Zo geniet je optimaal van je vakantiedagen in 2019!

Het is weer zo ver. De vakantieplannen voor 2019 beginnen te komen! Zoals ik laatst al schreef over het opnemen van mijn vakantiedagen in 2018, kun je met creatief plannen een hoop dagen ‘winnen’. Ik geef je graag inzicht in hoe je in 2019 je vakantiedagen zo gunstig mogelijk kunt inzetten. Je kunt hierdoor 55 dagen vrij zijn met 25 vakantiedagen! Klinkt interessant toch? De dagen zijn niet aaneengesloten uiteraard, maar op een aantal momenten in het jaar. Het is ideaal om gebruik te maken van de verplichte vrije dagen die de meesten elk jaar opgelegd krijgen en uiteraard de weekenden. Er zijn altijd branches en beroepen waarbij je ook op feestdagen zult werken, dus dan is het helaas niet mogelijk gebruik te maken van dat soort dagen. 

Januari

Nieuwjaarsdag valt op dinsdag komend jaar. Als je 2, 3 en 4 januari opneemt dan heb je dus een extra dag vrij. Begint goed in het nieuwe jaar dan! 

April

April is een goede maand om vakantie in op te nemen! Er zijn veel feestdagen. Bijvoorbeeld Pasen. Tweede Paasdag valt  op maandag, neem je de 4 dagen daarna vrij dan ben je, met de weekenden er voor en er na 9 dagen vrij, terwijl je er maar 4 hoeft op te nemen. Krijg je Goede Vrijdag (op 19 april) wellicht vrij van je werkgever? Dan heb je zelfs 10 dagen vrij. Of, wanneer je de dagen daarvoor ook vrij neemt heb je 16 dagen vrij die je 8 vakantiedagen kosten. 

Mei 

Misschien heb je net in april een lange vakantie gehad, dan wordt het tijd voor een lang weekend vrij en een leuke stedentrip! Eind mei kun je een leuk lang weekend weg met Hemelvaartsdag, je krijgt namelijk donderdag 30 mei vrij. Neem je vrijdag de 31e vrij dan kun je er dus even op uit gaan! Je kunt de dagen voor die week natuurlijk ook opnemen om wel een week vrij te krijgen. Ook met Hemelvaartsdag kun je gebruik maken van een lang weekend als je de vrijdag daarna opneemt. 

Juni

In juni kun je hetzelfde doen als in mei. Je krijgt Tweede Pinksterdag op maandag vrij. Neem je bijvoorbeeld vrijdag er voor of de maandag er na vrij kun je genieten van een lang weekend. Of je neemt de hele week na Pinksteren vrij en hoeft maar 4 dagen op te nemen.

December

Tot aan december zijn er geen verplichte vrije dagen meer om gebruik van te maken. Zoals al vaak wordt gedaan kun je natuurlijk gebruik maken van de Kerstdagen en nieuwjaarsdag. Neem je de dagen hier omheen vrij dan ben je 12 dagen vrij die je maar 4 dagen kosten. 

Tips! 

De hierboven beschreven periodes zijn populair bij vakantiegangers! Zorg dus dat je deze dagen op tijd aanvraagt als ze je vrij wilt zodat je collega’s je niet voor zijn, dat zou toch jammer zijn.  Gelukt? Dan kan de voorpret beginnen. Waar wil je heen volgend jaar? Ik ben benieuwd! Ik ben nog op zoek naar een aantal leuke tips! 

 

56 gedachten over “Zo geniet je optimaal van je vakantiedagen in 2019!”

 1. Op deze manier kan je inderdaad langere periodes aan één stuk thuis zijn. Zo’n extra verlengd weekend vind ik ook wel leuk! 🙂

 2. Wat een handige tips! Hie rhad ik nog nooit over na gedacht maar ik ga dit lijstje meteen opdlaan op mijn telefoon!
  Nu zit ik nog op school dus kan ik er helaas geen gebruik van maken maar als ik ga dtuderen of werken komt dit heel handig van pas!
  Bedankt voor je tip!

 3. Ik heb idd een aantal weken geleden al een planning gemaakt met daarop alle vrije dagen. Ik ben zzp’er, maar mijn man niet, dus puzzelen is nodig.

 4. Slim puzzelen en lekker vaak op reis! Ik reis niet altijd tijdens de feestdagen, maar plan wel vaak tripjes rond mijn vrije vrijdag en schuif ook wel eens met dagen zodat de ene week wat meer uren werk zodat ik in de andere week langer vrij kan nemen. Ideaal!

 5. Heerlijk dat je dit zo even voorschotelt. Ik heb het mijn vrouw net even laten lezen en die begint al met plannen hahaha. Wat ik vooral erg mooi vindt is de opzet van de site. Inspirerend!

  1. Passn is idd altijd n lang weekend. Ik heb de ervaring als je vroeg boekt en de dagen ergens onderdeel zijn van je vakantie dat je niet meer hoeft tr betalen. Mss wel als je alleen n weekend gaat. Ik ga eigenlijk altijd langer en dan maakt het geen verschil.

 6. Ik snap je punt wel, maar ik ga zelf liever op vakantie als alle andere mensen aan het werk zijn 😀 Dan is het er tenminste wat rustiger. Wel moet je natuurlijk rekening houden met de regentijd in bepaalde landen. Het is er soms niet voor niets zo rustig…

 7. Altijd handig, zulke tips. Waar ik werk ik de dag na Hemelvaart een verplichte vrije dag. Ideaal, ik pak de week erna vrij en kan dan 12 dagen terwijl ik maar 5 dagen inlever. Het plan is om dan te gaan roadtrippen in Wales.

Geef een reactie