Raften in Costa Rica, adrenaline boost door prachtige natuur

raften costa rica

Dat Costa Rica bekend staat om prachtige natuur en geweldig wildlife is vast bij iedereen wel duidelijk. Naast mooie wandelingen heeft Costa Rica ook wat te bieden voor de actievelingen onder ons. Zo kun je er fantastisch raften! Een aantal locaties in Costa Rica leent zich uitstekend voor een inspannende en natte activiteit! Ik ging raften op de Sarapiquirivier in Noord Costa Rica.

raften CR

Voorbereidingen op raften in Costa Rica

Eerst worden de veiligheidsregels uitgelegd en dien je een papiertje te ondertekenen waar ongeveer op staat ‘wij zijn niet verantwoordelijk voor wanneer er iets met je gebeurt’. Van de instructeurs die mee gaan aan boord van de raft leerden we de commando’s voor onderweg; ‘forward, backword, lean back, left-forward’ en nog een aantal van die soort termen. Ik begon op dat moment de spanning al wel een beetje te voelen. Ik kan nou niet zeggen dat ik 100% heb onthouden van wat deze jongens zeiden. In de raft zit je aan de linker- of rechterkant. Je moet je schoenen goed vastschuiven onder een van de daarvoor bestemde randen. Met onze groep meiden besloten we dat er een ‘rustige’ boot en een ‘avontuurlijke’ boot zou zijn. Ik stapte in de ‘gevaarlijke’, een beetje spanning houd ik wel van!

raften Costa Rica

Prachtige uitzichten

Eenmaal in de raft en klaar voor vertrek neemt de stroming ons rustig mee over de rivier. Het begin is heel rustig, niks avontuurlijks aan. Wel geeft het ons de kans om nog even relaxt op ons heen te kijken. We spotten apen, een luiaard en veel vogels. Ondanks dat we hetzelfde parcours afleggen als ‘de rustige raft’ hadden wij dus aangegeven dat het wel wat spannender mag. 

Raften Sarapiqui

Uitdagende stukken

Naar mate we ons verder over het water begeven komen we stukken tegen die wat uitdagender zijn. Althans, voor ons worden ze wat uitdagender gemaakt. Onze instructeur weet precies wat hij moet doen om ons wat harder te laten werken. Zo maakt hij het net wat spannender om te zorgen dat onze adrenaline omhoog gaat. Er zijn delen waarbij we bijna steil naar beneden gaan, we achterstevoren gaan, we bijna achterovervallen en waarbij we bijna allemaal uit de raft worden gegooid. Maar het gaat goed en we hebben de grootste lol!

raften sarapiqui costa rica

Echt eng

Echt eng vond ik deze tocht niet. Misschien heeft dat er mee te maken dat het voor mij niet de eerste keer raften was in mijn leven. Ik kan me voorstellen dat als je geen andere ervaringen hebt gehad, dat dit best wel pittig was en je er met zweethandjes nog eens aan terugdenkt. Wel heb ik er zeker van genoten, vooral ook omdat de omgeving zo gaaf is. Het is zo groen! Wederom een grote dierentuin. We komen apen, een luiaard en heel veel vogels tegen onderweg! Zalig. 

Ben jij wel eens wezen raften in Costa Rica? Of heb je dat ergens anders gedaan?  

CR raften

Leer meer van mijn Costa Rica-tips hier!

10 gedachten over “Raften in Costa Rica, adrenaline boost door prachtige natuur”

  1. Wat leuk en spannend lijkt me ook. Weet niet of ik het zou durven, zou doodsbang zijn om in dat wilde water terecht te komen haha

  2. Ik ken Costa Rica helemaal niet, dus geen idee wat daar te zien of beleven valt :D. Maar dit ijkt me zo’n leuke activiteit.! Ik zou net als jou voor de avontuurlijke boot gekozen hebben…

  3. Raften heb ik nog nooit gedaan, wel genoeg andere spannende dingen maar ik heb altijd lenzen gehad die er nog al snel uitvielen, dus in het water durfde ik me nooit zo goed te vertoeven, wel een keer wildwater kanoën gedaan, dat vond ik al heel erg gaaf! Ik snap helemaal dat dit een super leuke ervaring was.

  4. absoluut spectaculair ! ik weet niet of ik het zou durven, dat heeft er ook mee te maken dat ik wat stijver word..

    1. Ik kan me voorstellen dat je je dan minder zeker voelt, wanneer je wat minder flexibel bent. Gelukkig kun je dmv verschillende plekken in de boot wel kijken wat voor jou uiteindelijk de prettigste plek zou zijn, mocht je het toch eens gaan doen 😉

Geef een reactie