Wine tasting bij vineyards in Lodi – Californië

Vineyards in Lodi California

Wijnliefhebbers opgelet! De plek waar de zonovergoten wijngaarden samenkomen met de kunst van wijnmaken – Lodi, California. Gelegen in het hart van de beroemde wijnregio van Californië, is Lodi een dé plek voor fijnproevers en wijnkenners. Lodi staat bekend als een van de meest geliefde bestemmingen voor wijnproeverijen in California. En ik snap wel waarom! Met het perfecte klimaat en de vruchtbare grond zijn hier ontzettend veel vineyars en wineries.

Onze reis door West USA begin bij mijn familie in Turlock. Op een uurtje rijden van Lodi. Zij namen ons mee naar hun twee favoriete plekken: Oak Farm Vineyards en Jessies Grove.

Oak Farm Vineyards

Waarom we als eerste Oak Farm Vineyards bezochten snapten we wel. Direct al bij aankomst op het prachtige landgoed ervaar je luxe en gemak. Omringd door statige eikenbomen en weelderige tuinen, is Oak Farm een oase van rust en genot voor wijnliefhebbers.

Binnen in het proeflokaal van Oak Farm worden we begroet door een aantal enthousiaste wijnkenners. Met open armen worden we welkom geheten en krijgen we een plekje aan de grote bar. Hier hebben we keuze uit een aantal zorgvuldig samengestelde selecties van wijnen. Van de sprankelende Sauvignon Blanc tot de diepe, robuuste Cabernet Sauvignon (of wel de Cab Sauv).

Heel leuk om door het vriendelijke personeel meegenomen te worden door de proeverij. Ze vertellen ons over de geschiedenis van de vineyard, het productieproces en over hoe de smaken van de wijnen tot stand zijn gekomen.

Na de tasting maken we nog een wandeling over het prachtige landgoed voordat we doorrijden naar de volgende locatie.

Jessies Grove: Waar geschiedenis en smaak samenkomen

Na de lunch rijden we naar Jessies Grove. Bij deze Vineyard krijgen we vriendelijk een tafeltje gewezen in de prachtige, idyllische kleurrijke en gezellige tuin. Een heerlijke plek om ’s middags te genieten van de tweede wine tasting.

Waar Oak Farm Vineyards wat statig overkomt is de sfeer bij Jessies Grove heel los. Het proeflokaal straalt een warme, uitnodigende en relaxte sfeer uit, perfect voor een ontspannen proeverij. Van de kenmerkende Zinfandels tot de verfijnde Chardonnays. Ook bij Jessies Grove komen we meer te weten over de verschillende wijnen, de geschiedenis van de grove en het rijpingsproces.

Tussen de verschillende wijnen maken we een wandeling door de bloeiende tuin.

Lodi – Californië

De combinatie van pittoreske wijngaarden, gastvrije proeflokalen en, natuurlijk, de uitstekende wijnen, maakt Lodi tot een paradijs voor wijnliefhebbers. Jessies Grove en Oak Farm Vineyards zijn slechts twee van de vele vineyards die deze regio kent. Dus, of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dag tussen de wijngaarden, Lodi, California, is de plek om te zijn.

Op zoek naar alle tips over het indrukwekkende Westen van Amerika? Lees dan ook deze blogs!

1 gedachte over “Wine tasting bij vineyards in Lodi – Californië”

Geef een reactie