Breda; de Streetart-hoofdstad van Nederland!

Wie mij al een tijdje volgt (vooral op Instagram) weet dat ik groot fan ben van streetart! Al aardig wat steden heb ik afgestruind op zoek naar toffe muurschilderingen. Laatst was ik in Breda en daar was ik echt verbaasd over de hoeveelheid streetart! Ik kan wel zeggen dat Breda de streetarthoofdstad van Nederland is! Er is een prachtig initiatief met een mobiele app waarop alle streetartpunten in Breda zijn aangegeven, de Blind Walls Gallery. Ga je mee op een tourtje?

Blind Walls Gallery

De Blind Walls Gallery is een initiatief van Graphic Matters, in samenwerking met de gemeente Breda en verschillende pandeigenaren. In 2015 zijn zij begonnen om Breda een nieuw stadsgezicht te geven. Ondertussen zijn er meer dan 90 verschillende kunstwerken verspreid over de stad die het verhaal van Breda laten zien. Zowel de geschiedenis van Breda, hedendaagse onderwerpen als de toekomst komt aan bod. Verschillende historische verhalen zijn opgestuurd naar de streetartists om er hun invulling aan te geven. Met zowel nationale als internationale kunstenaars wordt er gewerkt aan het opfleuren van de stad.

App en website Streetart Breda

Al deze kunstwerken zijn vastgelegd op de website en in de app van Blind Wall Gallery. Naast dat je hier een interactieve kaart vindt met alle streetart, vind je er ook meer informatie over de kunstwerken. Heb je op de app een kunstwerk gezien dat je graag wilt zoeken, check dan voor de zekerheid de website. Sommige streetart wordt namelijk (helaas) verwijderd. De website is up to date.

Naast dat je zelf een route kunt lopen en de streetart kunt bezichtigen kun je ook een tour boeken en met gids langs verschillende kunstwerken lopen of fietsen! Check hun website voor prijzen en tijden.

Ben je op zoek naar meer toffe tips voor uitjes in Nederland? Of wil je streetart zien in bijvoorbeeld Mexico? Ik heb alle tips voor je!

wings streetart breda

6 gedachten over “Breda; de Streetart-hoofdstad van Nederland!”

  1. Breda een heerlijke stad om meerdere redenen. Ik shop er graag de restaurantjes op het plein I love it. Streetart was me nog niet bekend maar zal er de volgende keer eens opletten

Geef een reactie