Unieke iglohutten bij De Karnemelkplaats

Vanuit een bijzonder tiny house aan de kust van Callantsoog genieten van een super wandel-, fiets- of strand get-a-way? Dat kan bij de Karnemelkplaats. Op het terrein van een melkveehouderij, uit 1885, is een minicamping/vakantieboerderij gemaakt. Je kunt vanuit hier in alle rust kennismaken met de prachtige omgeving.

De Karnemelkplaats

Bij De Karnmelkplaats vind je kampeerplaatsen voor campers en tenten maar er is meer dan dat. Er is een ruim vakantiehuis, een knus vakantiehuisje en er zijn drie iglohutten. Ik mocht een nachtje slapen in De Boet, een van de iglohutten. Het is de meest rechter van de drie en heeft een heerlijk uitzicht over het weidse, groene, landschap.  

Iglohut De Boet

Je vindt in De Boet een klein keukenblokje met afzuigkap, koelkast, slow koffiezetapparaat en keukengerei. Wanneer je aankomt ligt er schoon beddengoed en schone handdoeken op je te wachten. Het bed, dat in een soort bedstee met tv en uitzicht op het land ligt, maak je zelf op. Wat zo lekker is aan de iglohutten is dat ze allemaal over eigen sanitair beschikken. Je hoeft hier niet voor naar buiten, want het is gewoon onderdeel van je accommodatie. Een douche, toilet en wastafel zijn tot je beschikking. Ben je er tijdens een koude nacht, dan kunnen de drie elektrische kacheltjes je lekker opwarmen. Is het mooi weer? Geniet dan van een ontbijtje of borreltje aan de picknicktafel op het terras. 

De iglohutten zijn dus onderdeel van een de minicamping/vakantieboerderij. Je vindt hier in de gezamenlijke ruimte allerlei spelletjes en boeken. 

To do in de omgeving

Binnen een paar minuten wandel je vanaf De Karnemelkplaats naar de kust van Callantsoog. In de zomer een hele gezellige badplaats met winkeltjes en restaurantjes. In juli en augustus vind je een braderij in de Dorpsstraat. Iets van het strand af vind je het natuurgebied het Zwanenmeer, prachtig voor een wandeling. Daarnaast kun je vanuit Callantsoog een dagtripje maken naar Texel, Alkmaar of Den Helder.

Meer toffe plekken in Nederland ontdekken? Ik vertel je er graag meer over! Wil je deze en meer toffe locaties gebundeld hebben in een mooi boek? Bestel dan One Night Stay nu!

2 gedachten over “Unieke iglohutten bij De Karnemelkplaats”

Geef een reactie