Lelijk Eendje; op pad met een oldtimer!

liz met lelijk eendje

‘Je bent lelijk’ dat zeg je natuurlijk niet zo gauw.. maar als je op pad gaat met een oldtimer en een dagje in een 2CV mag touren dan mag je wel ‘Lelijk Eendje’ zeggen! Ik mocht dit doen en vertel je er alles over!

lelijk eendje

Vintage Roadtrips

Door Vintage Roadtrips werd ik gevraagd of ik een dagje op pad wilde met een Lelijk Eendje! Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, want hoe tof is dat? Even terug in de tijd EN genieten van het mooie Nederland. Dat wil toch iedereen? Ik reed dus naar Hoogblokland waar zij zijn gevestigd en kon vanaf daar in een Lelijke eend rijden!

showroom

Overigens hebben ze nog veel meer prachtige oldtimers. Mijn hart ging sneller kloppen in de toffe showroom die zij hebben. Naast de mooie (of zijn het nou lelijke) eendjes beschikken zij ook over Kevertjes, Volkswagenbusjes en -campers, Porsches, Mustangs en Mini’s!! Helemaal leuk, echt je kijkt je ogen uit en kan niet kiezen!! Ook voor grotere groepen kun je reserveringen maken.

Lelijk Eendje

Wij gingen dus op pad met een lelijk eendje, een mintgroene. Nou niks lelijk, onwijs schattig is dat ding! Schakelen is dan wel iets minder schattig, even wennen aangezien je pook dus naast je stuur zit en je dus op een ander plek moet zijn EN een andere beweging moet maken. Maar zoals ons bij de introductie werd verteld, heb je dat inderdaad zo onder controle als je een paar minuutjes rijdt. Ben je eenmaal onderweg dan gaat het prima en zal je weer moeten wennen als je aan het eind van de dag in je eigen auto stapt!

liz met lelijk eendje met kasteel

Rijden met zo’n lelijk eendje is echt een ervaring op zich, sowieso gezien bovenstaande, maar het voelt ook anders dan wanneer je op pad bent met een ‘normale’ auto. Het voelt specialer en daardoor is het veel toffer om onderweg te zijn. Ook merk je dat je veel bekijks hebt aangezien men niet dagelijks zulke mooie (oh, nee, lelijke) eendjes voorbij ziet komen! En het is natuurlijk ook gewoon een fotogeniek ding!!

Met mooi weer is het helemaal genieten aangezien het dak open kan! Wij reden in de herfst en dan is dat niet echt prettig dus wij hebben ‘m dichtgelaten, maar ik kan mij voorstellen dat het heel relaxt is wanneer het dak ook open kan en het zonnetje naar binnen schijnt.

routes voor lelijk eendje

Routes om te rijden met een lelijk eendje

Hoogblokland klinkt misschien niet direct bekent, het ligt onder Utrecht. Waar moet ik dan heen met m’n oldtimer denk je misschien? Ze bieden toffe routes aan in de omgeving die je mee kunt nemen. Wij reden een route van 105 km langs de Lek en Linge en kwamen onder andere langs kastelen, molens, kleine schattige (oude) dorpjes! Ook met de route ga je weer terug in de tijd, deze is namelijk per punt uitgeschreven, je gebruikt dus geen TomTom!

Check hun website wanneer je zelf een lelijke eend wilt huren! Of ben je op zoek naar meer toffe tips om te doen in Nederland nu we het land niet uit mogen? IK heb er nog een heleboel voor je verzameld!

​Disclaimer: ik ben op uitnodiging op pad gegaan met dit lelijke eendje. Zoals jullie van mij gewend zijn deel ik mijn eerlijke bevindingen.

2 gedachten over “Lelijk Eendje; op pad met een oldtimer!”

Geef een reactie