Reisapps; deze 15 mogen niet ontbreken!

Reizen kunnen we helaas nog even niet, maar nieuwe ideeën opdoen en voorbereidingen treffen des te beter! Niemand gaat meer op reis zonder telefoon, dus hoe fijn is het om op je trouwe vriend de beste reisapps te hebben die je trip gemakkelijker maken? Welke er niet mogen ontbreken leg ik graag aan je voor:

1. Booking

Mijn ultime favorite is toch wel Booking. Ik kan uren online speuren naar de tofste hotels. Wat heel prettig is aan Booking is dat je veel gratis kunt annuleren kort voor vertrek, dus kom je iets NOG leukers tegen of wijzigt je route, dan kun je zo wijzigen. Om alles bij elkaar te hebben en om onderweg te wijzigen of contact te leggen met je acco’s is het heel prettig om de app te hebben! 

2. Maps.me

Maps.me is een offline navigatiesysteem, ontzettend handig dus als je niet overal internet hebt. Via deze app kun je van te voren kaarten downloaden en deze dan offline gebruiken. Op zoek naar leuke restaurantjes, je favo hotspots vastleggen en de locatie van je hotel in de gaten houden; alles kan! Ook staan er bezienswaardigheden op aangegeven, zo vind je dus makkelijk de highlights van een locatie. 

3. Citymapper 

Stap je vervolgens in het openbaar vervoer dan is de app Citymapper een uitkomst! Deze app brengt het openbaar vervoernetwerk van tientallen steden over de hele wereld in kaart. Als je vaak met het OV reist is deze app echt een must. Je voert je locatie in en ziet alle opties om van a naar b te komen.

4. XE Currency

Reis je buiten Europa en ben je niet zo’n rekenwonder? Dan mag de app XE Currency niet ontbreken. Met deze app reken je gemakkelijk bedragen om naar welke valuta je maar wilt. Zo kun je precies checken hoeveel iets kost en hoef je geen ingewikkelde wiskundige formules er op los te laten. De app is up to date dus je rekent altijd met de laatste wisselkoers. 

5. Polarsteps

Houd je graag bij waar je bent geweest en vind je het leuk om anderen te informeren tijdens jouw reis? Dan is Polarsteps een leuke toevoeging. Met deze app maak je als het waren een online reisverslag. Via GPS houdt de app precies bij waar je bent geweest en ligt dit vast. Per locatie kun je tekst en foto’s toevoegen om een compleet naslagwerk te maken. Onderweg kun je deze ‘steps’ delen met je volgers en zo blijven zij dus op de hoogte van jouw belevenissen onderweg. Er zijn meer van dit soort reisapps, maar Polarsteps is wel een van de populairste.

6. Google Translate

Je zult wel eens op locaties komen of mensen tegenkomen waar je niet direct mee kunt communiceren omdat er een taalbarriere is. Het oude vertrouwde Google Translate helpt je graag. Download de app zodat je ook offline real-time vertalingen kunt opzoeken. En wat helemaal handig is, wanneer je een tekst wilt vertalen, is dat je je camera er maar op hoeft te richten en je tekst wordt vertaald!! 

7. Flush

Misschien niet voor alle reizen nodig, maar je zult maar op een locatie zijn (en een onrustige maag hebben) waar je niet continu een toilet binnen bereik hebt. Open dan ‘Flush’ en vind de dichtstbijzijnde toilet! 

8. Uber 

Het is inmiddels niet overal meer legaal, maar wanneer het nog wel mag is Uber een fantastisch uitvinding. Ik denk dat deze app inmiddels geen introductie meer behoeft… 

9. Trail Wallet

Heb je een reisbudget en wil je daar niet van afwijken? De app Trail Wallet helpt je hierbij! Met deze app krijg je inzicht in je uitgavenpatroon. Je kunt dus bijhouden wat je uitgeeft en bekijken of je qua reisbudget nog op schema ligt. Je moet wel je kosten iedere keer zelf invoeren, maar het geeft je wel een duidelijk overzicht. Handig dus voor wie het overzicht graag bewaakt. 

10. Wie betaalt wat 

Reis je met meerderen en deel je kosten van verschillende reisonderdelen? Heb je geen zin om steeds te moeten bijhouden wie nou de taxi betaalde en wij de wijn? Download dan de app Wie betaalt wat, hierin kun je precies in bijhouden wie wat heeft betaald en heb je een overzicht van wie nog wat verschuldigd is aan wie. Niet alleen ideaal als reisapp, maar ook buiten het reizen een handige!

