10 tips voor een stedentrip naar Gent

Gent

Je hoort men vaak over Brugge, Antwerpen en Brussel, Maar Gent hoort zeker ook in dit rijtje thuis. Net over de grens vind je deze uiterst charmante stad. Een stad vol met prachtige bezienswaardigheden, veel leuke winkels en nog meer gezellige restaurantjes en barretjes. Ik neem je mee langs de hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Gent. 

Hoogtepunten Gent

1. Boottocht Leie

Het voelt soms wat té toeristisch, zo’n boottochtje door een stad. Dat weet ik. Maar in Gent is het echt een aanrader. Sommige steden zijn vanaf het water zó leuk. En Gent is zo’n stad. De prachtige architectuur kun je vanaf een ander standpunt tot je nemen en je zult zien dat je andere dingen opvallen dan wanneer je langs de gebouwen loopt. Een extra pluspunt; je leert ook nog eens iets over de stad.

2. Beklim het Belfort 

Het Belfort is wel de meest opvallende kerk die je in Gent vind. Er zijn overigens 3 kerken in de stad. Deze is met 91 meter de hoogste en dient als uitzichtpunt over de stad. Hou je niet van trappen door smalle gangetjes? Je kunt ook de lift pakken. Eenmaal boven heb je prachtig uitzicht over de gezellige stad. 

Belfort-toren

3. Burcht Gravensteen 

Midden in het centrum van Gent vind je de middeleeuwse burcht ‘Gravensteen‘. Deze werd in de twaalfde eeuw gebouwd voor de graaf van Vlaanderen, Filips van de Elzas.

Je kunt er onder andere tentoonstellingen bezoeken over harnassen en wapens. Ook kun je een comedy audiotour maken, ingesproken door cabaretier Wouter Deprez. Zo leer je op een leuke manier over de geschiedenis van de stad.

Gravensteen

4. St. Michielsbrug 

Nog zo’n belangrijk punt in de stad Gent is de St. Michielsbrug. Midden in de stad met uitzicht over verschillende andere hoogtepunten die de stad rijk is. Een fotogenieke plek! 

St. Michielsbrug5. Geniet van de binnenstad 

Als er een stad is waar je gewoon lekker kunt gaan slenteren dan is het Gent wel. De kleine straatjes met mooie gebouwen en vrolijke bruggetjes zijn er in overvloed. Trek er dus lekker opuit en zie maar waar je uitkomt. Je kunt je ook nog aansluiten bij de Free Walking Tour die twee keer per dag wordt georganiseerd. Dan heb je, naast het slenteren door die gezellig straatjes, ook nog info over de stad in the pocket. 

6. Toeristen spotten op de Graslei en de Korenlei 

Een van de dingen waar ik me in een stad uren mee kan vermaken, is het turen naar mensen. En dan vooral naar toeristen. Op de Graslei en de Korenlei komen de meest bijzondere gfiguren voorbij. Neem eens plaats op een van de terrasjes en kijk je ogen uit. 

7. Street art in Gent 

Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op street art. Laat Gent nou toevallig barsten van de street art, yes! Wil je niks missen, dan kun je via de Sorry Not Sorry Street Art Map de hele stad door op zoek naar de pareltjes. Heb je wat minder tijd, of hoef je niet alles te zien? Dan kun je veel spotten op de  Werregarenstraat, een steegje vol street art. 

Street art Gent

8. Drink bier in Gent. 

Bij De Dulle Griet, een begrip in Gent, kun je meer dan 500 verschillende biertjes bestellen. Je drinkt het bier uit vrij dure glazen. Vroeger werden er veel glazen gestolen dus besloot de eigenaar een schoen als borg te vragen. Zorg dus dat je nette sokken draagt in Gent ;-). 

9. Zondagse bloemenmarkt

Ben je in het weekend in Gent bezoek dan op zondag de Bloemenmarkt op de Kouter. Van 07.00 tot 13.00 wordt dit pleintje omgetoverd tot groene oase. Inclusief live muziek en een oester en wijn-bar. Dit mag je niet missen! 

Bloemenmarkt Gent

10. Shoppen

Heb je nog wat geld over dan kun je dat met een gerust hard uitgeven in een van de vele winkels in Gent. Naast de grote bekende ketens vind je er zat schattige boutiekjes waar je pareltjes kunt scoren. 

Tips voor verblijf in Gent. 

Ik verbleef in Gent in twee verschillende accommodaties van Heirloom , een fijne keten in Gent met verschillende panden met een virtuele check-in. Geen rijen en geen gedoe. Alles regel je van te voren online. Hoef je alleen nog maar te genieten van je verblijf. 
Ik sliep een nachtje in The House of Trade [in een prachtig pand] en een nachtje in The Lirbarian [met een mooi uitzicht over de stad]. Tot eind van het jaar krijg je met mijn code Globalizious10 10% korting op een nachtje in Gent. 
 
Heirloom Gent
 
Wil je meer luxe? Denk dan aan 1898 The Post of Pillows

Hoe kom je in Gent?

Gent ligt op nog geen 3 uur rijden van Amsterdam. Parkeer je auto gratis op P+R Weba/Decathlon, stap op het gratis shuttlebusje en binnen een kwartier sta je midden in het centrum van Gent. 
Uiteraard kun je ook met de trein of de bus naar Gent reizen. 
 
Ben jij in Gent geweest en mis je nog hoogtepunten? Let me know! 
Of ben je op zoek naar andere reistips? Antwerpen is ook een aanrader!

1 gedachte over “10 tips voor een stedentrip naar Gent”

  1. Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious

Geef een reactie