Salineras de Maras – de zoutterrassen in Peru

In de Heilige Vallei in Peru, op 1,5 uur rijden vanaf Cusco bevinden zich de zoutterrassen van Maras. Deze zijn al duizenden jaren in gebruik en werden door de Inca’s gebouwd. Zij maakten deze om zout te winnen, wat tot op de dag van vandaag daar nog altijd gebeurt. Er zijn ongeveer 3000 zoutterrassen omringd door veel kleine paden.

Zout bronwater 

Vanuit de bergen stroomt bronwater van zeer zout water naar Maras. De bronnen vullen zich met zout water. Na enkele dagen ontstaan er al zoutkristallen. Na ongeveer 4 weken is het water verdampt door de zon blijft er puur natuurlijk zout over.

Bronnen van Maras

Liz in Maras

Door verschillende families worden de terrassen nog altijd beheert. De grootte van het terras hangt af van de samenstelling van het gezin. Je zult zien dat er nog altijd locals aan het werk zijn om het zout af te schrapen en klaar te maken voor de verkoop. Koop een zakje zout en word thuis nog dagelijks herinnert aan Maras. 

Boleto Turistico

Met het boleto turistico kun je tijdens een tour door de heilige vallei een bezoek brengen aan Maras. Een totaal andere omgeving dan de andere bezienswaardigheden in de Heilige Vallei. Wil je op eigen gelegenheid, zonder het boleto turistico, de zoutterrassen bezoeken dan betaal je €2,50.

Probeer Maras vroeg in de ochtend te bezoeken. Zo rond 10.00 uur zijn er nog weinig toeristen. Je hebt de terrassen bijna voor jezelf. Blijf niet alleen op het uitzichtspunt, maar zak af tussen de terrassen. Het is toegestaan om op de kleine paadjes daar tussen te wandelen. Bekijk de terrassen vanaf verschillende plekken en geniet van de mooie uitzichten. 

Fotogeniek

Zorg dat je zonnebrand meeneemt en een goede zonnebril aangezien de zon sterk is en het licht fel is door het witte zout overal om je heen! En absoluut een goed opgeladen telefoon en/of camera om deze fotogenieke plaats vast te leggen! 

Salineras de Maras

 

20 gedachten over “Salineras de Maras – de zoutterrassen in Peru”

  1. Schitterende foto’s! Maar waar komt dat zoute water uit de bergen dan vandaan? Het regenwater is zoet, ik vraag me af waardoor dat dan zout wordt. Misschien verkeerde plek om die vraag te stellen

  2. Wat bijzonder! Het doet mij een beetje denken aan Pamukkale in Turkije (al is dat weer iets heel anders). Prachtig om mooie foto’s te maken (die jij dus al hebt gemaakt). Mooie herinnering aan een bijzondere locatie.

  3. Je mag inmiddels (juni 2019) niet meer afdalen tussen de zoutterrassen. Er was door toeristen teveel vervuiling op de zoutterrassen.

Geef een reactie