Wintersport vastgelegd in een fotoboek van de Fotofabriek

Ik werd benaderd door Fotofabriek om een fotoboek te maken. Nu reis ik natuurijk veel en kan ik altijd wel een fotoboek vullen met mijn foto’s. Ik ging dus graag aan de slag met hun software om iets moois samen te stellen. Graag geef ik je mijn bevindingen!

Software

Het installeren van het programma is makkelijk. Als je alle stappen volgt dan gaat het eigenlijk vanzelf. Er zijn geen ingewikkelde stappen die je hoeft te doorlopen om aan de slag te gaan met een fotoboek.

Eenmaal in de software dien je eerst een aantal specificaties van je product aan te geven, zoals formaat enz. Je kunt het fotoboek direct laten vullen met al je foto’s, maar ik vind het altijd prettig om zelf de controle te hebben over mijn pagina’s dus maak de indeling graag zelf. Er zijn verschillende sjablonen die je kunt selecteren maar ook kun je zelf de pagina’s indelen.

Op het moment dat je er voor kiest om zelf pagina’s te vullen zul je goed moeten bekijken of het uitlijnen van je foto’s gelijk is. Ik wek zelf vaak met een ander programma en dat geeft aan wanneer je foto’s gelijk uitlijnt. Bij het programma van Fotofabriek dien je dat, met behulp van een raster, in de gaten te houden. Aangezien het raster zo klein is, vind ik het persoonlijk heel lastig om te zien of de foto’s precies gelijk staat. Dat is dus wel iets wat naar mijn mening verbetert mag worden.

Het programma beschikt over voldoende mogelijkheden om randen/achtergronden en sjablonen op je foto’s toe te voegen. Voor mijn vakantieboeken doe ik dat eigenlijk nooit, maar ik heb wel de opties bekeken.

Wat ik ook altijd erg prettig vind aan een online programma, is wanneer je in de software de mogelijkheid hebt om de foto’s te bewerken. Fotofabriek geeft je uitgebreide mogelijkheden om te zorgen dat je foto’s uiteindelijk prachtig worden!

Bestellen en ontvangen

Wanneer het je eenmaal is gelukt om een mooi document samen te stellen, zul je zien dat ook het bestellen een fluitje van een cent is. Er wordt een check gedaan voordat je product definitief wordt verzonden. Daarin wordt bv. gecheckt of de tekstsjablonen niet buiten de printlijnen vallen en of de kwaliteit van de foto’s hoog genoeg is om afgedrukt te worden. Als je eenmaal het boek hebt besteld wordt je via e-mail op de hoogte gehouden van de verwerking. Zodra het wordt verzonden ontvang je een track&trace-code waardoor je je boek kunt volgen. Ik bestelde het boek dinsdag en ontving het al vrijdag!
Het boek is goed verpakt in stevig karton en paste door de brievenbus.

Kwaliteit fotoboek

Het is altijd weer even een spannend momentje om het fotoboek uit te pakken en in te kijken. Gelukkig was ik gelijk blij en tevreden. De foto’s zijn prachtig. Scherp en mooie kleuren. De afwerking is ook mooi gedaan, het fotoboek ziet er echt top uit.

Conclusie

De prijs van het bestellen van deze fotoboeken ligt lager dan ik gewend ben. Aangezien ik zeker te spreken ben over de kwaliteit van het boek zou ik zeker het maken van een boek aanraden bij Fotofabriek. Persoonlijk zou ik niet een heel groot boek bestellen omdat ik het uitlijnen heel vervelend vind, dat zou mij voor een vol boek (van 120 pagina’s) heel veel extra tijd kosten en dat vind ik zonde. Maar een kleiner boekje ga ik er zeker nog eens maken!

19 gedachten over “Wintersport vastgelegd in een fotoboek van de Fotofabriek”

  1. Ik vind fotoboeken zo leuk om te maken. Van een vakantie of bijzondere gelegenheid. Als er visite is pak je zoiets er ook makkelijker bij.

  2. Een fotoboek maken vind ik altijd zoveel werk. Ik ben nu zelf bezig met de hand om er 1 te maken van onze vakantie, heel leuk en creatief maar ook zoveel werk. DIe programma’s zijn wel erg handig om te gebruiken!

    1. Ik vind t altijd zo leuk om te maken. Kan me er echt daggggen mee vermaken!! T is altijd meer dat ik t snel wil hebben om t te laten zien. Maar dat t lang duurt om te maken vind ik nooit erg.

  3. Deze ga ik meteen opschrijven want ik vind fotoboeken heel fijn maar vaak vind ik die programma’s ingewikkeld en gedoe. Deze klinkt dus eenvoudig en goed en ook nog eens een goede prijs.

  4. Dat vind ik altijd het lastigste van een online fotoboek maken. Bij de een moet je de software downloaden, bij de ander niet. Maar het meest vervelende vind ik het samenstellen eigenlijk. Want het overkomt mij zo vaak dat ik iets helemaal klaar heb, dan merk dat ik per ongeluk een blanco plek heb (of dat nu een foto of een pagina is) en dat ik dan iets wil tussenvoegen en dat het niet lukt of dat ik per ongeluk alles wat ik al klaar had liggen wis. Grrrrr. Wat je vertelt met dat uitlijnen zou voor mij een reden te zijn om voor een andere aanbieder te kiezen, maar dat ligt aan mijn gemakzucht.

  5. Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious

Geef een reactie