Slaap aan de grachten van Amsterdam in een brugwachtershuisje

sweets hotel brugwachtershuisje amsterdam

Amsterdam staat natuurlijk bekend om al die prachtige grachten met grachtenpanden. Wandelen hierlangs is heerlijk, maar wist je dat je ook kunt slapen aan, of eigenlijk op de gracht? Sweets Hotel in Amsterdam beschikt over 28 brugwachtershuisjes, omgebouwd tot super knusse mini-suites voor twee personen. De huisjes vind je verspreid door de stad, sommige in monumentale panden, andere in een woonwijk, maar allemaal liggen ze aan het water. 

Geschiedenis brugwachtershuisjes 

In het verleden waren de brugwachtershuisjes de huisjes waar de brugwachters in verbleven. Zij waren degene die verantwoordelijk waren voor het openen en sluiten van de Amsterdamse bruggen wanneer er boten door de grachten vaarden. Sinds dit proces is geautomatiseerd verdween het originele gebruik. 

Sweets Hotel heeft 28 iconische brugwachtershuisjes omgetoverd tot zelfstandige hotels om toeristen een andere ervaring te bieden en Amsterdam vanaf een ander perspectief te laten kennen. De monumentale pandjes zijn industrieel erfgoed en hebben diverse architectuurstijlen. Ieder brugwachtershuisje heeft zijn eigen verhaal.

Faciliteiten

De 28 mini-suites zijn verdeeld over Amsterdam en allemaal ingericht voor 2 personen. Ieder huisje is specifiek ontworpen en het interieur is passend bij de verschillende bouwstijlen. Er wordt slim gebruik gemaakt van het kleine oppervlak. De vierkante meters zijn efficiënt ingedeeld. Ze beschikken over een badkamer met douche, toilet en wastafel. Alle huisjes hebben in de kamer een bureau met twee stoeltjes en een grote kast om je spullen in op te bergen. Alle brugwachtershuisjes hebben een uniek uitzicht op de grachten van Amsterdam.  

Nieuwe Amstelbrug 

ik verbleef in een huisje op een druk kruispunt met prachtig uitzicht op de Nieuwe Amstelbrug. Een prachtige locatie. Je bevind je op steenworp afstand van de Albert Cuypmarkt en de levendige wijk de Pijp. 

Heel erg leuk om Amsterdam op deze manier te ontdekken!

Op zoek naar meer toffe overnachtingsplekjes in Nederland? Klik dan hier!

1 gedachte over “Slaap aan de grachten van Amsterdam in een brugwachtershuisje”

  1. Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious

Geef een reactie