Genieten bij FINCA Viva la Vida in Andalusië

Vlakbij Málaga, in het binnenland van Andalusië ligt de fantastische FINCA Viva la Vida. Eigenaren Paul en Monique werden verliefd op de Spaanse regio Andalusië en in het bijzonder op de valei waar de B&B in is gelegen. Ze trokken de stoute schoenen aan en vertrokken nét voordat corona begon naar Zuid-Europa om hun droom achterna te gaan. Hun droom kan ook even jouw droom zijn, tijdens een verblijf op deze heerlijke plek! Ik was er en neem je mee naar dit paradijsje!

Bed & Breakfast

De afgelopen jaren werkten Paul en Monique hard om van de gekochte boerderij op het platteland van Spanje een prachtige B&B te maken. Er zijn nu drie gastenkamers en een casita (vakantiehuis). De gastenkamers hebben alle drie een tweepersoonsbed, airco en prachtig uitzicht. Je verblijft in een gastenkamer op basis van logies en ontbijt. Wij sliepen in Las Mellizas, de oude stal van de finca. Deze kamer heeft een fantastisch weids uitzicht. Je geniet hier iedere ochtend van de fabelachtige zonsopkomst.

Kamer Finca Viva la Vida

De casita is een vakantiewoning waar je met 5 personen vakantie kunt vieren. Je hebt hier een eigen keuken en verblijft dan ook op basis van logies. Je kunt er uiteraard voor kiezen om (het mega lekkere) ontbijt bij te boeken. Hoe luxe is het om iedere ochtend aan te schuiven? Of je kunt eten op je eigen terras, dat heeft de casita namelijk ook! 

Daarom wil je naar FINCA Viva la Vida

Bij aankomst op het terrein van FINCA Viva la Vida word je even stil; dat uitzicht! Fantastische views over de olijfbomen en het glooiende landschap van de Andalucian Outback! Prachtig! Vanaf de gezellige open patio geniet je ook van deze view. Je vindt hier ook de Honesty Bar, waar je drankjes en snacks kunt bestellen. De naam Honesty Bar komt vanwege het feit dat je zelf bijhoudt wat je besteld en er dus op vertrouwen achteraf wordt afgerekend. De patio is ook de plek waar je dagelijks aanschuift voor het verse en super lekkere ontbijt! Voor ’s avonds kun je ook een rijkgevulde tapasplank bestellen en genieten van verse, lokale, lekkernijen.

Ben je dierenvriend? Ook dan zit je goed bij FINCA Viva la Vida! Er lopen drie katten, twee honden en konijnen rond! Gegarandeerd knuffelplezier en geheid dat je een van deze viervoetertjes mee in je koffer naar huis wilt smokkelen.

Dan is er nog een heeel groot pluspunt aan je verblijf bij de finca, en dit is misschien wel het grootste pluspunt: het zwembad! Dat is toch wel het ultieme (zomer)vakantiegevoel! Lekker dobberen, spetteren en vooral even niks hoeven. De hele dag plezier!

Omgeving van FINCA Viva la Vida

Wil je toch ook nog wel iets ondernemen? Dan zit je bij FINCA Viva la Vida goed! Wat natuur betreft kun je je lol op. Direct vanaf de finca lopen er diverse gave wandel/trail/fietspaden waar je je uren kunt vermaken. Op 7 km van de finca vandaan ligt het plaatsje El Chorro, dat bekend is vanwege het mooie stuwmeer en de ruige rotsformaties. Je vindt hier ook de start van de Caminito del Rey.

Op 10 min rijden de andere kant op ligt het witte stadje Álora, dat je echt moet bezoeken wanneer je bij de finca verblijft. Geen toeristisch stadje en daarom juist zó leuk! Slenter door het mooie oude centrum. Bezoek het kasteel en de 2e oudste kerk van Spanje.

Het fijne aan FINCA Viva la Vida is dat het vlakbij het treinstation Las Mellizas ligt. Heb je geen huurauto of ben je de auto even zat, kun je dus gemakkelijk per trein verder reizen. Station Las Mellizas ligt op de lijn tussen Sevilla en Málaga. Beide fantastische steden om te bezoeken! Schakel wel even met eigenaresse Monique i.v.m. het treinschema. De halte bij de finca is pas in maart 2023 geopend en de website en borden op de stations zijn nog niet aangepast (typisch Spaans hė ;)), maar Monique kan je helpen!

Dus waar wacht je nog op! Boeken maar en dan hasta muy pronto (tot heel snel) Viva la Vida!

Geef een reactie