Nusa Lembongan & Nusa Ceningan; paradijsjes onder Bali

Tijdens een rondreis door Bali is er niks lekkerders dan af te sluiten op een fantastisch eiland. Kom nog even tot rust voordat je terugvliegt naar Nederland en laat alle indrukken van een bijzonder land rustig op je inwerken. De eilandjes Nusa Lembongan en Nusa Ceningan zijn twee paradijsjes! Met deze tips vermaak je je wel een paar dagen.

Wat te doen op Nusa Lembongan

Dream Beach Nusa Lembongan

Dream Beach

Nusa Lembongan beschikt over een aantal prachtige stranden. Mijn persoonlijke favoriet is Dream Beach. Het is behoorlijk genieten op dit strand. De golven kunnen wel hoog zijn, dus pas op. Zeker aan het eind van de dag. De zonsondergang vanaf Dream Beach is absoluut een must! Of schuif gezellig aan bij het resort dat op de klif staan, geniet van een cocktail terwijl je de meest fantastische kleuren voorbij ziet komen.

Devil's Tear Nusa Lembongan

Devil’s Tear

Om de hoek van Dream Beach vind je Devil’s Tear. Dit is een kustlijn vol kliffen. Bezoek Devil’s Tear aan het eind van de dag, wanneer het vloed wordt. De golven slaan met gigantische snelheid tegen de rotsen aan. Het water komt soms wel zo’n 10 meter de lucht in. Prachtig om dit natuurgeweld vanaf dichtbij te zien. Ook dit is een prachtige plek voor de zonsondergang. Als je geluk hebt kun je ook nog schildpadden spotten!

Sandy Bay Nusa Lembongan

Sandy Bay

Nog weer een klein stukje verder vind je Sandy Bay. Ook hier kun je genieten van een mooi strand en hoge golven. Wil je wat meer luxe, ga dan naar de Sandy Bay Beach Club. Dobber in de prachtige infinity pool en bestel één van hun zalige fruit bowls!

Komodo Garden Nusa Lembongan

Verblijf in het fantastische Komodo Garden, maar een paar meter verwijderd van Sandy Bay. Hier verblijf je in een traditionele bungalow, met buitendouche en veranda uitkijkend op het zwembad.

Snorkelen met mantaroggen

Je kunt verschillende snorkeltours boeken om de onderwaterwereld van Nusa Lembongan te bezichtigen. Meestal maak je drie verschillende stops. Je moet echter wel geluk hebben dat je ze spot. Zie je ze niet, dan is de tour niet zo speciaal. Er is namelijk niet zo veel bijzonder koraal of gekleurde vissen te bewonderen (als je al vaker hebt gesnorkeld).

Ohana's Nusa Lembongan

Jungut Batu Beach

Wanneer je een snorkeltour hebt geboekt vertrek je vaak vanaf Jungut Bate Beach. Dit is het langste strand van Nusa Lembongan. Je hebt vanaf hier een uitzicht op Bali en de Agung vulkaan. Dit strand beschikt over een aantal prachtige beachclubs. Strijk bijvoorbeeld neer bij Lembongan Beach Club & Resort of Ohana’s Beach Lounge Resort . Geniet van zowel de zalige zwembaden als de zee.

Hoe kom je op Nusa Lembongan?

Vanaf de haven van Sanur op Bali ben je in ongeveer 30 minuten varen op Nusa Lembongan. Je kunt op Bali tickets komen voor ongeveer 200.000 en 250.000 IDR (€12 tot €15) per enkele reis, vaak inclusief pick-up bij je hotel of hostel. De boten gaan vaak in de ochtend, dus het is slim ’s morgens te vertrekken. De boten terug vertrekken vanaf halverwege de ochtend. Je kunt voor de boot een retourticket kopen. Je hoeft nog niet de dag en tijd aan te geven waarop je terug wilt, maar zult wel minimaal een dag voordat je wilt vertrekken, bij de agency waar je je ticket hebt gekocht, moeten aangeven welke boot je wilt nemen.

Vervoer op Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is een klein eiland waar geen auto’s rijden. Je ziet alleen pick-up wagens rijden, waarbij je achterin kunt zitten. Je kunt deze gewoon aanhouden langs de weg en onderhandelen over de prijs voor de rit. Je kunt ook een scootertje huren voor één of meerdere dagen. De prijs voor een scooter is zo’n 80.000 IDR (€5) per dag. Er zijn ook winkeltjes die fietsen verhuren, voor zo’n €2 per dag. De wegen zijn wel erg slecht, veel gaten en smalle kronkelweggetjes.

Brug tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Wat te doen op Nusa Ceningan

Vanaf Nusa Lembongan kun je met een suspension brug naar Nusa Ceningan. Let op dat er niet te veel mensen op de brug zijn. Halverwege de brug kom je een boord tegen dat aangeeft dat er maar 2 scooters tegelijk op de brug mogen. In 2016 is de brug ingestort. Bij dit tragische ongeluk zijn een aantal personen omgekomen. Wees dus wijs en steek voorzichtig de brug over. Nusa Ceningan is kleiner dan Lembongan en heeft eigenlijk maar twee echte highlights, maar het is absoluut een bezoekje waard!

Blue Lagoon Nusa Ceningan

Blue Lagoon

Het hoogtepunt van dit eiland is toch wel de Blue Lagoon. Je zult versteld staan van het bizar blauwe water dat zich in deze baai heeft gevormd.

Secret Beach Nusa Ceningan

Secret Beach

Alleen de weg al naar Secret Beach is gaaf. Behoorlijk stijl daal je af richting een resort en klein strandje. Je zult dit strand wellicht maar met een handje vol anderen delen. De baai is klein, maar je vind er prachtig helder water en fijn zand. Absoluut een aanrader om te bezoeken. Je kunt er ook goed surfen!

Le Pirate Nusa Ceningan

Le Pirate Beach Club

Je bent geen halve dag bezig om bovenstaande plekken te bezoeken, tenzij je uiteraard uren op strand/of in de infinity pool bij Secret Beach blijft. Op de terugweg naar Nusa Lembongan kun je nog even genieten bij Le Pirate Beach Club. Bij dit kleine resort kun je je prima een paar uurtjes vermaken. Dompel in het zwembad en eet een lekker hapje voordat je terugkeer naar Nusa Lembongan.

Zorg wel dat je voldoende cash hebt. De pinautomaten op beide eilanden zijn namelijk nog niet helemaal te vertrouwen, ze werken niet continu.

Zie jij jezelf hier al vertoeven?

Overheerlijk eten op Nusa Lembongan

Geef een reactie