Een architectonisch slaapfenomeen in Rotterdam vind je bij Culture Campsite. Hier zijn de meest innovatieve slaapplekken, gecreëerd met reststromen en ge-upcyclede materialen. Een voormalige parkeerplaats in het stadsdeel Delfshaven, op 10 minuutjes van het centrum van Rotterdam, is volledig omgetoverd tot stadscamping. Je bevind je in een mix van architectuur, kunst, duurzaamheid, kamperen en glamping.
Architectonische slaapobjecten
Met het gebruik van restmaterialen en de creativiteit van de designers is iedere slaapplek uniek gemaakt. Zo waan je je een bij in een honingraad, kun je slapen in een voormalige SRV-wagen, in een soort duikbril. Ook vind je er een sleeping pod die voorheen diende als kalveriglo’s. Je kunt slapen in de laagste toren van Rotterdam, geïnspireerd op de Rotterdamse haven. Afgedankte veevoedersilo’s zijn gebruikt voor het verblijf Little Pea, een leuke pick-up wagen. De Second Skin is een hermetisch afgesloten privé-accommodatie inclusief eigen tuin. Altijd al nieuwsgierig geweest naar dumpster diving? Slaap dan in de Trash Inn. Of duik in Val Ross [wat Zweeds is voor Walrus].
Faciliteiten
Naast de innovatieve architectonische slaapobjecten is de camping uiteraard van alle gemakken voorzien. Zo vind je er een gemeenschappelijke [ruime] keuken, is er schoon sanitair, kun je lekker relaxen op het terrasje, een potje tafeltennis spelen, hangen in een hangmat of zelfs bubbelen in 1 van de twee hottubs!
Omgeving
Culture Campsite is gelegen in de wijk Delfshaven, een pittoreske jachthaven in Rotterdam en een van de weinige stukjes van de oude stad die bewaard zijn gebleven na het bombardement in 1940. Vroeger werd er haring gevangen en jenever gedestilleerd. Nu is het een plek met gezellige barretjes en restaurantjes. Daarnaast ben je met ongeveer 10 minuten in het centrum van Rotterdam.
Ben je op zoek naar meer gave plekken in Nederland, klik dan hier! Wil je deze en meer toffe locaties gebundeld hebben in een mooi boek? Bestel dan One Night Stay nu!
Wat een gave accommodaties zeg!
Pingback: Contact en samenwerken – Globalizious