11. Reisapps Buitenlandse Zaken 

Reis je af naar een land waar veiligheidssituaties nog wel eens kunnen veranderen? Blijf dan altijd op de hoogte met de reisapp van Buitenlandse Zaken. Geef aan in welk land je bent en je zult een notificatie krijgen wanneer het reisadvies wijzigt. Ook kun je snel in contact komen met het contactcenter wanneer dit onderweg nodig is. 

12. TripIt

Word je ook een beetje onrustig van al die verschillende e-mails met tickets, bevestigingen en reserveringen? De app TripIt maakt een gepersonaliseerd reisschema voor je met alles wat je nodig hebt. Voortaan dus nog maar 1 plek voor al je belangrijke info!

13. Douane Reizen App 

Souvenirs, je wordt er mee doodgegooid. Maar mag je dat olifant uit Thailand, of die kruiden uit Marrakech wel meenemen? De Douane Reizen App kun je raadplegen om deze informatie te checken. Zorg dat je voorbereid bij de douane aankomt en voorkom een teleurstelling. 

14. Lightroom

Onderweg in de bus of ’s avonds in je bed is het moment om je gemaakte foto’s te bekijken en te bewerken. Iedereen zal een andere app prettig vinden om mee te werken. Zelf ben ik erg fan van Lightroom. Met presets bespaar ik mijzelf een hoop tijd wat betreft het bewerken. Een ideale functie. Ben je sowieso op zoek naar fotografietips? Neem hier dan eens een kijkje voor smartphonetips!

15. Been

Vind je het leuk om bij te houden waar je bent geweest? De app Been kleurt de wereldkaart met de landen die jij hebt bezocht. Hoeveel procent van de wereld heb jij al gezien? Ik zit pas op 15%. 

Staan er in deze lijst reisapps nog apps die jij vaak gebruikt? Ik hoor graag welke reisapps er nog aan de lijst moeten worden toegevoegd!

Op welke telefoon wil ik die reisapps?

Maar op welke telefoon wil je dan die reisapps? Het is inmiddels alweer zo ver! Mijn abonnement is over en ik mag een nieuwe telefoon kiezen. Dan begint de zoektocht weer. De meesten weten wel dat ik iPhone-fan ben, maar soms denk ik, misschien wil ik iets anders. Moet ik niet overstappen? Ik weet bijvoorbeeld dat telefoons van Samsung super goede camera’s hebben, en de camera is toch wel een van de belangrijkste features waar ik mijn keuze op baseer. Ik zou bijvoorbeeld voor een Samsung A51 met abonnement kunnen gaan, iemand ervaring met deze telefoon? Ik twijfel of ik voor deze wil gaan of het bij iPhone hou. Als ik overstap naar Samsung moet ik wel opnieuw beginnen en ook alle apps van de Playstore opnieuw gaan downloaden. Iemand daar tips voor?

Heb je mijn andere reistips al eens bekeken?

18 gedachten over “Reisapps; deze 15 mogen niet ontbreken!”

  1. Handige apps, nu alleen nog wachten wanneer we ze weer kunnen gebruiken. Dat elk land wat dat betreft weer een eigen aanpak heeft schiet ook niet op. Ik probeer zelf op vakantie juist mijn telefoon zoveel mogelijk links te laten liggen; gewoon even twee weken detoxen wat dat betreft (lukt niet altijd, geef ik toe)

    1. Ja wisten we maar wanneer het weer gaat beginnen… Ik kan ook niet wachten! Snap idd wel wat je zegt ja, ik ben vaak ook wel wat minder bv aan t appen, maar deze apps leveren dan wel weer wat comfort haha. Is ook wel weer wat waard.

  2. Ik heb Flush en wie betaalt wat meteen gedownload :). Maps.be heb ik ook al heel lang, deze toont ook onverharde wegen en is dus ideaal om mooie paadjes te ontdekken tijdens het wandelen.

    1. Nice!! Hopelijk mogen we er snel weer echt op uit en kun je ze ook gaan gebruiken! Maps.me is idd n topuitvinding! =D

  3. Wat een goede tips, ik reis best vaak maar ken er maar weinig die jij hier hebt staan. Ik ga er eens rustig naar kijken welke handig voor mij kunnen zijn! Want ik hoop toch snel weer te kunnen gaan reizen.

Geef een reactie