5 must do’s in Monterey – California

Als je vanuit San Francisco begint aan een rondreis door West USA en je begint langs de bekende Highway 1, dan is Monterey waarschijnlijk je eerste stop! Het betoverende Monterey, waar de schoonheid van de oceaan zich vermengt met historische charme en ongerepte natuur. Deze kustplaats heeft voor elk wat wils, van levendige straten tot adembenemende kustlijnen. Ik neem je in deze blog mee langs 5 hoogtepunten van deze bestemming!

Cannery Row

Cannery Row, ooit het epicentrum van de sardine-industrie, is nu een bruisende boulevard vol boetieks, restaurants en kunstgalerijen. Slenter langs de kasseien en ontdek de kleurrijke geschiedenis van de stad, terwijl je geniet van de levendige sfeer die deze iconische straat doordringt. Proef heerlijke zeevruchten in de vele restaurants met uitzicht op de oceaan en neem de tijd om te winkelen in de unieke boetieks voor souvenirs die je nergens anders vindt. Tip: schuif aan bij Bubba Gump Shrimp, die ken je wel van Forrest Gump!

Whale Watching in Monterey

Monterey is dé plek voor een onvergetelijke walvisexcursies. Stap aan boord van een boot en vaar de diepe wateren van de Stille Oceaan op, waar je de kans hebt om bultruggen, grijze walvissen en zelfs orka’s in hun natuurlijke habitat te zien. De opwinding van het spotten van deze prachtige wezens is een ervaring die je voor altijd bijblijft. Er zijn dagen waarop ze zich niet laten zien, maar die kans is klein. Wat is het geweldig om dit natuurschoon van dichtbij te bewonderen.

Monterey Bay Aquarium

Breng een dag door in het wereldberoemde Monterey Bay Aquarium, waar je oog in oog komt te staan met een fascinerende verscheidenheid aan zeedieren. Van kleurrijke kwallen tot speelse zeeotters, het aquarium biedt een educatieve en meeslepende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Verlies jezelf in de betoverende onderwaterwereld en ontdek het belang van het behoud van onze oceanen.

17-Mile Drive

Langs de schilderachtige kustlijn van Monterey maak je een roadtrip langs de legendarische 17-Mile Drive. Dit is een absolute must tijdens je bezoek aan Monterey. Deze adembenemende route voert je langs indrukwekkende kustlandschappen, met uitzicht op iconische bezienswaardigheden zoals de Lone Cypress en de wereldberoemde golfbanen van Pebble Beach. Stop onderweg om te genieten van picknicks op schilderachtige uitkijkpunten en maak adembenemende foto’s van de spectaculaire omgeving. Als je 17-Mile Drive met de auto wilt bezoeken moet je toegang betalen. Ga je op de fiets of lopend hoef je geen entree te betalen.

Monterey Harbor

Naast de betoverende attracties op het vasteland heeft Monterey nog een schat die je niet mag missen – de levendige haven die de stad verbindt met de zee. De haven van Monterey is een pittoreske plek waar kleurrijke vissersboten liggen, klaar om hun vangst van de dag binnen te halen. Wandel langs de waterkant en observeer de bedrijvige bedrijvigheid terwijl vissers hun netten repareren en lokale vissers hun verse vangst aan land brengen. Je zult ongetwijfeld niet aan het lawaai van de zeeleeuwen ontkomen. Een grappig tafereel, al die beesten bij elkaar.

Op zoek naar alle tips over het indrukwekkende Westen van Amerika? Lees dan ook deze blogs!

Geef een reactie