Travel Tag #1 – Globalizious beantwoordt

Via Girlswanderlust kwam ik deze leuke vragenlijst tegen, weer eens iets anders dan de meeste blogs die ik schrijf. Ik zie dit soort lijstjes wel meer voorbij komen bij ‘collega-bloggers’, dus het wordt tijd dat ik er ook eens eentje maak! Lees per vraag mijn antwoorden en kom meer te weten over Globalizious. 

Which countries of the world have you already visit?

Dit zijn er inmiddels al heel wat! 34 om precies te zijn! En still counting! Andorra, Aruba, België, Belize, Bolivia, Canada, Cuba, Curacao, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Guatemala, ItaliëKroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Mallorca, Malta, Marokko, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Peru, Portugal, San Marino, Spanje, Thailand, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigde StatenZwitserland

Which destination is the number one of your bucket list?

Dat zijn er altijd eigenlijk wel een paar… Ik kan ook gewoon niet kiezen. Ik wil super graag snel naar Nicaragua, Colombia, Mexico en Nepal! 

What is your most ideal holiday?

MIjn ideale vakantie bestaat uit een combinatie van mooie natuur, steden, cultuur, het ontmoeten van locals en reizigers en moet veel fotogenieke plekken hebben. Of dat nou iets dichtbij huis of ver weg is, maakt niet uit. 

Which place did you think was so special that you would love to go back there sometime?

Peru! Zeker Peru. Al jaren wilde ik graag naar Bolivia, die zoutvlakten bezoeken. Toen ik opzoek ging naar een leuke reis naar Bolivia waren zo goed als alle reizen combinatiereizen met Peru. Machu Picchu zien vond ik ook geen slecht idee, dus ik heb een bezoek aan Bolivia gecombineerd met Peru. Ik had van te voren wel de plekken opgezocht waar ik naar toe zou gaan, maar het hele land heeft mij ontzettend verrast. Ik vond het zo fantastisch dat het zo veelzijdig is! Het is dat ik meer van de wereld wil zien en eerst naar nieuwe plekken wil. Maar vaak twijfel ik om wel al terug te gaan naar Peru. 

Show us your nicest holiday photo!

Dat is toch denk ik wel van een mooie tocht in Bolivia, naar het, ooit hoogste skiresort ter wereld. Op een hoogte van 5435, na een heftige hike, was het uitzicht adembenemend. 

Did you have to travel for work sometime? If yes, where?

Afgelopen mei maakte ik voor het eerst een studiereis voor mijn werk bij Tenzing Travel. 10 dagen Cuba! Ondanks dat we af en toe wel echt aan het werk waren (lees van 9.00 tot 17.00 uur alleen maar resorts met prachtige zwembaden en mooie stranden bekijken, waar we niet zelf van konden genieten – maar een uurtje in ons eigen resort konden genieten van het relaxte leven voordat de zon alweer onder ging en we onze tassen weer moesten pakken), kan ik niet anders zeggen dan dat ik heb genoten van de reis. Gave excursies hebben we ook gemaakt en mensen ontmoet waarmee we bijna dagelijks contact hebben. Als dit een functie zou zijn dan zou ik per direct daar aan de slag willen! 

With who are you mostly going on holiday?

Dat verschilt nogal. Ik heb veel zelf gereisd, ook met vrienden en familie. Ik ben zelf altijd bezig met plannen maken en soms passen mijn plannen ook in het leven van anderen en kan er iets gecombineerd worden. Zo niet dan kan ik gelukkig ook prima alleen reizen. Al ben je tijdens het reizen eigenlijk nooit alleen… 

Who or what would you take with you to an uninhabited island?

Ik zou geen voet aan wal zetten zonder muziek en mijn camera, en een lekker drankje! 

Would you rather go to an amusement park or a zoo?

