Ballonvaart over de Teotihuacan piramides bij Mexico City

Tijdens je verblijf in de wereldstad Mexico City zul je ongetwijfeld een bezoek brengen aan de tempels van Teotihuacan. Dit kun je vanuit de hoofdstad met een halve dagtrip doen, maar hoe tof is het om met een luchtballon over dit indrukwekkende tempelcomplex te vliegen! Lees hier alles over een ballonvaart over Teotihuacan.

Vroeg vertrek

Rond 4.00 ’s morgens zul je opgehaald worden vanuit je hotel in Mexico City om nog voor het ontbijt aan te komen op de vertrekplaats van de luchtballonen. Zorg dat je ’s morgens warm bent gekleed want zo vroeg is het nog flink fris. 

Bij aankomst op de vertrekplaats dien je je in te schrijven en de volledige betaling te voldoen. Zodra dit is gedaan kun je nog voor je vertrekt een lekker ontbijtje nuttigen. Wat zeker leuk is, is om even een kijkje te nemen bij het klaarmaken van de ballonnen. 

Ready for take off 

Met een man of 5 wordt hard gewerkt om alle ballonnen op tijd de lucht in te laten. Het is nog een flinke klus om die mega luchtballonnen zo ver te krijgen dat ze ook daadwerkelijk de lucht in kunnen. Met flinke luchtmachines wordt de ballon vol geblazen met lucht. Zie het filmpje voor een impressie van het klaarmaken. Het is een gaaf gezicht ook om te zien hoe die immense dingen opstijgen. Fantastisch. Ook het feit dat er zoveel tegelijk de lucht in gaan is super om te zien. Even voelt het alsof we in Cappadocie – Turkije staan. 

Opstijgen

Waar je het ’s morgens nog super koud hebt zul je wanneer je eenmaal in het bakje van de balloon staat wel wat lagen kleding uit doen. De vlammen die de balloon laten stijgen zijn goed warm. Ook de adrenaline begint je lichaam inmiddels op te warmen!! Eenmaal in de lucht zul je genieten van prachtige uitzichten. De piramide van boven  

I’m flying high

Eenmaal in de lucht zul je genieten van prachtige uitzichten over de omgeving en het tempelcomplex. Het complex is dan nog gesloten voor bezoekers dus is helemaal leeg en prachtig om foto’s van te maken.

Teotihuacan

Vaak wordt gedacht dat Teotihuacan is gesticht door de Azteken, echter is dit niet juist. De stad is gebouwd door de Teotihuacanen, een vrij onbekend volk. Maar er wordt gezegd dat het de eerste grote beschaving in Mexico was. Van de afkomst, cultuur en taal is niks bekend. Helaas is deze beschaving verloren gegaan. Zo’n 40 km buiten Mexico City vindt je nog wel een immense stad met piramides en graftombes.

Je kunt dit complex uiteraard ook te voet met een halve dagexcursie vanuit Mexico City maken, maar een vlucht met een ballonvaart over Teotihuacan maakt het net wat specialer!!

2 gedachten over “Ballonvaart over de Teotihuacan piramides bij Mexico City”

  1. Hoi Liz!

    Mijn vriend en ik willen deze zomer een ballonvaart maken in Teotihuacan. Via welke website kunnen wij dit het beste boeken?

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Groetjes,
    Lotte Swinkels

Geef een reactie