In een klassieke Mini touren over de Veluwe!

Liz in klassieke mini veluwe

Rijden in een klassieke Mini op de Veluwe, die had ik nog niet.. Maar inmiddels kan ik mijzelf wel ‘specialist Veluwe’ noemen. Veel gewandeld, gefietst, met een elektrische scooter gereden en nu kan ik daar dus ook een klassieke Mini aan toevoegen! Dan heb ik alle mogelijkheden wel gehad he? Ok, een paard misschien nog, maar daar ben ik niet zo weg van..

Klassieke Mini op de Veluwe

Nog nooit eerder reed ik in zo’n oude auto, deze Mini is uit de jaren ’70/’80 maar wat is het super leuk! Zodra je instapt ga je terug in de tijd, echt een beleving! Lage instap, schuifjes voor je lichten en verwarming, geen airco, telefoonoplader of muziek, maar dat is allemaal bijzaak. Pure nostalgie en meer dan goed genoeg.

Schakelen in zo’n oude bak is best een onderneming, rijden zonder stuurbekrachtiging overigens ook, maar na een paar minuten heb je dat in de vingers en rij je soepel weg.

Liz in klassieke mini

Veluwe Specialist

Bij Veluwe Specialist in Uddel zijn deze toffe klassieke Mini’s te huur. Na een korte uitleg kun je op pad en rijdt je een prachtige route over de Veluwe. Wie denkt dat ie een tomtom kan instellen in deze Mini heeft het mis, je krijgt een geschreven route mee waarmee je je dus zelf over de Veluwe lijdt. Hoe leuk!! Lekker interactief 😉 ! Ook leuk, de ‘minibar’ achterin de Mini die je kunt bijboeken en lekker is gevuld met drankjes en wat chocola! Ook daar wordt je toch blij van!

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Zoals ik eerder zei kun je natuurlijk ook wandelen, fietsen of scooter rijden over de Veluwe, maar ons landje is helaas niet altijd standvast wat het weer betreft. Zeker in het najaar kan het nog wel eens misgaan, een tocht met zo’n klassieke Mini is dan echt ideaal! Als het waait of regent ga je alsnog optimaal genieten van een topdag over de Veluwe. Je zit droog en warm en ziet op deze manier een groot stuk van de Veluwe; wat wil je nog meer?

​Disclaimer: ik ben op uitnodiging van Veluwe Specialist op pad gegaan met de klassieke Mini. Zoals jullie van mij gewend zijn deel ik mijn eerlijke bevindingen.

Geef een reactie