Afgelopen jaar ben ik voor het eerst in Walibi geweest. Ik dacht dat ik niet zo van achtbanen enzo was, maar ik vond het eigenlijk onwijs leuk! In Disney heb ik me ook altijd goed vermaakt, maar toen was ik nog een stuk jonger. Dierentuinen ben ik niet zo mega fan van. Ik vind het maar zielig hoe die mooie beesten in kleine hokjes leven, en niet het leven lijden dat ze horen te lijden. Een natuurreservaat is dan weer een ander verhaal, daar zou ik zeker voor kiezen! 

Would you rather go on a ski- or a sun vacation?

In principe combineer ik die 2 altijd. Als ik in de winter een weekje op wintersport ben dan lig ik vaak in mijn bikini in de zon op het dakterras. Echt waar, zie hier het bewijs. Nu is natuurlijk een zonvakantie wel iets anders. Ik zou mij niet een week lang elke dag op strand kunnen vermaken, maar af en toe een dag strand of zwembad vind ik niet verkeerd. Ik hou ontzettend van de zon, zodra ie schijnt wil ik naar buiten. Dus wat dat betreft geniet ik zeker graag van een zonvakantie. Maar wintersport overslaan vind ik dan weer moeilijk….. 

What is your nicest holiday memory?

Toen ik eenmaal in Peru was heb ik de traditionele Inca Trail gelopen (4 dagen naar Machu Picchu toe), tegen het eind van de tocht had ik gedacht te gaan huilen op het moment dat we zouden aankomen bij de Sun Gate en uitzicht zouden hebben over Machu Picchu, uiteindelijk was het zo slecht weer dat het super hard regende en totaal bedekt was dat we helemaal niets zagen. Bijna moest ik daar van huilen… Maar toch, we hadden het maar mooi geflikt. Het was fantastisch toen het steeds meer opklaarde en ik er dan toch echt wel was. 

What is your least nicest holiday memory?

Tijdens mijn reis in Bolivia was ik ziek, bijna een week lang. Vreselijk vond ik het om dan in een hostel te verblijven en aardig wat tijd op de WC door te moeten brengen, terwijl ik een kamer deelde met meerderen (de badkamer was gelijk aan de slaapkamer gegrensd). Geen fijn idee dat er mensen om je heen zijn die kunnen horen hoe verrot je je voelt. 

To which country (countries) are you going on holiday this year?

Ik heb nog 1 vakantie gepland naar Indonesië, naar Java en Bali. Ben onwijs benieuwd. Ik ben nog nooit eerder in Indonesië geweest. Vorig jaar ben ik naar Thailand geweest, dat is mijn enige reiservaring in Azië. Het wordt dus tijd dat ik ook daar meer van de lijst ga afstrepen. Dan heb ik nog ruim een week vrij, maar dat is nog niet ingevuld. Wellicht dat ik die dagen meeneem naar volgend jaar zodat ik dan van een extra weekje vrij kan genieten… 

Best leuk zo’n lijstje toch? Het is weer eens wat anders… Komende tijd zal ik nog wel een zoiets posten. Leuk om terug te denken aan deze herinneringen.

52 gedachten over “Travel Tag #1 – Globalizious beantwoordt”

  1. Wat een leuke tag en antwoorden. Leuk om je zo wat beter te leren kennen.

    Indonesië is altijd goed 🙂 Ik ga waarschijnlijk ook later dit jaar naar Java (Yogyakarta) en Bali. Ik heb zin om terug te gaan!

  2. Leuk om te lezen. Je hebt al veel landen gehad 🙂 ik weet niet of je in Oostenrijk bent geweest, ik zag het er niet bijstaan, maar dat is ook echt een aanrader! Oostenrijk is veelzijdig met prachtige natuur. Verder raad ik je de Azoren aan. Daar zul je geen spijt van krijgen 😉

  3. Fijne tag, die ga ik zeker eens overnemen! Wij combineren ook graag ski- en zonreis, ik kijk er al naar uit voor de eerste keer met zoonlief te gaan skiën! Hij is nu drie dus nog even geduld haha!

Geef een reactie