10 Inspirerende reisfilms om je tijd thuis door te komen!

inspirerende reisfilms

Zit je ook thuis? De hele dag aan het werk achter de computer, dan wil je ’s avonds wel iets anders. Onderstaande lijst staat vol met toffe inspirerende reisfilms. Ook al kun je nu misschien zelf niet fysiek weg, kun je in ieder geval voor de tv genieten van vele prachtige verhalen en plekken! 

Into the Wild

Into the Wild is gebaseerd op het leven van Christopher McCandless die alles achter zich liet en op reis gaat door Amerika. Hij probeert te overleven in de wildernis van Alaska. Je voelt zijn bijzondere avonturen die gepaard gaan met indrukwekkende ontmoetingen op prachtige bestemmingen.

Locatie: Verenigde Staten

The Motorcycle Diaries

Deze film maakt wel duidelijk waarom ik verliefd ben geworden op Zuid Amerika. The Motorcycle Diaries is gebaseerd op het verhaal van de Argentijnse strijder Che Guevara en Alberto Grando. Hun waargebeurde reis door Zuid Amerika in de jaren ’50 is verfilmd. De mannen pakten hun motor en reizen van Buenos Aires naar Venezuela. Onderweg passeren ze onder andere de Andes in Peru en de Atacamawoestijn in Chili. Een ware droom!

Locaties: Zuid Amerika

Eat Pray Love

Een verhaal wat voor velen herkenbaar zal zijn. Elizabeth Gilbert is zichzelf na een scheiding verloren. Door een lange reis te maken gaat zij weer op zoek naar zichzelf en naar de essentie van haar leven. Op verschillende locaties vindt zij delen van zichzelf terug en vormt ze zich tot wie ze wil zijn.

Locaties: Italie, India & Bali 

The Bucket List

Twee terminaal zieken besluiten hun laatste dagen te vullen met het afstrepen van wat er nog staat op hun ‘bucket list’. Een ontroerende en hilarische reis. Ze reizen de wereld over naar de meest mooie plekken en doen de meest bijzondere dingen! Je zult tijdens het kijken nog wel wat aan je eigen bucket list toevoegen!

Locaties: Egypte, China, Tanzania, India

Tracks

Dit waargebeurde verhaal laat de bizarre tocht zien van Robyn Davidson, die in 1977 ruim 2700 kilometer te voet aflegt door de Australische woestijn van Alice Springs naar de westkust van het land. Dit doet zij met haar speciaal getrainde hond en vier kamelen. Dit bijzondere verhaal laat zien hoe de natuur en het reizen iemand kan veranderen.

Locatie: Australië

Wild

Nog waar film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dit keer het verhaal van Cheryl Strayed, die wanneer ze niet goed in haar vel zit, heel impulsief besluit om de Pacific Crest Trail te lopen (een tocht van 1700 km). Ze is niet voorbereid en gaat dus een zware tocht tegemoet. Een tocht vol avontuur en zelfreflectie. Michiel Huisman speelt mee, iets wat deze film nog leuker maakt!

Locatie: Verenigde Staten

Seven Years in Tibet

Omdat het kan, nog een waargebeurde! In Seven Years in Tibet volgen we Brad Pitt op zijn expeditie de Nanga Parbat te beklimmen. De poging loopt echter op niets uit als de tocht onderbroken met worden vanwege de WO 2. Heinrich komt in een Brits krijgsgevangenenkamp terecht. Na vijf jaar weet hij te ontstappen en na een helse tocht beland hij in Tibet, waar hij de nog jonge Dalai Lama ontmoet. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen beide mannen. Een aangrijpende film.

Locatie: Tibet

The Beach

Backpacker Richard gaat in Thailand met een groep andere reizigers op zoek naar avontuur. Hij komt in het bezit van een geheime kaart die lijdt naar een geheim strand; wat het paradijs zou moeten zijn! Eenmaal aangekomen komt hij bij een dubieuze commune, waar hij zich bij aansluit.

Locatie: Thailand

The Secret Life of Walter Mitty

Je dagdromen realiteit maken, dat wil natuurlijk iedereen. In een film kan het, zeker in deze. Walter Mitty (Ben Stiller) is zijn leven zat en droomt van een avontuurlijk leven. Na het kwijtraken van negatief van een foto besluit hij naar de fotograaf op zoek te zijn. Hij komt er achter dat de fotograaf in Groenland is geweest en gaat daar dan ook op zoek. Hij vervolgt zijn reis naar IJsland en het Himalayagebergte.

Locatie: Groenland, IJsland, Himalaya

Under the Tuscan Sun

Als je nog geen Italië fan bent, dan ben je het na het zien van deze film wel! Na lang te hebben getwijfeld besluit schrijfster Frances toch op vakantie naar Italië te gaan. In een opwelling koopt Frances een vervallen villa maar belandt in een reis vol avontuur met vriendschappen en romantiek.

Locatie: Italië

Welke inspirerende reisfilms kan jij nog aanraden?

11 gedachten over “10 Inspirerende reisfilms om je tijd thuis door te komen!”

  1. The bucketlist spreekt me precies wel aan om is te gaan kijken! Zelf ben ik ook een dromer en wil ook zoveel mogelijk uit het leven halen want je weet nooit wat morgen brengt!

  2. oh ik val hier even helemaal buiten de boot want ik kijk geen films meer haha , heb er geen geduld meer voor 😉 de rest van het gezin wel maar die hebben nu zoveel gezien

  3. Pingback: Staycation - thuis op vakantie doe je zo! - Globalizious

Geef een reactie