Agua Azul en Misol-Ha – Natuurpracht in Mexico

Agua Azull

Op de route tussen San Cristobal en Palenque vind je de watervallen van Agua Azul en Misol-Ha. Niet iedereen voegt dit toe aan een reisroute door Mexico, de rit tussen de 2 plaatsen, over kronkelige bergweggetjes is al een belevenis opzich. Vergis je niet in de tijd die je nodig hebt om deze route te rijden. Echter is het zeker de moeite waard vroeg te vertrekken en ook Agua Azul en Misol-Ha aan je route toe te voegen. 

AguaAzul

Agua Azul 

Op zo’n 65 kilometer voor Palenque igt het prachtige Agua Azul. Bij aankomst schrik je wellicht van de hoeveelheid touring cars die geparkeerd staan, maar wanneer je je eenmaal richting de watervallen begeeft vergeet je al snel dat er zoveel mensen om je heen zijn. Over een afstand van 2 kilometer daalt het prachtige water af langs verschillende terrassen. Door de waterversnellingen worden er kleine watervalletjes veroorzaakt. 

Overal langs die 2 kilometer heb je de mogelijkheid te genieten van alle tinten blauw en groen. Je hebt geen last van die andere toeristen die van hetzelfde uitzicht komen genieten. 

Agua Azul

In het onderste gedeelte van de waterval heb je de mogelijkheid zelf te zwemmen in het heerlijke water. Ga alleen het water in op de aangegeven plekken, door de sterke stroming is het niet te adviseren in andere delen van de waterval te springen. 

MisolHa

Misol-Ha

Op zo’n 1,5 uur rijden vanaf Agua Azul vind je het de 35-metershoge waterval Misol-Ha. Deze immense waterval ligt midden in de jungle. Je kunt hier achter de waterval langslopen, zwemmen in het water onder de waterval en een grot naast de waterval bezoeken. Als je eerst Agua Azul hebt bezocht is Misol-Ha wellicht een 

Misol-Ha

Wanneer te bezoeken

Sowieso is Mexico eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen. Voor Agua Azul geldt dat het water in het droge seizoen (januari t/m maart) het meest lichtblauw is, in het regenseizoen (juni t/m september) wordt het water van donkerder. Echter is de waterkracht dan wel indrukwekkender. Om deze reden is Misol-Ha juist in het regenseizoen indrukwekkender. 

Geef een reactie