echter momenteel komen we niet verder dan de bank, die stiekem ook wel heel erg comfortabel is. Zolang we niet weg kunnen kun je met onderstaande virtuele treinreizen genieten van prachtige routes! Check onderstaande 10 links en laat je even meenemen naar bijvoorbeeld Zwitserland, Japan, Noorwegen, USA en Peru! 

1 – Bernina Expres, van Zwitserland naar Italië 

Ik heb deze treinreis zelf gemaakt en schreef er dit artikel over. De reis start in het Domlesch-dal, waar je verschillende kastelen zult spotten, waaronder Schloss Ortenstein. Via het Solis-dal reis je over het wereldberoemde Landwasser-viaduct, een prachtig bouwwerk van 65 meter hoogte met een enkel spoor. Geniet van deze 2 uur durende tocht door de prachtige Zwitserse natuur naar het Italiaanse Tirano. 

2 – Geibi Line en Fukuen Line,  Japan

Begeef je in de country side van Japan met de treinreis van Hiroshima naar Fuchu, op de Geibi en Fukuen Line. Bijna 4 uur duurt deze tocht, die langs verschillende bergen en door donkere tunnels raast. 

3 – Ferrocarril Central Andino, Peru 

Velen zullen wellicht weten dat ik in 2016 verliefd ben geworden op Peru. Het land is zo divers, de mensen zijn er zo gastvrij, de natuur is er prachtig, de beesten super grappig en het eten is er goddelijk. Ik kan nog wel even doorgaan met verantwoorden waarom je eens naar Peru zult moeten reizen…. Deze treinreis maakt, wat betreft natuur, een hoop goed. Stap aan boord van deze trein en reis, in vier aparte delen, mee op een route door de verscheidenheid aan natuur in Peru.
* Deel 2 * Deel 3 * Deel 4 

4 – Flåm Railway, Noorwegen

Uitgeroepen tot een van de mooiste treinreizen ter wereld, neemt deze 20 km lange rit je mee van Aurlandsfjord, een zijrivier van de Sognefjord, tot aan de hoge bergen bij station Mydral. Je passeert onderweg watervallen, diepe ravijnen, besneeuwde bergtoppen en afgelegen boerderijen. Net als in Nederland is ook in Noorwegen is het weer verraderlijk en hier zul je de zon zien veranderen naar regen.

5 – 7 Express Line, New York City USA

Treinreizen zullen vaak vooral door natuur razen, maar deze route neemt je alleen meer mee door de stad New York. De reis start in Queens en brengt je in ruim 41 minuten naar Manhaten. Je legt zowel ondergronds als buiten meters af en stevent af op de wolkenkrabbers van the city that never sleeps. 

6 – Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, Colorado USA 

Deze historische lijn neemt reizigers mee van het bergdorp Durango naar bergdorp Silverton, terwijl het een hoge bergpass passeert. De trein legt een afstand van zo’n 73 km af en onderweg zul je versteld staan van de adembenemende uitzichten. Zo zul je een deel afleggen op een smal spoort dat is uitgehouwen in een steile rotswand ver boven de Animasrivier, een deel voert hoog in de bergen van Colorado om uiteindelijk de bergpas af te rijden naar het Silverton in het Wilde Westen. De tocht is verdeeld in 3 delen. 
* Deel 2 * Deel 3 *

7 – Wegnernalp Railway, Zwitserland

Ook is het volgens mij al wel duidelijk dat ik ontzettend van Zwitserland hou. Een tweede treinreis door dit overweldigende landschap mag dan ook niet op deze lijst ontbreken. Deze route van Lauterbrunnen naar Kleine Scheidegg brengt je langs die fijne bergdorpjes en langs de besneeuwde bergtoppen. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

8 – Sarajevo – Caplina

Houd je van tunnels en bruggen? Bekijk dan deze, bijna 3 uur durende, tocht die je leidt over 65 ruggen en door 99 tunnels! De afstand van 163 km is voornamelijk door bergachtig terrein en heeft een hoogteverschil van ruim 700 meter. De langste tunnels op dit traject zijn 3239 en 3221 meter lang! 

9 – Los Angeles naar Seattle, USA

Stap aan boord van Amtrak’s Coast Starlight voor een tripje langs de meest spectaculaire landschappen in West Amerika, langs rivieren en bergen. Onderweg zul je een aantal herkenningspunten passeren. Deze route is maar liefst 2200 km lang en duurt zo’n drie kwartier. 

10 – Nordland Line, Noorwegen

Waneer je na bovenstaande tochten nog zin hebt in een lange reis, kun je deze 10-uur durende tocht door Noorwegen beleven. Deze reis start on het Trondheim Fjord n legt een reis af richting de Arctic Circle en eindigt in Fauske.

Enthousiast geworden? Welke van deze virtuele treinreizen wil je als eerste maken zodra we weer mogen??

Bernina Express Zwitserland

12 gedachten over “Virtuele treinreizen voor tijdens de Corona-tijd.”

  1. Ha leuk ja, ik had de Bernina Express al bekeken. Ik ben gek op treinreizen in het echt. Nog steeds hoog op mijn bucketlist is naar Mongolië met de trein. Ooit!

  2. Wauw! Heel cool die filmpjes, praaachtig die natuur!! Het is never de ervaring in het echt, maar tjee wat een diversiteit ook hè. Die bergen in Peru en dat “ielige” spoortje. Thanks voor je leuke artikel.

    1. Neee er gaat niks boven de echte reis inderdaad, maar dit is er momenteel wel t dichtst bij. Zo kunnen we in ieder geval blijven genieten van onze prachtige planeet!

Geef een reactie