Tactisch plannen geeft je meer vakantiedagen in 2020!

vakantiedagen 2020

Het eind van 2019 is in zicht en dat betekent dat de plannen voor mooie reizen in 2020 realiteit kunnen worden! Men begint steeds vroeger met het plannen van vakanties. Ik krijg regelmatig opmerkingen over de frequentie en duur van mijn reisjes. Men vraagt zich af hoe dat nou allemaal kan. Ik schreef over het opnemen van mijn vakantiedagen in 2018, daar was ik namelijk ook tactisch aan het plannen geslagen. Door creatief te plannen kun je meer vrij zijn! Lees onderstaande tips om voor 2020 het meeste uit je vakantiedagen te halen!

December/Januari 2019-2020

 De dagen rondom kerst en oud en nieuw worden waarschijnlijk bij elke werkgever al vroeg in het jaar besproken. Het ene jaar mag de ene collega, het andere jaar mag de andere zijn voorkeursdagen aangeven. Het is de duurste periode van het jaar om weg te gaan, maar het scheelt je zeker een aantal dagen vrij nemen! Als je vanaf maandag 21 december vrij neemt en pas weer in het nieuwe jaar aan de slag gaat, op 4 januari, heb je 16 dagen vrij die je maar 8 vakantiedagen kosten! Let er wel op dat een deel van je dagen nog in 2019 zijn, die moet je dus nog wel hebben….

April

Pasen valt natuurlijk altijd op maandag, de overige dagen van de week vrij? Dat geeft je 9 dagen vrij, waar je er maar 4 voor op hoeft te nemen. Ook Koningsdag valt dit jaar op een maandag, daarvoor geldt dus hetzelfde. Plan je in april je lange vakantie en wil je 23 dagen weg, kost je dit 12 vrije dagen.

Mei/Juni

Ook mei en juni geven je de mogelijkheid meer vrij te zijn dan dat het je dagen kost. Dinsdag 5 mei is dit jaar een vrije dag, neem je de vrijdag en maandag er voor vrij heb je een lang weekend. Dit weekend is uitermate geschikt voor een city tripje.

Eind mei kun je hemelvaartsdag en 2e pinksterdag combineren voor een lange vakantie. Je hebt dan weer 18 dage vrij, die je 10 dage kosten.

December 2020

Komend jaar vallen kerst en nieuwjaarsdag beide op vrijdag, dat zijn dus lange weekenden! Plak daar iets aan vast of iets voor en je bespaart nog net op de valreep!

De hierboven beschreven periodes zijn populair dus zorg dat je op tijd bent met het vrijvragen van deze data en dan kan de voorpet beginnen!!

1 gedachte over “Tactisch plannen geeft je meer vakantiedagen in 2020!”

  1. Pingback: Goedkope camping: 10 tips om de goedkoopste camping te vinden!

Geef een reactie