Wat te doen in Munduk op Bali

Munduk is een locatie op Bali die nog niet ontdekt is door het massatoerisme. De natuur is prachtig, de mensen erg lief en er is van alles te ondernemen! Sla deze plek dus niet over tijdens je reis door Bali. Ik vertel je graag welke plekken je absoluut moet bezoeken wanneer je hier verblijft!

Vervoer in Munduk

Scooter huren

Zoals ook op andere plekken op Bali is het goed te doen een scooter te huren in Munduk. De bezienswaardigheden zijn niet ver uit elkaar en geven je dus de mogelijkheid om veel te doen in een dag. Vertrek op tijd en zorg dat je offline navigatie bij je hebt (bijvoorbeeld de app maps.me). Aangeizen veel wegen in Munduk eenbaans zijn is het met een scooter ideaal dat je er makkelijk doorheen kunt. Echter loop je wel het risico door de corrupte politie aangehouden te worden en geld moet betalen om weer van ze af te komen. Een scooter huren voor een dag kost ongeveer 60.000 IDR (€4) voor een dag.

Een chauffeur huren

Het is ook een goede optie om een chauffeur te huren die jou naar de mooiste plekjes in Munduk zal rijden. Je kunt via je hotel bijvoorbeeld een chauffeur regelen. Erg handig dat je zelf niet hoeft te zoeken naar de plekken die je wilt bezoeken. De kosten voor een chauffeur liggen wel wat hoger dan de scooterhuur. Een dag op pad met een chauffeur kost je rond de €20 per auto. Het fijne is dat het geld dat je betaald direct bij de bevolking terecht komt en niet naar een travel agency gaat.

Onderstaande plekken zijn een must visit in Munduk!

Twin Lake & de insta-spots van Munduk

Vlakbij het centrum van Munduk vindt je Lake Tamblingan en Lake Buyan, ook wel Twin Lake genoemd. Vanaf een uitzichtspunt boven de meren heb je een prachtig uitzicht over beide. Bij dit punt zul je een aantal mensen vinden die je, tegen betaling de mogelijkheid geven met vleermuizen en slangen op de foto te gaan. Erg jammer dat dat daar nog steeds volop wordt aangeboden.

Twin Lake

Je kunt beter weer verder rijden en na een paar meter een stop maken bij een van de locals die de plek bij Twin Lakes heeft benut als toffe fotolocatie. Er zijn een aantal mogelijkheden om leuke foto’s te maken in boomstappen, boten en schommels. Betaal een vast bedrag een entree en ga helemaal los om je Instagram-feed bij elkaar te schieten.

Twin Waterfalls

Twin Waterfall

Naast het Twin Lake heb je ook de Twin Waterfall. Een nog weinig bezochte waterval midden in de prachtige natuur van Munduk. Een korte hike door deze prachtige natuur laat je uitkomen in een oase van rust. Neem een duik in het koude water, heerlijk na de net gemaakte hike. Op een paar locals na zul je nog weinig toeristen tegenkomen.

Munduk Moding Plantation

Plantations hike bij Munduk Moding Plantation

Ongeveer overal in Munduk kun je een hike maken door verschillende plantations. Wij bezochten de koffie/groente en fruit plantages bij het Munduk Moding Plantation Hotel (waar je helaas toegang moet betalen om het hotel te kunnen bezichtigen). De tour over de plantages kun je wel kosteloos maken. Je krijgt een plattegrond mee en komt onder andere aardbeien, ananas, koffie en theeplantages tegen op de route.

Bali gates

Bali Golf Gates

Een van de bekendste Bali-Instagram-spots vind je in Munduk, de zogenaamde Bali Golf Gates. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat je er wel iets voor over moet hebben om deze foto te kunnen maken. Je moet soweso betalen om shot te mogen maken, maar grote kans is dat je ook in de rij moet wachten… Desalniettemin zullen de Instagrammers onder ons toch even in de rij gaan staan om dit plaatje te bemachtigen.

Tempel munduk

Pura Ulun Danu Bratan tempel

Nog een zeer bekende plek in Bali ligt vlakbij Munduk. Er wordt gezegd dat de Pura Ulun Danu Bratan tempel de meest gefotografeerde tempel van Bali is. De tempel is gelegen in het Tamblingan-meer. Door de bergachtige omgeving ligt deze tempel op een pittoreske plek en leent het zich fantastisch voor prachtige foto’s (behalve wanneer het stortregent als je er bent).

Heb jij nog meer spots toe te voegen aan de to do list voor Munduk?

12 gedachten over “Wat te doen in Munduk op Bali”

  1. Wat een mooie bestemming! En wat een prachtige foto’s , de kosten voor de chauffeur vindt ik persoonlijk ook nog echt heel erg meevallen!

Geef een reactie