7 Insta-spots in Rotterdam!

Delftsestraat Rotterdam

Iedereen die van fotografie houdt dient Rotterdam te bezoeken. De stad beschikt over talloze fotogenieke plekjes. Rotterdam wordt ook wel ‘de stad van de architectuur’ genoemd en waarom is overal goed terug te zien. Ik neem je graag mee langs een aantal toffe insta-spots in Rotterdam.

Luchtsingel

Luchtsingel

De brug die het centraal station met Rotterdam Noord verbindt, is niet alleen handig voor voetgangers, maar ook een toffe fotospot. Door de felle gele kleur levert deze plek gegarandeerd gave foto’s op.

Markthal Rotterdam

De Markthal

Relatief nieuw in Rotterdam is de Markthal. Dit bijzondere bouwwerk ziet er fantastisch uit en is een van ’s werelds grootste kunstwerken. De markthal in Rotterdam was de eerste in Nederland. In de hal, die 39 meter hoog is, vindt je verschillende foodwinkels en horecagelegenheden. Ook als je geen honger hebt is het een leuke plek om te bezoeken. Bekijk het gedetailleerde plafond, dat 11.000m² groot is, uitvoerig.

Kubuswoningen

Kubuswoningen

Menig toerist spot je hier op deze iconische plek, maar ook als Nederlander moet je hier wel geweest zijn. Helemaal als je echt van architectuur houdt. Deze iconische Kubuswoningen wil je zelf vastleggen. Je kunt ook binnenkijken om een idee te krijgen van hoe deze woningen er van binnen uit zien in de Kijk-kubus.

Kop van Zuid Rotterdam

Kop van Zuid

Nog zo’n architectonisch hoogepunt is de Kop van Zuid. Op dit schiereiland vindt je vele mogelijkheden voor toffe fotos. Je vindt hier naast grote kantoorengebouwen ook het iconische hotel New York. Juist het contrast tussen het, in 1880 gebouwde hotel en de moderne wolkenkrabbers is een mooi gezicht.

Streetart Rotterdam

Streetart

Overal in Rotterdam vindt je gave streetart. Wanneer je vanaf station richting de kubuswoningen en de markthal loopt passeer je de Delftsestraat, waar je de leuke fietsen-art vindt. Maak een aantal leuke foto, als Hollandse fietser of passagier.
In de zijstraatjes van de Witte de Withstraat vindt je verschillende kleurrijke muurschilderingen.

Erasmusbrug

Erasmusbrug

Één van de meest bekende plekken in Rotterdam is uiteraard de Erasmusbrug. Vanaf verschillende plekken rondom de brug heb je een prachtig uitzicht op de 802 meter lange brug.

Belicio Cheatday

Fotogenieke eettentjes en menu’s

Tijdens al dat lopen en fotograferen krijg je natuurlijk trek! Zorg dat je op je route sowieso een stop maakt bij Belicio Cheatday! Ook mogen Gracy’s, Food Concepts en RoseRouge niet ontbreken op je tocht door Rotterdam.

Zijn er nog andere leuke insta-spots in Rotterdam die jij kent die ik ben vergeten?

23 gedachten over “7 Insta-spots in Rotterdam!”

  1. Pingback: 5 tips voor stedentrips in de Benelux | Ontdek je bestemming

  2. Pingback: Fotogeniek Antwerpen - de hotspots! - Globalizious

  3. Pingback: Rotterdam: Katendrecht, Kop van Zuid en veel cultuur - Avontuur op reis

Geef een reactie