Top 10 favoriete activiteiten in Den Bosch

Den Bosch Globalizious

Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen in Den Bosch? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog deel ik mijn top 10 favoriete activiteiten in deze prachtige stad in Noord-Brabant. Of je nu houdt van kunst, geschiedenis, of gewoon van het ontdekken van nieuwe plaatsen, er is voor ieder wat wils. Dus laten we beginnen met mijn lijst van de leukste dingen om te doen in Den Bosch!

​1. Bezoek het Jheronimus Bosch Art Center.

Deze tentoonstelling is gewijd aan de beroemde schilder Jheronimus Bosch en het biedt een unieke kijk op zijn leven en werk. Ik was zo onder de indruk van de manier waarop alles was opgezet was erg onder de indruk van de kunstenaar.

2. Ga naar het mooie Marktplein.

Dit is het hart van Den Bosch en het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. Er zijn ook verschillende leuke winkels en restaurants om te bezoeken.

3. Bezoek het Sint-Janskathedraal.

Deze prachtige kathedraal is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Den Bosch en het is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het interieur is adembenemend en het uitzicht vanaf de toren is geweldig.

4. Ga naar het Noordbrabants Museum.

Dit museum biedt een interessant overzicht van de geschiedenis van Noord-Brabant en het heeft ook vaak wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars.

5. Maak een boottocht op de Binnendieze.

Dit is een leuke manier om Den Bosch vanuit een ander perspectief te bekijken en het is ook een geweldige manier om wat tijd door te brengen met vrienden of familie.

6. Ga naar het Kasteel van ‘s-Hertogenbosch.

Dit prachtige kasteel dateert uit de 14e eeuw en het biedt nu een interessante tentoonstelling over de geschiedenis van Den Bosch. Het uitzicht vanaf de toren is ook geweldig.

7. Bezoek de Groote Markt.

Dit is een van de mooiste markten van Nederland en het is een geweldige plek om te genieten van een hapje en een drankje. Er zijn ook vaak leuke evenementen en markten op de Groote Markt. De straatjes rondom de Groote Markt zijn heel gezellig om doorheen te slenteren.

8. Ga naar de Dijk.

Dit is een van de oudste delen van Den Bosch en het is een leuke plek om te wandelen en de sfeer van de stad te proeven. Er zijn ook verschillende leuke winkels en restaurants om te bezoeken.

9. Bezoek het Stedelijk Museum.

Dit museum biedt een interessante collectie van hedendaagse kunst en het heeft vaak wisselende tentoonstellingen. Ik vond het een leuke manier om meer te weten te komen over de hedendaagse kunstscène in Den Bosch.

10. Ga naar het Theater aan de Parade.

Dit is een geweldig theater met verschillende voorstellingen en optredens. Ik heb hier al een aantal keer een leuke avond gehad en ik raad het zeker aan als je op zoek bent naar entertainment.

Extra tip!

Vergeet de Bosche Bollen van Jan de Groot niet!

Taxi Den Bosch

Als je naar Den Bosch gaat, is het handig om een goed taxibedrijf te vinden om je naar de Den Bosch te brengen. Een van de beste opties in de stad is taxi Uluman. Ze hebben professionele en vriendelijke chauffeurs en bieden betrouwbare en comfortabele ritten aan. Als je op zoek bent naar een goede taxi Den Bosch, raad ik je aan om taxi Uluman te overwegen.

Ben je op zoek naar meer toffe to do’s in Nederland? Bekijk dan mijn overige blogs!

Geef een reactie