Travel Tag #2 – Globalizious beantwoordt

Via Travelling with Nikki kwam ik deze vragenlijst tegen die ik graag invul! Nog weer wat reisgerelateerde persoonlijke ervaringen.

Can you recite your passport number from memory if asked?

Jazeker, zonder twijfel.

Preferred method of travel: planes, trains or automobiles?

 • Vliegen is ideaal, omdat je lange afstanden kan overbruggen. Ik ben alleen niet mega fan van vliegen. Ik heb opzich geen vliegangst, maar ben wel altijd blij als ik weer op de grond sta.
  * Auto is handig, dan kun je gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Makkelijk ook met pakken, gooi alles wat je mee wilt in de auto en klaar ben je. Geen gedoe met kilos die je moet inchecken ofzo.
 • Treinen vind ik altijd wel fijn. Ik vind het lekker dat je veel kunt zien onderweg en nog wat vrij bent in bewegen. Ik vind met de trein reizen een leuke manier van reizen, maar lang niet overal kun je met de trein goed reizen.
 • Bussen vind ik ook altijd wel ideaal. Vooral omdat het vaak een goedkope manier van reizen is. In Peru en Bolivia heb ik veel met bussen gereisd. Vooral nachtbussen vind ik dan fijn. Die zijn daar zo comfortabel. Heb veel geslapen in de nachtbussen. Perfect, je bespaart op overnavchtingskosten en de volgende ochtend ben je op je volgende bestemming. Fantastisch. Nu heb ik ook wel met minder comfortabele bussen gereisd, dan is het wat meer afzien…   

Hostel or hotel?

Ligt er aan met wie ik reis. Als ik zelf ga vind ik hostels heerlijk. Een superleuke manier om makkelijk in contact te komen met anderen en samen plaatsen te verkennen. Ik ben qua slapen nooit zo moeilijk. Al deel ik n kamer met 12 anderen, ik slaap toch wel. Ik vind het juist leuk!
Reis ik met iemand samen boek je toch al sneller een hotelletje. Sowieso deel je dan de kamerprijs en is het soms lekker om wat meer privacy te hebben.

Are you a repeat visitor or do you explore new places?

Ik ben van een paar plaatsen op deze wereld echt wel gek. San Francisco is daar 1 van. Daar ben ik inmiddels al verschillende keren geweest. Steeds combineerde ik SFO met een nieuw deel van Amerika. Peru heeft, zoals de meesten wel weten, echt mijn hard gestolen. Eigenlijk wil ik er super graag naar terug, maar ik zou dan grotendeels hetzelfde als vorige reis doen (wat ik eigenlijk helemaal niet erg zou vinden want alles wat ik heb gedaan vond ik fantastisch), maar ik ben dan toch net wat nieuwsgieriger naar nieuwe plekken.

Do you read up on your destination (culture, history, safety) or do you wing it?

Jazeker! Ik hou er van om me lekker in te lezen. De voorpret begint dan echt al. Ik ben vaak al aan het lezen over bestemmingen die ik nog niet eens concreet heb gepland. Ik hou er van om rond te neuzen op internet of reisgidsen door te bladeren. Heerlijk. Daar kan ik me echt avonden mee vermaken. Zodra er concrete reisplannen zijn is het nog leuker om mee bezig te zijn.

Favorite travel website?

Ik breng uren door op www.reisjunk.nl .

You’re leaving tomorrow, money is no option, where are you going?

Als geld geen rol speelt dan wil ik naar de Galapagos-eilanden! Dat is een plek die ik ook graag zou willen bezoeken, maar echt wel heel prijzig is.

Do you prefer the Window, Aisle, or Middle seat?

Vroeger wilde ik altijd bij het raam zitten zodat ik kon proberen te slapen. Na ongelofelijk veel vluchten ben ik er inmiddels wel achter dat ik eigenlijk nooit kan slapen in een vliegtuig en liever af en toe even mijn benen strek, dus tegenwoordig zit ik liever aan het gangpad. Niks vervelenders dan er even uit willen en je moet mensen wakker maken of over ze heen klimmen.

How do you pass the time on the air plane?

Ik hou erg van films, dus ik kan mij uren vermaken met het kijken van films. Vaak kijk ik al online welke films de airline aanbiedt en verheug ik me al voor vertrek op de films die ik kan gaan kijken onderweg. Ook heb ik altijd muziek mee. Ik hou van muziek. Op de terugweg ben ik altijd al bezig met het uitzoeken van m’n fotos.

