Verblijf bij Lloyd Hotel, in een iconisch gebouw aan het IJ!

Lloyd Hotel

Overnachten in onze hoofdstad in een iconisch gebouw? Dan moet je bij Lloyd zijn! Een eigenzinnig hotel waar ik een nachtje mocht genieten, echt even weg was en volledig ben ontspannen. Wil je dat ook? Lees dan verder!

Lloyd Hotel

Lloyd Hotel is gelegen aan het IJ in Amsterdam en is gevestigd in een iconisch gebouw. Het hotel telt maarliefst 117 kamers die allemaal uniek zijn in alles. Qua oppervlakte, faciliteiten en budget. Iedereen is welkom bij Lloyd Hotel. Lloyd Hotel was het eerste 1 tot 5-sterrenhotel ter wereld. Er is dus echt voor iedereen een passende kamer.

Geschiedenis

Hotel Lloyd dankt haar naam aan Scheepvaartmaatschappij Koninklijke Hollandsche Lloyd, waar vroeger schepen vandaan vertrokken. Het pand is eclectische wijze gebouwd en heeft dus kenmerken uit veel verschillende bouwstijlen. Bij de openingen van het hotel in 1921 werd het enthousiast ontvangen door de pers en kreeg het de titel van meest luxueuze landverhuizershotel van Europa! Er konden in die tijd zo’n 900 landverhuizers slapen.

Geschiedenis Lloyd Hotel

Tot 1935 verbleven zij bij Lloyd Hotel nadat zij van de GGD een medische keuring hadden ondergaan en een aantal dagen moesten wachten voordat zij de overtocht konden maken. Echter ging in 1935 de scheepvaartsmaatschappij failliet en werd het gebouw eigendom van de gemeente Amsterdam. Het gebouw heeft daarna vele functies gehad; een opvanghuis voor vluchtelingen, een Duitse gevangenis, huis van bewaring en in de jaren ’90 diende het gebouw als kunstatelier.

Wat leuk is gedaan is dat je in het originele trappenhuis een permanente tentoonstelling vindt over de geschiedenis van het Lloyd Hotel. Brieven, foto’s en originele documenten vertellen je het verhaal van het gebouw. Je kunt hier rustig langs wandelen en de geschiedenis in je opnemen.

Kamers

Zoals eerder gezegd is Lloyd Hotel het eerste 1 tot 5 sterrenhotel ter wereld, dus echt voor iedereen toegankelijk. Alle kamers zijn uitgerust met super comfortabele Auping bedden, tv, bureau, telefoon, haardroger en gratis WiFi. Het licht in de gangen van het hotel verandert met het licht van de zon. Op ieder moment van de dag hangt er dus een andere sfeer, heel erg tof gedaan!

De 1 sterkamers beschikken over twee losse bedden en een gedeelde badkamer. De 2 sterrenkamers hebben wel een eigen badkamer met bad en/of douche. De kamers vanaf 3 sterren hebben Marie Stella Maris verzorgsingsproducten, waarmee je nog meer tot rust komt! Iedere kamer is uniek, dat is zo leuk bij Lloyd Hotel. Zo is er bijvoorbeeld een kamer met bedstede in de oude liftschacht (kamer 401), een prachtige pianokamer waar ook nog eens een bed voor 7-man te vinden is (kamer 221) en een kamer met schommel en bad (kamer 607).

Omgeving

Lloyd Hotel is gelegen in Amsterdam Oost op steenworp afstand van het centrum. Vanaf Amsterdam Centraal neem je tram 26 (richting IJburg), bij halte Rietlandpark stap je direct voor het hotel uit. In een half uurtje loop je lekker langs het water het centrum in, een heerlijk loopje. De perfecte plek dus voor een bezoek aan Amsterdam!

Bekijk voor meer informatie of om te boeken de website van het hotel. Ben je op zoek naar meer toffe tips voor Nederland? Klik dan hier!

1 gedachte over “Verblijf bij Lloyd Hotel, in een iconisch gebouw aan het IJ!”

  1. Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious

Geef een reactie