Overnachten in een boomhut in Lelystad!

Een met de natuur, vogeltjes fluitend om je heen, alleen maar groen, ontspannen en genieten… dat doe je bij Buytenplaets Suydersee in Lelystad wanneer je verblijft in een boomhut! Ik zeg doen! 

Buytenplaets Suydersee 

Eigenaar Piet Roskam kocht 5 jaar geleden op het juiste moment de locatie waar een oude vervallen camping was en begon zijn eigen hedendaagse/unieke camping met alleen maar leuke overnachtingsplekken. Denk aan een tipi, pipowagen, trekkershut, een oude Lada met daktent en er is zelfs de mogelijkheid om te ovenachten in een rioolbuis! Wanneer je het terrein op komt wordt je vrolijk begroet door een aantal leuke snuiters! Het terrein is middels bijna vol en aangezien het zo’n succes is, is Piet bezig met een tweede locatie om nog meer bijzondere overnachtingsplekken op te kunnen gaan zetten. 

Boomhut

In de toppen van de oudste eiken van Flevoland zijn drie boomhutten gesitueerd. Echte boomhutten, aangezien ze echt alleen aan de stam van de boom hangen, zonder verdere ondersteuning. Het is dus geen hut op hoogte maar een echte boomhut! 

Faciliteten

De boomhut is van alle gemakken voorzien. Een heerlijk Nespresso-apparaat met een uitgebreide keuze aan smaken, ook de theeliefhebber heeft keuze genoeg. Een verwarming voor wanneer je in het koude seizoen verblijft houd je warm en maakt de boomhut super aangenaam. Ook hangen er heerlijke zachte badjassen voor je klaar en ligt er een stapeltje handdoeken op je te wachten. Mocht je je vervelen kun je spelletjes spelen, boeken en tijdschriften lezen want ook deze zijn aanwezig in de boomhut. Glazen en servies staan er ook al voor je klaar. Tuur je graag in de verte, naar vogels bijvoorbeeld, kun je de verrekijker gebruiken die in de boomhut aanwezig is. 

Alleen voor het gebruik van sanitair daal je even af naar het campingterrein waar je gebruik kunt maken van super schone faciliteiten. Voordat je vertrekt kun je je gebruikte services en glazen even afwassen in de daarvoor bestemde locatie op het campingterrein.

Wil je een lekker fikkie stoken kun je dat doen op de vuurplaats onder de trap van de boomhut, alles voor een goed vuurtje staat al voor je klaar. Je moet het alleen nog, als ware-Robinson zelf aan zien te krijgen ;-). 

Wanneer je de volgende ochtend wakker wordt van tsjilpende vogels wordt er een goedgevulde picknickmand afgeleverd waarmee je de dag voortreffelijk start! Tijd om de omgeving te gaan verkennen.

Omgeving 

Naast dat je Lelystad waarschijnlijk kent van shopping walhalla Bataviastad is er meer te doen in de omgeving ven Buytenplaets Suydersee. Zo kun je achter Bataviastad een bezoek brengen aan ‘de poepende man’ en vind je op 10 minuutjes van de camping Natuurpark Lelystad. Een fantastische plek om de hele dag te wandelen en te genieten van het wild dat je geheid zult tegenkomen. Denk aan bevers, herten, paarden en bizons!  

Ben je op zoek naar meer tips voor leuke uitjes in Nederland? Klik dan hier!

1 gedachte over “Overnachten in een boomhut in Lelystad!”

  1. Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious

Geef een reactie