Op een elektrische Vespa door de Veluwe!

Liz op elektrische Vespa

Met een Vespa door de Veluwe! Lijkt je dat wat? Nationaal Park de Hoge Veluwe, wie kent het niet. Een oppervlak van ongeveer 1000km² vol met natuur en een aantal Hanzesteden. Je kunt natuurlijk met de auto de omgeving verkennen of een dagje op de fiets er op uit. Met de auto ben je alleen niet zo flexibel om overal te stoppen of om kleine weggetjes in te slaan, met de fiets kun je dan weer niet zo’n lange afstand afleggen. Hoe fijn is het om op een scooter de Veluwe over te touren; nog beter met een elektrische Vespa!

Veluwe Vespa Tours

Albert en Liesbeth van Rijssen uit Nunspeet verhuren Vespa’s. Zij hebben 3 verschillende types; Vespa Primavera (de moderne versie), Vespa Sprint (de sportuitvoering) en sinds 2020 ook de Vespa Elettrica (de elektrische Vespa).

De scooters zijn allemaal voorzien van een WA-verzekering waarbij schade aan derden beperkt is verzekerd met een eigen risico van €150 (voor de huurder). Ook schade aan de Vespa wordt verhaald op de huurder.

Elektrische Vespa Veluwe

Vespa’s

Je hoeft voor het rijden op deze Vespa’s geen helm op, je rijdt maximaal 25 km/u en dient wel in het bezit te zijn van een rijbewijs. Je kunt met z’n tweeën rijden, er is plek om wat spulletjes op te bergen en alle scooters zijn voorzien van:

 • Elektrische start
 • Windvanger
 • Automatische verlichting
 • Kettingslot
 • Geprogrammeerde navigatie
 • Helm (niet verplicht) (optioneel)
 • Gevulde picknick mand (optioneel)
 • Kinderzitje 3 t/m 6 jaar (optioneel)

Routes

Veluwe Vespa Tours biedt verschillende, voorgeprogrammeerde, GPS-routes aan. De meeste routes zijn voor een volle dag, maar kunnen uiteraard aangepast worden naar een tour voor een halve dag. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen route te rijden. Voor de Elektrische Vespa zijn er aparte routes omdat je met deze scooter op andere paden mag rijden. Zie hier de uitgebreide route-omschrijvingen.

Elektrische Vespa

Handig om te weten!

 • Het fijne van een elektrische Vespa is dat deze mag rijden op paden waar je met een normale scooter niet mag rijden, je kunt dus echt dwars door de natuur en over stilte-fietspaden!
 • Slecht weer garantie; Veluwe Vespa Tours is zo lief om een slecht weer garantie af te geven. Wanneer het geen goed weer is om een tocht te gaan maken zal er gekeken worden of het mogelijk is de afspraak te wijzigen. Lukt dit niet dan wordt de reservering kosteloos geannuleerd. Het weer zal je dus niet tegenhouden een afspraak met ze te maken!
 • Je hoeft met deze elektrische Vespa niet te tanken, er komen dus geen extra kosten bij voor benzine! Dat is toch ideaal?

Voor meer info en het boeken van een Vespa kun je terecht op de website van Veluwe Vespa Tours.

Of ben je op zoek naar meer toffe tips voor in Nederland? Klik dan hier!

Liz Vespa

​Disclaimer: ik mocht op uitnodiging van Veluwe Vespa Tours de elektrische Vespa testen. Zoals jullie van mij gewend zijn deel ik mijn eerlijke bevindingen.

3 gedachten over “Op een elektrische Vespa door de Veluwe!”

Geef een reactie