Where was your first plane to?

Ik kreeg als klein meisje zijnde een logboekje van KLM waarin ik al mijn vluchten kon bijhouden. Makkelijk dus om na te gaan wanneer mijn eerste vlucht was. OP 2 februari 1991 vlogen we naar Zurich. Inmiddels heb ik 2 van die logboekjes vol en zijn ze helaas niet meer te krijgen. Hou dus nu al mijn vluchten bij in een leuk notitieboekje. 

Leuk om zo wat meer ervaringen en meningen te lezen? Ik zal er binnenkort nog eens eentje invullen 🙂 .

62 gedachten over “Travel Tag #2 – Globalizious beantwoordt”

 1. Super leuk om zo meer te weten te komen over jou en het reisvirus Dat logboekje is wel heel leuk! Ik zou niet meer exact weten waar ik vroeger allemaal ben geweest, wat voor vlucht dag was enz. Leuk om dat terug te kunnen lezen. Die nachtbussen zijn trouwens ook heel slim als je een rondreis maakt! Je verliest overdag geen tijd aan reizen, kan slapen en je bespaart op overnachtingskosten. En als je aankomt kun je gelijk weer iets gaan bezichtigen

  1. Jaa dat logboek is echt heilig!! Haha. Jammer dat k niet nog n nieuwe heb, maar zo gaat t ook. Nachtbussen zijn idd ideaal tijdens wat langere reizen.

 2. wat een grappige vragen, al gaf jeme 100 euro: ik zou mijn pasoort nummer niet uit mijn hoofd weten. Reizen met de trein vind ik veel fijner dan per vliegtuig. En is ok veel en veel millieuvriendelijker iets waar ik toch wel rekening mee hou )

  1. Hihi. Kom maar op met die €100 Haha. Heb t zo vaak ingevuld dat ik t inmiddels niet meer vergeet.
   Jaa ook dat is idd zo! Nog n voordeel van reizen met de trein idd.

 3. Leuk joh dat je vroeger bij de KLM van die boekjes kon krijgen om je vluchten bij te houden! Jammer dat ze daar mee zijn gestopt, want ik denk dat het vooral voor kinderen een leuk cadeautje is!

 4. San Francisco is mijn favoriete stad, ondertussen 4 x geweest en als ik ergens anders zou wonen, dan was het hier haha. Ik vind het ook heelrijk om de hele vlucht films te kijken, mijn kinderen trouwens ook. Ze weten dat wanneer we naar mijn zus vliegen ( 14 uur vliegen) ze de heel vlucht op het scherm mogen kijken ( iets wat normaal echt nooit mag) en vragen dus regelmatig, wanneer we weer eens gaan vliegen 🙂

 5. Wat een leuke tag! Mijn favo vervoersmiddel is de auto, niet afhankelijk van anderen en je hoeft niet te vliegen (houd ik niet van).

  Die logboeken zijn leuk! Jammer dat ze er niet meer zijn, ik weet wel van een bevriende piloot dat hij er ook een heeft voor piloten, misschien is dat ongeveer hetzelfde

 6. Leuk om te lezen! Weet je serieus je paspoortnummer uit je hoofd? Wow. En dat van die foto’s op de terugreis vind ik wel een hele goede tip. Want ik maak altijd veel te veel foto’s van hetzelfde (maar foto’s wissen waar je gezin op staat vind ik dan ook weer ingewikkeld).

 7. Het is verschrikkelijk.. na al die reizen die ik maak kan ik gewoon nog steeds niet mijn paspoortnummer opnoemen. Ik vergeet het gewoon telkens weer (iets met een slecht geheugen)! Ik zit in het vliegtuig graag bij het raam of bij het gangpad. Ik merk dat ik ook steeds vaker voor het gangpad kies.

 8. Leuk om te lezen! Ik ben echt een ‘doe mij maar vliegtuig met hotel’ reis persoon! En ik kom al sinds mijn 3 jaar op dezelfde plaatsen opnieuw, Tenerife en Gran Canaria! Tussendoor doe ik ook wel andere dingen, maar die zijne echt mijn tweede thuis! 🙂

 9. Jemig wat gaaf dat je zoveel reist! Zelf ben ik maar twee keer (naar Spanje) met het vliegtuig geweest en mijn vriend nooit! Wij gingen als gezin vaak met de auto weg, naar Frankrijk en Duitsland.

Geef een reactie